Ομάδες

Συνέχεια στα… άλματα

Γνωρίζαμε την ύπαρξη της στο ποδοσφαιρικό πλανήτη μόνο από τις συμμετοχές κάποιων παικτών της σε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Στόχος των «καγκουρό» σε αυτό το Μουντιάλ να επαναλάβουν την εμφάνιση του 2006.

Γνωρίζαμε την ύπαρξη της στο ποδοσφαιρικό πλανήτη μόνο από τις συμμετοχές κάποιων παικτών της σε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Στόχος των «καγκουρό» σε αυτό το Μουντιάλ να επαναλάβουν την εμφάνιση του 2006.

Πώς προκρίθηκε
Δεν δυσκολεύτηκε καθόλου. Στο ποδόσφαιρο είναι σαφώς περισσότερο… εξελιγμένη από χώρες όπως η Ιαπωνία, μία από τις δυνατότερες στην ασιατική ζώνη, στην οποία συμμετέχει και η Αυστραλία.

Αυτό που έπρεπε να κάνει ήταν απλώς να επιβεβαιώσει την δύναμή της και στα παιχνίδια των προκριματικών. Κάτι που έκανε και έφτασε στο σημείο να κατακτά την πρώτη θέση στον προκριματικό όμιλο με 20 βαθμούς σε 8 παιχνίδια (η Ιαπωνία είχε 15). Έχοντας δεχθεί μόνο ένα γκολ, ενώ είχε φορτώσει με 12 τις άλλες ομάδες.

Παίκτης-κλειδί
Θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τον Χάρι Κιούελ αλλά δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη του παρελθόντος. Έτσι τα βλέμματα θα πέσουν επάνω στον τερματοφύλακα της Φούλαμ, Μαρκ Σβάρτσερ, ο οποίος βοήθησε αρκετά στην πορεία της αγγλικής ομάδας στον τελικό του Europa League. Τιμ Κάχιλ, Μπρετ Έμερτον και Βινς Γκρέλα, είναι οι άλλοι παίκτες που θα κερδίσουν το ενδιαφέρον.

Η ιστορία

O Πιμ Φερμπέεκ έχει δύσκολο έργο. Ως αντικαταστάτης του Γκους Χίντινκ, ο έτερος Ολλανδός τεχνικός της Εθνικής ομάδας της Αυστραλίας καλείται να αποδείξει ότι και αυτός έχει τις ικανότητες να στείλει την ομάδα στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Όπως και στο 2006. Τότε, οι Αυστραλοί είχαν περάσει τη φάση των ομίλων, αλλά αποκλείστηκαν στον επόμενο γύρο από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, τελικά, Ιταλία. Κάπως άδικα όμως καθώς δέχθηκαν ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Πριν το 2006 οι Αυστραλοί είχαν 32 χρόνια να δώσουν το "παρών" σε Παγκόσμιο Κύπελλο.


Τερματοφύλακες: Μαρκ Σβάρτσερ (Φούλαμ), Μπραντ Τζόουνς (Μίντλεσμπρο), Άνταμ Φεντερίτσι (Ρέντινγκ).

Αμυντικοί: Κρεγκ Μουρ (ελεύθερος), Λούκας Νιλ (Γαλατάσαραϊ), Λιούκ Γουίλκσαϊρ (Ντιναμό Μόσχας), Σκοτ Τσίπερφιλντ (Βασιλεία), Ντέιβιντ Κάρνεϊ (Τβέντε), Μαρκ Μίλιγκαν (JEF Γιουνάιτεντ Ιαπωνίας), Μάικλ Μπόσαμπ (Αλ Τζαζίρα).

Μέσοι: Τζέισον Κούλινα (Γκολντ Κόουστ Αυστραλίας), Τιμ Κέιχιλ (Έβερτον), Μπρετ Έμερτον (Μπλάκμπερν), Μαρκ Μπρεσιάνο (Παλέρμο), Βίνσεντ Γκρέλα (Μπλάκμπερν), Μπρετ Χόλμαν (Άλκμααρ), Καρλ Βαλέρι (Σασουόλο), Μίλε Γέντινακ (Αντάλιασπορ), Ρίτσαρντ Γκαρσία (Χαλ),.

Επιθετικοί: Χάρι Κιούελ (Γαλατάσαραϊ), Τζος Κένεντι (Ναγκόγια Γκράμπους Ιαπωνίας), Ντάριο Βίντοσιτς (Νυρεμβέργη), Νικίτα Ρουκαβίτσια (Τβέντε).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x