Λάμπρος Γκαραγκάνης

Πώς να ημερέψει ο νους μ΄ένα σεντόνι…;

www.sport-fm.gr

… Έστω κι αν αυτό είναι του Τσάμπιονς Λιγκ, που ο ΠΑΟΚ δεν έχει βαρεθεί, κιόλας, να το κουνάει στην Τούμπα! Ο συγκεκριμένος στίχος του Άλκη Αλκαίου, από το «Ερωτικό» του Μανώλη Μητσιά, μού ήρθε στο μυαλό βλέποντας τα χάλια της κερκίδας των Θεσσαλονικέων στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Δεν λέω, η ατμόσφαιρα στο εν λόγω γήπεδο όταν μείνουμε στη φωνή, στο ρυθμό, στην πίεση που ασκεί στον αντίπαλο, είναι άψογη και εντυπωσιακή. Την περασμένη Κυριακή, για όποιον δεν το κατάλαβε, κινδύνεψε ο κόπος παικτών, προπονητή, αλλά και το άγχος για διάκριση των ίδιων των οπαδών, με μία συμπεριφορά εσωγηπεδική άνευ προηγουμένου.

Με την πρώτη θέση των play-off καπαρωμένη η τρομοκρατία που επέβαλαν οι ΠΑΟΚτζήδες δεν έχει λογική. Έθεσαν σε κίνδυνο και στη διακριτική ευχέρεια του Κουκουλάκη μία τεράστια πορεία, όσον αφορά τα αγωνιστικά, και θα ήθελα να ήξερα πως θ΄αντιδρούσαν εάν ο διαιτητής αντιμετώπιζε τα συμβάντα διαφορετικά.

Αυτή η ακροβασία μεταξύ λογικής και παραλόγου, επαναλαμβάνω με το Τσάμπιονς Λιγκ καπαρωμένο, το ότι έμεινε ατιμώρητη είναι καθαρά θέμα συγκυρίας και ψύχραιμης αντιμετώπισης, αλλά και αβάντας του Κουκουλάκη. Και έχει απόλυτο δίκιο ο Γιάννης Καραλής, ο οποίος είπε στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο πως σε περίπτωση διακοπής κανένας δεν θα κάκιζε τον ρέφερι, εκτός των ανεγκέφαλων, για τα όσα δεινά θ΄ακολουθούσαν.

Οι ομάδες που έχει ν΄αντιμετωπίσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» στον τρίτο προκριματικό είναι βατές κατά τα 2/5. Η πορτογαλική Μπράγκα θεωρώ πολύ δύσκολο να είναι και τη νέα σεζόν στο ίδιο επίπεδο, αν και βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην ελίτ του ποδοσφαίρου της χώρας. Τέλος πάντων, σαν όνομα δεν τρομάζει.

Ούτε η Ντιναμό Κιέβου, που τον Αύγουστο, όμως, θα είναι πιο έτοιμη από τον ΠΑΟΚ. Όσον αφορά τη Φενέρμπαχτσε είναι σαφώς πιο έμπειρη σε τέτοια παιχνίδια, κι αν έχει ξεπεράσει μέσα στο καλοκαίρι την απίστευτη απώλεια του τίτλου στην Τουρκία και δεν διαλυθεί, έχει το προβάδισμα. Για Ζενίτ και Άγιαξ δεν το συζητάω από τώρα και δεν θα περιμένω να περάσουν δύο μήνες για να υποστηρίξω πως είναι τα ακλόνητα φαβορί για να περάσουν τους Θεσσαλονικείς.

Ο Σπαλέτι είναι σπουδαίος προπονητής, έχει δυνατό ρόστερ στα χέρια του και η ομάδα του τότε θα είναι πιο στρωμένη, με περισσότερα «παιγμένα» ματς. Οι Ολλανδοί διαθέτουν φανέλα βαριά, όσα προβλήματα κι αν, εσχάτως, έχουν περάσει και δεν ξέρω, μέσα σ΄όλα αυτά, ποια θα είναι η κατάσταση του νέου ΠΑΟΚ.

Θα φθάσει ένας Σαλπιγγίδης, που θα χρειαστεί κι ένα διάστημα επαναπροσαρμογής κι αυτός και η κερκίδα; Μπορεί ο Ζόρζε Κόστα ή κάποιος άλλος Πορτογάλος προπονητής, μετά τον πετυχημένο Φερνάντο Σάντος, να προεκτείνει τα επιτευχθέντα; Φέτος ο ΠΑΟΚ έπαιξε σπουδαίο ρόλο στη Σούπερ Λίγκα, βγάζοντας από το Τσάμπιονς Λιγκ τον Ολυμπιακό. Του χρόνου θα μπορέσει να μείνει, τουλάχιστον, στα ίδια, να βρίσκεται, δηλαδή, στη δυάδα;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x