Ομάδες

Ξεχάστε τα «αμερικανάκια»!

Βήματα μπροστά έχει κάνει η εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής τα τελευταία χρόνια. Αν και η παρουσία της στα Παγκόσμια Κύπελλα υπήρξε αναιμική -είτε δεν προκρινόταν στην τελική φάση, είτε αποκλειόταν μετά τους πρώτους αγώνες της- μετά το Μουντιάλ του '94, το οποίο διοργάνωσε και έφθασε μέχρι τα προημιτελικά, άρχισε να «χτίζει» μία αξιόλογη ομάδα.

Βήματα μπροστά έχει κάνει η εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής τα τελευταία χρόνια. Αν και η παρουσία της στα Παγκόσμια Κύπελλα υπήρξε αναιμική -είτε δεν προκρινόταν στην τελική φάση, είτε αποκλειόταν μετά τους πρώτους αγώνες της- μετά το Μουντιάλ του '94, το οποίο διοργάνωσε και έφθασε μέχρι τα προημιτελικά, άρχισε να «χτίζει» μία αξιόλογη ομάδα. Πέρυσι, στο Confederations Cup, κέρδισε τις εντυπώσεις, καθώς έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης, έχασε, όμως, από τη Βραζιλία.

Αυτή θα είναι 9η συμμετοχή των ΗΠΑ σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, με πιο πετυχημένη την πρώτη, το 1930, όταν κατέλαβε την 3η θέση.

Το αστέρι

Αναμφισβήτητα, ο Λάντον Ντόνοβαν είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Άλλωστε και μόνο το γεγονός ότι ο 28χρονος είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής των ΗΠΑ, με 42 γκολ σε 121 ματς, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Από το 2005 αγωνίζεται με τη φανέλα των Λος Άντζελες Γκάλαξι, οι οποίοι τον είχαν δώσει πέρυσι δανεικό για τρεις μήνες στην Μπάγερν Μονάχου και φέτος στην Έβερτον. Και στις δύο, όμως, δεν κατάφερε να προσαρμοστεί.

Τι περιμένουμε

Με τον 52χρονο Μπομπ Μπράντλεϊ στο «τιμόνι» τους -που αντικατέστησε τον, επί οκτώ χρόνια ομοσπονδιακό προπονητή, Μπρους Αρίνα, μετά την αποτυχία στο Μουντιάλ της Γερμανίας- οι Αμερικάνοι θα δώσουν «μάχη» μαζί με την Αλγερία και τη Σλοβενία για τη 2η θέση -αν θεωρήσουμε δεδομένο, βέβαια, ότι η Αγγλία θα επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και θα πάρει την πρωτιά στο τρίτο γκρουπ. Πάντως, πιθανή πρόκριση στη φάση των «16», είναι, ίσως και το «ταβάνι» αυτής της ομάδας…

Δείτε το γλέντι των Αμερικάνων στον τελευταίο τους αγώνα στον προκριματικό γύρο, κόντρα στην Κόστα Ρίκα



Το ρόστερ των ΗΠΑ:


ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Μπραντ Γκούζαν (Αστον Βίλα), Τιμ Χάουαρντ (Εβερτον), Μάρκους Χάνεμαν (Γουλβς)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Κάρλος Μποκανέγκρα (Ρεν), Τζόναθαν Μπορνστάιν (Σίβας), Στιβ Τσερούντολο (Ανόβερο), Τζέι ΝτεΜέριτ (Γουότφορντ), Κλάρενς Γκούντσον (Σταρτ), Ογκούτσι Ονιέγου (Μίλαν), Τζόναθαν Σπέκτορ (Γουέστ Χαμ)


ΜΕΣΟΙ

ΝταΜάρκους Μπίσλεϊ (Ρέιντζερς), Μάικλ Μπράντλεϊ (Γκλάντμπαχ), Ρικάρντο Κλαρκ (Αϊντραχτ), Κλιντ Ντέμπσεϊ (Φούλαμ), Λάντον Ντόνοβαν (Λ.Α. Γκάλαξι), Μορίς Εντού (Ρέιντζερς), Μπένι Φάιλαμπερ (Ααρχους), Στιούαρτ Χόλντεν (Μπόλτον), Χοσέ Τόρες (Πατσούκα)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Τζόζι Αλτιντορ (Βιγιαρεάλ), Εντσον Μπαντλ (Λ.Α. Γκάλαξι), Ρόμπι Φίντλεϊ (Σολτ Λέικ), Ερκουλίζ Γκόμεζ (Πουέμπλα)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x