Ομάδες

Έτοιμη να ξανακάνει… θόρυβο!

Για τρίτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού το 1986, η Αλγερία θα πάρει μέρος στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη.

Για τρίτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού το 1986, η Αλγερία θα πάρει μέρος στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη.

Βέβαια, η παρθενική της εμφάνιση, το 1982 στην Ισπανία, ήταν επεισοδιακή… Αποκλείστηκε στον όμιλο σε τριπλή ισοβαθμία με Γερμανία και Αυστρία και μάλιστα, έκανε καταγγελία στη FIFA πως Γερμανοί και Αυστριακοί «έστησαν» το τελευταίο, μεταξύ τους ματς! Για να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, η παρέα του Ραφίκ Τζεμπούρ κέρδισε σε αγώνα μπαράζ την Αίγυπτο.

Δείτε το ξέφρενο πανηγύρι των Αλγερινών!



Ο προπονητής της ομάδας, Ραμπά Σααντάν, έχει συνδέσει το όνομά του με την εθνική Αλγερίας, καθώς τα τελευταία 20 χρόνια έχει αναλάβει την θέση του ομοσπονδιακού 5 φορές! Η πέμπτη του θητεία ξεκίνησε το 2007, ενώ πρώτη φορά κάθισε στον πάγκο της ομάδας το 1981.

Το αστέρι

Τρία είναι τα μεγάλα αστέρια της Αλγερίας. Ο Μαντίντ Μπουγκέρα είναι ο ηγέτης της άμυνας και μαζί με τους Καρίμ Ζιανί της Βόλφσμπουργκ και Ναντίρ Μπελχάτζ της Πόρτσμουθ είναι αποτελούν το Α και το Ω της ομάδας.

Τι περιμένουμε

Θεωρητικά, είναι η πιο αδύναμη ομάδα του τρίτου γκρουπ. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί, καθώς απέδειξε και στον προκριματικό γύρο, αλλά και στον αγώνα μπαράζ με την Αίγυπτο ότι μπορεί -αν βρεθεί σε καλή μέρα- να κάνει τη «ζημιά».

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι διαφορές τις με τις άλλες δύο «αδύναμες» του ομίλου, την Αμερική και τη Σλοβενία, είναι μικρές. Σε κάθε περίπτωση, ισχύει πάνω κάτω ότι και για τους Σλοβένους. Μεγάλη επιτυχία ήταν η πρόκριση στο Μουντιάλ, τα όνειρα, όμως, για τους Αλγερινούς, δεν σταματούν σε μία απλή παρουσία στον όμιλο…

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Λούνες Γκαουάουι (ASO Chlef), Φαούτζι Τσαούτσι (Σετίφ), Ρεντ Ουχέμπ Μπολί (Σλάβια Σόφιας)

Αμυντικοί: Αμπντελακντέρ Λαϊφαούι (Σετίφ), Μάντιντ Μπουγκέρα (Ρέιντζερς), Καρλ Μεντζανί (Αζαξιό), Ράφικ Χαλισέ (Μαδέιρα), Αντάρ Γιάγια (Μπόχουμ), Χαμπίμπ Μπελαΐντ (Μπουλόν), Ναντίρ Μπελχάτζ (Πόρτσμουθ), Ντζαμέλ Μεσμπάχ (Λέτσε)

Μέσοι: Χασάν Γεμπντά (Πόρτσμουθ), Μεντίν Λασέν (Σανταντέρ), Γιαζίντ Μανσούρι (Λοριάν), Αντλέν Γκουιντόρα (Γουλβς), Ριάντ Μπουντεμπούζ (Σοσό), Τζαμέλ Αμπντούν (Ναντ), Φουέντ Καντίρ (Βαλανσιέν), Καρίμ Ζιανί (Βόλφσμπουργκ), Καρίμ Ματμούρ (Γκλάντμπαχ)

Επιθετικοί: Αμπντελκαντέρ Γκεζάλ (Σιένα), Ράφικ Τζεμπούρ (ΑΕΚ), Ράφικ Σαϊφί (Ιστρ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x