Ομάδες

Από... losers, φαβορί!

Το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του όγδοου ομίλου. Απαλλαγμένοι πλέον από τη βαριά ταμπέλα των losers, ύστερα από την κατάκτηση του Euro 2008, οι Ισπανοί δίνονται από τα στοιχηματικά πρακτορεία ως φαβορί –μαζί με τη Βραζιλία- για την κατάκτηση της κορυφής του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του όγδοου ομίλου. Απαλλαγμένοι πλέον από τη βαριά ταμπέλα των losers, ύστερα από την κατάκτηση του Euro 2008, οι Ισπανοί δίνονται από τα στοιχηματικά πρακτορεία ως φαβορί –μαζί με τη Βραζιλία- για την κατάκτηση της κορυφής του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ερχόμενοι με φόρα από τα Προκριματικά, έχοντας το απόλυτο -10 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια-,οι Ισπανοί, στη 19η παρουσία τους σε Μουντιάλ και με νέο προπονητή στον πάγκο τους, τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, θέλουν να αποδείξουν ότι δεν θεωρούνται άδικα η πιο φορμαρισμένη ομάδα στον πλανήτη.

Το μοναδικό ερώτημα είναι αν ο Ντελ Μπόσκε θα καταφέρει στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του Λουίς Αραγονιές, ο οποίος κατάφερε να εμφυσήσει το πνεύμα του νικητή σε μία μεγάλη ομάδα που είχε πάντα δυνατότητες, αλλά της έλειπαν οι διακρίσεις. Η καλύτερη επίδοση των Ισπανών σε Μουντιάλ είναι η τέταρτη θέση που κατέλαβαν το 1950.



Κάτι να (μη) γυαλίζει…

Πιο εύκολα βρίσκεις πολίτη της Σομαλίας να μιλάει ελληνικά, παρά το μεγαλύτερο αστέρι της Ισπανίας. Η ομάδα του Ντελ Μπόσκε, σε όλες τις γραμμές έχει παίκτες που μπορούν να πάρουν μόνοι τους ένα παιχνίδι, απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις; Από την κορυφή ή από τα… νύχια; Από τον τερματοφύλακα και αρχηγό Ίκερ Κασίγιας, ή από τους δύο στράικερ από… άλλο πλανήτη, Φερνάντο Τόρες και Νταβίντ Βίγια; Συν τις άλλοις, υπάρχει μία άμυνα που πλαισιώνεται από τους Σέρχιο Ράμος, Ζεράρδ Πικέ και Κάρλες Πουγιόλ και ένα κέντρο που αποτελείται από τους κορυφαίους μέσους του πλανήτη(Τσάβι Ερνάντεθ, Αντρές Ινιέστα, Τσεσκ Φάμπρεγας, Τσάμπι Αλόνσο).

Τι να περιμένουμε;

Με το υλικό των παικτών που έχει να παρουσιάσει η Ισπανία στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, απλά και μόνο μία καλή πορεία στο Μουντιάλ δεν φαντάζει ως το ιδανικότερο σενάριο. Για τους περισσότερους ποδοσφαιρόφιλους του πλανήτη, οι «φούριας ρόχας», σε αυτή τη φάση που βρίσκονται, αποδίδουν το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο και ίσως αυτό το Μουντιάλ να είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία της ιστορίας τους. Δικαιωματικά, λοιπόν, οι Ισπανοί στοχεύουν ψηλά… Πιο ψηλά δεν γίνεται.



Η αποστολή των Ισπανών:

Τερματοφύλακες: Ίκερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης), Χοσέ Μανουέλ Ρέινα (Λίβερπουλ), Βίκτορ Βαλντές (Μπαρτσελόνα)

Αμυντικοί: Ραούλ Αλμπιόλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Αλβάρο Αρμπελόα (Ρεάλ Μαδρίτης), Ζοάν Καπντεβίλα (Βιγιαρεάλ), Κάρλος Μαρτσένα (Βαλένθια), Ζεράρδ Πικέ (Μπαρτσελόνα), Κάρλες Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης)

Μέσοι: Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Σέρχι Μπούσκετς (Μπαρτσελόνα), Τσεσκ Φάμπρεγας (Αρσεναλ), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Τσάβι Μαρτίνεθ (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Νταβίντ Σίλβα (Βαλένθια), Τσάβι Ερνάντεθ (Μπαρτσελόνα)

Επιθετικοί: Χεσούς Νάβας (Σεβίλλη), Χουάν Μανουέλ Μάτα (Βαλένθια), Πέδρο Ροντρίγκεζ (Μπαρτσελόνα), Φερνάντο Γιορέντε (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Φερνάντο Τόρες (Λίβερπουλ), Νταβίντ Βίγια (Βαλένθια)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x