Champions League

Δεν είναι ο καλύτερος αλλά ο …ιδανικός

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει από τη Μαδρίτη, για τον διαιτητή του τελικού του Champions League. Από τα προημιτελικά και τον αποκλεισμό των Αρσεναλ και Γιουνάιτεντ είχα «ρισκάρει» να πω ότι η πιο πιθανή περίπτωση διαιτητή στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν ο Χάουαρντ Γουέμπ.

Από τα προημιτελικά και τον αποκλεισμό των Αρσεναλ και Γιουνάιτεντ είχα «ρισκάρει» να πω ότι η πιο πιθανή περίπτωση διαιτητή στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν ο Χάουαρντ Γουέμπ.

Γράφει απο τη Μαδρίτη ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει αγγλική ομάδα στον τελικό για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, αυτόματα λύθηκαν τα χέρια της ΟΥΕΦΑ για να ορίσει έναν ρέφερι που μπορεί να χειριστεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ειδικά από την ώρα που Ιντερ και Μπάγερν πήραν το εισιτήριο για τη Μαδρίτη, ήταν ξεκάθαρο ότι επρόκειτο για μια κούρσα, η οποία είχε ένα «άλογο». Ο Άγγλος διαιτητής αφήνει το ματς να εξελιχθεί, δεν θέλει να σφυρίζει πολλά φάουλ και αυτό είναι ένα πρώτο στοίχημα του τι μπορεί να δούμε στον τελικό. Από τη μια πλευρά μοιάζει να ευνοεί την Μπάγερν, η οποία παίζει με αυτό το στιλ του ποδοσφαίρου αλλά από την άλλη και η Ίντερ πηγαίνει συχνά σε δυνατά μαρκαρίσματα και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί ο Γουέμπ το πιο δύσκολο παιχνίδι της καριέρας του μέχρι σήμερα.

Το γεγονός ότι δεν σφυρίζει πολύ, δεν σημαίνει ότι θα αφήσει το παιχνίδι να φύγει από τον έλεγχό του. Δεν θα επιτρέψει ούτε φανέλες να τραβηχτούν, ούτε αντιαθλητικά μαρκαρίσματα. Άλλωστε δεν έχει πρόβλημα να δώσει πέναλτι σε τραβήγματα εντός περιοχής σε στημένες φάσεις, κάτι που έχει κάνει πολλές φορές και σε παιχνίδια του αγγλικού πρωταθλήματος. Αυτό εκ πρώτης όψεως μοιάζει καλό για το παιχνίδι.

Δεν είναι ο καλύτερος ρέφερι της Αγγλίας σαν τον περίφημο Τζακ Τέιλορ της δεκαετίας του 70’ αλλά θα ήταν και άδικη τέτοια σύγκριση γιατί ο Τέιλορ μπαίνει στους 3-4 καλύτερους διαιτητές όλων των εποχών. Έχεις όμως την αίσθηση όπως και στην περίπτωση του Γκρέιαμ Πολ ή του Κιθ Χάκετ που προηγήθηκαν του Γουέμπ ,του Ντέιβιντ Έλερεϊ και του Φίλιπ Ντον, ότι ενώ κάνουν λάθη και μάλιστα πολλά δεν προσπαθούν να ισοσκελίσουν στο μυαλό τους που έχουν σφυρίξει κάτι υπέρ για να σφυρίξουν στη συνέχεια κατά. Δε λειτουργούν όπως οι …ισολογισμοί ανωνύμων εταιριών και τέτοιους διαιτητές τους έχει ανάγκη το ίδιο το ποδόσφαιρο, ακόμα και τα λάθη τους.

Σάββατο 22 Μαΐου στις 21.45, ο μεγάλος τελικός του Champions League, Μπάγερν Μονάχου-Ίντερ στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, σε περιγραφή Χρήστου Σωτηρακόπουλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x