Ελλάδα

«Είναι πρόκληση…»

Μικροί τελικοί μόνο στο όνομα θα είναι αυτοί μεταξύ Αμαρουσίου και Πανελληνίου. Ο σέντερ των «μαυροκίτρινων» Δημήτρης Μαυροειδής και ο γκαρντ των «ολυμπιονικών» Γιώργος Καλαϊτζής μίλησαν στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τη μάχη της τρίτης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά της Ευρωλίγκας.

Μικροί τελικοί μόνο στο όνομα θα είναι αυτοί μεταξύ Αμαρουσίου και Πανελληνίου. Ο σέντερ των «μαυροκίτρινων» Δημήτρης Μαυροειδής και ο γκαρντ των «ολυμπιονικών» Γιώργος Καλαϊτζής μίλησαν στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τη μάχη της τρίτης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά της Ευρωλίγκας.

Οι δύο παίκτες μίλησαν στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας και τον Αντώνη Κατσίκη:

Για τη σειρά των μικρών τελικών ανάμεσα σε Μαρούσι και Πανελλήνιος:

Δημήτρης Μαυροειδής: «Οι δύο ομάδες δεν έχουν μεγάλη διαφορά. Πριν από ενάμιση μήνα είχαμε κάνει μια κοιλιά εξαιτίας κάποιων προβλημάτων, αλλά βρήκαμε τον καλό μας εαυτό. Όποιος είναι σε καλύτερη μέρα, πιο συγκεντρωμένος και κάνει τα λιγότερα λάθη θα νικήσει. Η έδρα δεν παίζει μεγάλο ρόλο, γιατί καμία ομάδα δεν έχει τέτοια δύναμη. Ξέρουμε ότι ο Πανελλήνιος είναι ομάδα που τρέχει και θεωρώ πως είμαστε καλύτεροι στο σετ παιχνίδι. Αν καταφέρουμε να χαμηλώσουμε το ρυθμό και κάνουμε αυτό που πρέπει στην άμυνα, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Η Ευρωλίγκα είναι μία τελείως διαφορετική διοργάνωση. Κάθε παίκτης θέλει να παίξει σε αυτή και μακάρι να τα καταφέρουμε πάλι. Αν το Μαρούσι προκριθεί, θα εδραιώσει τη θέση του στην Ευρώπη και θα έχει πολλά κέρδη. Αν φέτος δεν είχαμε κάποια προβλήματα, ίσως να είχαμε πετύχει και κάτι παραπάνω».

Γιώργος Καλαϊτζής: «Είναι πρόκληση για μας. Τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα είχε βάλει στόχο να μπει στην τετράδα. Φέτος τα καταφέραμε αποκλείοντας τον ΠΑΟΚ με 2-0 και δίκαια είμαστε στους «4». Το να πάρουμε την τρίτη θέση είναι ένα βήμα παραπάνω και δεν φαντάζει όνειρο όπως το να αποκλείσουμε τον Παναθηναϊκό. Το Μαρούσι έχει ένα πλεονέκτημα, γιατί έχει το αβαντάζ της έδρας και τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε καταφέρει να το νικήσουμε. Ελπίζουμε να σπάσουμε το ρόδι σε αυτή τη σειρά και να πάρουμε την τρίτη θέση. Όποια ομάδα είναι σε καλύτερη βραδιά, ανεξάρτητα από την έδρα γιατί καμιά ομάδα δεν φημίζεται για την έδρα της, θα καταφέρει να φύγει κερδισμένη από το γήπεδο».

Για τους τελικούς του πρωταθλήματος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό:

Δημήτρης Μαυροειδής: «Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες με μεγάλο επιθετικό ταλέντο και πολύ αθλητικούς παίκτες, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι πιο οργανωμένος και καλύτερος αμυντικά, ενώ έχει και το πλεονέκτημα έδρας. Δύσκολα πιστεύω πως θα γίνει κάποιο break και θεωρώ πως η σειρά θα κριθεί στο πέμπτο ματς».

Γιώργος Καλαϊτζής: «Φέτος ο Ολυμπιακός είναι πιο κοντά. Έχει δείξει όλη τη χρονιά πως είναι πιο σοβαρός, με πιο σταθερή απόδοση. Το πλεονέκτημα που έχει ο Παναθηναϊκός είναι πως έρχεται από μία τρελή δεκαετία, έχει πολύ έμπειρους παίκτες και το αβαντάζ της έδρας. Πιστεύω πως και φέτος ο Παναθηναϊκός θα είναι πρωταθλητής».

Ο Δημήτρης Μαυροειδής μίλησε και για το μέλλον του: «Η Ευρωλίγκα βοήθησε την ομάδα, αλλά και μας. Καταφέραμε με τη σκληρή μας δουλειά να βοηθήσουμε το Μαρούσι και να φανούμε στην Ευρώπη. Ήταν η ευκαιρία μας να μας δουν κάποιοι άνθρωποι, ώστε να έχουμε μία ευκαιρία να παίξουμε σε μία μεγαλύτερη ομάδα από το Μαρούσι. Ακόμη παίζουμε, ας τελειώσουμε τα ματς και μετά θα δούμε τι θα γίνει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x