Γερμανία

Έξαλλος με την «Bild» ο Αμανατίδης

Στα… χαρακώματα με την «Bild» είναι ο Γιάννης Αμανατίδης, έπειτα από δημοσιεύματα που αμφέβαλαν για το αν μπορεί να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο μετά τον δεύτερο σοβαρό τραυματισμό του. Ο άσος της Άιντραχτ Φρανκφούρτης κατέστησε σαφές πως πλέον είναι υγιής και «έλουσε» τη γερμανική εφημερίδα για τη στάση της απέναντί του.

Στα… χαρακώματα με την «Bild» είναι ο Γιάννης Αμανατίδης, έπειτα από δημοσιεύματα που αμφέβαλαν για το αν μπορεί να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο μετά τον δεύτερο σοβαρό τραυματισμό του. Ο άσος της Άιντραχτ Φρανκφούρτης κατέστησε σαφές πως πλέον είναι υγιής και «έλουσε» τη γερμανική εφημερίδα για τη στάση της απέναντί του.

«Αυτή η εφημερίδα συνεχώς ανακαλύπτει πράγματα για μένα. Δεν μιλώ μαζί τους, οπότε θα πρέπει να επινοήσουν κάποια πράγματα για να γράψουν και αναφέρονται αρνητικά στο πρόσωπό μου. Αυτό που κάνουν είναι γελοίο και αποτελεί ντροπή. Δέχομαι και είμαι ικανοποιημένος όταν μου ασκούν εποικοδομητική κριτική, αλλά αυτή η φυλλάδα δίνει χτυπήματα κάτω από τη μέση», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το γόνατό μου. Είχα κάποιες ενοχλήσεις την περασμένη εβδομάδα, αλλά είναι φυσικό να συμβαίνει όταν το πιέζεις μετά από καιρό. Μετά από απουσία έξι μηνών είναι φυσιολογικό να είσαι προσεκτικός, αλλά προπονούμαι εδώ και ένα μήνα κανονικά με την ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Ένας υγιής παίκτης δεν πηγαίνει κάθε τέσσερις εβδομάδες για μαγνητική τομογραφία».

Όσο για το αν ανησυχεί μήπως το σώμα του δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο εξής στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού μετά από δύο σοβαρούς τραυματισμούς, απάντησε: «Όχι, δεν το έχω σκεφτεί. Κάνω κάθε φορά ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψω δυνατός. Ασφαλώς ήταν μία δύσκολη περίοδος για μένα, αλλά τα κατάφερα και δεν ανησυχώ. Είμαι διψασμένος για ποδόσφαιρο. Για πόσο καιρό ακόμη θα μπορώ να παίζω δεν το ξέρω, αλλά είμαι προετοιμασμένος για την επόμενη μέρα, όταν θα χρειαστεί να σταματήσω».

Ο 28χρονος άσος έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα απουσιάζει από το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Είναι μια μεγάλη διοργάνωση και κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να πάρει μέρος. Όμως, δεν έχω παιχνίδια στα πόδια μου και δεν θα μπορούσα να αποδώσω στο 100%. Φυσικά και θα ήταν καλό για το βιογραφικό μου να αναφέρει πως έπαιξα σε ένα Μουντιάλ, αλλά είμαι ακόμη 28 ετών και έχω χρόνο για να παίξω πολλά ακόμη παιχνίδια με την εθνική μου ομάδα».

Πολύς λόγος έχει γίνει για τη σχέση του Γιάννη Αμανατίδη με τον προπονητή του, Μίχαελ Σκίμπε. Ο διεθνής επιθετικός είχε «γκρινιάξει» όταν δεν χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο πρόσφατο ματς με τη Χόφενχαϊμ. «Δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Τουλάχιστον όχι για μένα. Ο κ. Σκίμπε εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του μιλώντας σε αυτή τη φυλλάδα. Προφανώς έχει καλή επικοινωνία μαζί τους. Φυσικά ήμουν εκνευρισμένος μετά το παιχνίδι, γιατί ο προπονητής μού είχε πει ότι θα με χρησιμοποιούσε ως αλλαγή, για 10, 15 ή 20 λεπτά ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Αυτό δεν έγινε, αλλά είναι το ίδιο. Η δυσαρέσκειά μου ήταν μεγαλύτερη επειδή χάσαμε. Θα ήθελα πολύ να είχε αγωνιστεί και ο συμπαίκτης μου, Νίκος Λυμπερόπουλος, καθώς ήταν το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του μετά από δύο χρόνια στην ομάδα. Θα ήταν πολύ όμορφο για τον Νίκο, αλλά ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει», δήλωσε.

Η φημολογούμενη κόντρα τους κρατά από τις αρχές της σεζόν, όταν του αφαίρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. «Ήμουν απογοητευμένος, αλλά αποδέχτηκα την απόφαση του προπονητή, ασχολήθηκα με τις υποχρεώσεις μου και τα πήγαινα καλά μέχρι τον τραυματισμό μου. Δεν έχω καμία διαφορά με τον κ. Σκίμπε».

Ερωτηθείς αν θα παραμείνει στην Άιντραχτ, με την οποία έχει συμβόλαιο έως το 2012, απάντησε: «Όλα είναι πιθανά. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, αλλά δεν έχω τη σκέψη να φύγω. Αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να επιστρέψω στους αγώνες δυνατός. Κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει το μέλλον».

Τέλος, αναφέρθηκε και στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της… μαμάς πατρίδας. «Εγώ στη Γερμανία δεν έχω κανένα πρόβλημα, όμως ο κόσμος στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ζει δύσκολα. Χρόνο με το χρόνο τα πράγματα γίνονταν και χειρότερα και τώρα ήρθε αυτό το κραχ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x