Ομάδες

Με αρχή και τέλος!

Στην ήπειρό της είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες. Πλέον τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να ξεχωρίσει και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Χωρίς το μεγάλο αστέρι της, τον Μίκαελ Εσιέν η προσπάθεια να τα καταφέρει μοιάζει πιο δύσκολη από ποτέ.

Στην ήπειρό της είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες. Πλέον τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να ξεχωρίσει και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Χωρίς το μεγάλο αστέρι της, τον Μίκαελ Εσιέν η προσπάθεια να τα καταφέρει μοιάζει πιο δύσκολη από ποτέ.

Πώς προκρίθηκε

Ήταν η πρώτη ομάδα από την Αφρική που μπόρεσε να εξασφαλίσει το εισιτήριο στα γήπεδα του Μουντιάλ. Παρόλα αυτά, όμως, χρειάστηκε να καρδιοχτυπήσει στον δεύτερο προκριματικό γύρο. Παρά το γεγονός πως είχε να αντιμετωπίσει τις Γκαμπόν, Λιβύη και Λεσότο, κατάφερε στην τελευταία αγωνιστική να περάσει στην 3η προκριματική φάση.

Ισοβάθμισε με το Γκαμπόν και τη Λιβύη, αλλά πήρε την πρώτη θέση χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων που είχε.

Ο παίκτης-κλειδί;

Φυσικά, ο...;;; Αλήθεια μετά την απουσία του Μίκαελ Εσιέν δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον άλλον παίκτη του μεγαλείου του ποδοσφαιριστή της Τσέλσι. Ο Μίλοβαν Ράγεβατς θα πρέπει να στηριχθεί στην συλλογική προσπάθεια. Ίσως λίγο παραπάνω σε παίκτες που αγωνίζονται σε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Για παράδειγμα; Στον Μουντάρι της Ίντερ, στον Ασαμόα της Ουντινέζε...

Ο Μπερνάρ Κουμόρτζι του Πανιώνιου ήταν στην προεπιλογή αλλά δεν τα κατάφερε να βρεθεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής και στις τελικές επιλογές του Μίλοβαν Ράγεβατς.

Η ιστορία

Την πρώτη της παρουσία την έκανε στο προηγούμενο Μουντιάλ στα γήπεδα της Γερμανίας το 2006. Αποτέλεσμα; Καλό. Πρόκριση από την φάση των ομίλων (Ιταλία, Τσεχία, ΗΠΑ), αλλά αποκλεισμό από την Βραζιλία στον επόμενο γύρο.



Τερματοφύλακες: Ντάνιελ Αγκιέι (Λίμπερτι), Στίβεν Αχόλου (Χαρτ οφ Λάιονς), Ρίτσαρντ Κίνγκσον (Γουίγκαν)

Αμυντικοί: Λι Αντι (Μπέχεμ Τσέλσι), Ραχίμ Αϊέου (Ζάμαλεκ), Σάμουελ Ίνκουμ (Βασιλεία), Τζον Μενσά (Σάντερλαντ), Τζόναθαν Μενσά (Ουντινέζε), Τζον Πάιντσιλ (Φούλαμ), Χανς Σαρπέι (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Ισαάκ Βόρσα (Χοφενχάιμ)

Μέσοι: Άντονι Ανάν (Ρόζενμποργκ), Στεφάν Απιά (Μπολόνια), Κουάντουο Ασαμόα (Ουντινέζε), Αντρέ Αϊέου (Αρλες Αβινιόν), Κέβιν Πρινς-Μποάτενγκ (Πόρτσμουθ), Σουλέι Μουντάρι (Ίντερ), Κουίνσι Οούσου-Αμπέγιε (Αλ Σαντ), Ντέρεκ Μπόατενγκ (Χετάφε)

Επιθετικοί: Ντομινίκ Αντίγια (Μίλαν), Μάθιου Αμόα (Μπρέντα), Ασαμόα Γκιάν (Ρεν), Πρινς Ταγκόε (Χοφενχάιμ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x