Ομάδες

Κάνε μια… αργία ακόμα!

Η εθνική Ονδούρας, όσον αφορά τις συμμετοχές σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι η πιο άπειρη ομάδα από τις υπόλοιπες του όγδοου ομίλου. Αυτή, θα είναι η δεύτερη φορά που θα βρεθεί σε Μουντιάλ, ύστερα από το 1982, όταν είχε αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο.

Η εθνική Ονδούρας, όσον αφορά τις συμμετοχές σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι η πιο άπειρη ομάδα από τις υπόλοιπες του όγδοου ομίλου. Αυτή, θα είναι η δεύτερη φορά που θα βρεθεί σε Μουντιάλ, ύστερα από το 1982, όταν είχε αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο.

Το «εισιτήριο» για τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, το πήρε καταλαμβάνοντας την τρίτη και τελευταία θέση που έδινε απευθείας την πρόκριση στο Μουντιάλ, στην τελική φάση των Προκριματικών της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής. Ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί στη χώρα και η κυβέρνηση της Ονδούρας, την επόμενη μέρα της σπουδαίας πρόκρισης, κήρυξε επίσημη αργία.

Ο «αρχιτέκτονας» της μεγάλης επιτυχίας της Ονδούρας να δηλώσει για δεύτερη φορά «παρών» σε Μουντιάλ, ο άνθρωπος που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας, λέγεται Ρεϊνάλντο Ρουέντα. Ο 53χρονος τεχνικός, στο παρελθόν έχει καθίσει και στον πάγκο της Κολομβίας, αλλά ποτέ δεν υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.



Κάτι να γυαλίζει…

Η Ονδούρα διαθέτει, ίσως, το πιο «φτωχό» δυναμικό από τις ομάδες του όγδοου ομίλου. Το μεγάλο αστέρι της βέβαια είναι ο Νταβίντ Σουάζο της Ίντερ. Ο 30χρονος στράικερ, τη σεζόν που πέρασε αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στη Τζένοα, με τη φανέλα της οποίας πέτυχε μόλις τρία γκολ σε 17 συμμετοχές. Αγωνιζόμενος, όμως, με την εθνική έχει σκοράρει 16 φορές σε 50 αγώνες. Οι συμπατριώτες του περιμένουν πολλά από αυτόν, όπως και από τους Ουίλσον Παλάσιος (Τότεναμ) και Μαϊνόρ Φιγκουερόα (Γουίγκαν).

Βίντεο αφιέρωμα στον Σουάζο:



Τι να περιμένουμε;

Από τους περισσότερους, η Ονδούρα, θεωρείται το αουτσάιντερ του ομίλου. Άπειρη, χωρίς… βαριά φανέλα και με δυναμικό παικτών όχι και τόσο αξιοζήλευτο, δεν υπολογίζεται για την πρόκριση στη φάση των «16». Βέβαια, το γεγονός αυτό απαλλάσσει τους παίκτες του Ρεϊνάλντο Ρουέντα από το άγχος. Μόνο η συμμετοχή στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, είναι μεγάλη υπόθεση για την ομάδα της Ονδούρας.

Τερματοφύλακες: Νοέλ Βαγιαδάρες, Ντόνις Εσκομπέρ (Ολύμπια), Ρικάρντο Κανάλες (Μοτάγκουα)

Αμυντικοί: Σέρχιο Μεντόζα, Εμίλιο Ιζαγκουϊρε (Μοτάγκουα), Μαουρίτσιο Σαμπιλόν (Χανγκτζού), Οσμαρ Τσάβεζ (Πλατένσε), Τζόνι Παλάσιος, Μπόνιεκ Γκαρσία (Ολύμπια), Μαϊνόρ Φιγκουερόα (Γουίγκαν), Βίκτορ Μπερνάντεζ (Αντερλεχτ).

Μέσοι: Ντανίλο Τούρτσιος, Ραμόν Νούνεζ (Ολύμπια), Χέντρι Τόμας (Γουίγκαν), Εντγκαρντ Αλβαρεζ (Μπάρι), Ροτζερ Εσπινόζα (Κάνσας Σίτι), Αμάντο Γκουεβάρα (Μοτάγκουα), Ουίλσον Παλάσιος (Τότεναμ), Χούλιο Σέζαρ ντε Λεόν (Τορίνο).

Επιθετικοί: Βάλτερ Μαρτίνεζ (Μάραθον), Τζόρτζι Ουέλκομ (Μοτάγκουα), Κάρλος Παβόν (Ρεάλ), Ντέιβιντ Σουάζο (Τζένοα).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x