Ομάδες

Ρωτήστε τη Γαλλία...

Όταν υποχρεώνεις την Γαλλία να πολεμήσει για την πρόκριση στα μπαράζ, προκαλείς το ενδιαφέρον των αντιπάλων σου και δημιουργείς μεγάλες προσδοκίες…

Όταν υποχρεώνεις την Γαλλία να πολεμήσει για την πρόκριση στα μπαράζ, προκαλείς το ενδιαφέρον των αντιπάλων σου και δημιουργείς μεγάλες προσδοκίες…

Πως προκρίθηκε
Ως πρώτη από τον 7ο προκριματικό όμιλο, άφησε στη δεύτερη θέση την Γαλλία έστω κι αν δεν μπόρεσε να την νικήσει στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Οι παίκτες του Ράντομιτς Άντιτς δεν έκαναν κάτι καταπληκτικό. Απλώς εμφανίστηκαν περισσότερο σοβαροί από τους «τρικολόρ», πέρασαν από έδρες που δεν μπόρεσαν οι αντίπαλοί τους και εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους κάτι που επίσης δεν έκανε η παρέα του Ανρί. Για παράδειγμα νίκησε εκτός και εντός την Ρουμανία σε αντίθεση με την Γαλλία που στο «Σεντ Ντενίς» έμεινε στο 1-1.
Έτσι φτάσαμε στο σημείο η εκτός έδρας ήττα της Σερβίας από την Λιθουανία να μην έχει σημασία γιατί η διαφορά θα έπεφτε –όπως και έγινε- στον έναν.
Νωρίτερα οι Σέρβοι όμως είχαν κερδίσει το στοίχημα. Στο παιχνίδι στο Βελιγράδι με την Γαλλία, εκεί που έπρεπε να αποδείξουν τις δυνατότητές τους το έκαναν και πήραν έστω το δεύτερο αποτέλεσμα που χρειάζονταν για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο.



Ο παίκτης-κλειδί

Αν και μας έχει συνηθίσει να έχει επιθετικούς καλύτερους, σε αυτή την Εθνική ομάδα της Σερβίας αυτοί που ξεχωρίζουν είναι αμυντικοί. Ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς της νταμπλούχου στην Αγγλία, Τσέλσι και ο Νεμάνια Βίντιτς, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παίκτες που ξεχωρίζουν έχει και στην επίθεση, με την παρουσία του πρωταθλητή Ευρώπης με την Ίντερ, Στάνκοβιτς να δεσπόζει… με συμπαραστάτη τον Νίκολα Ζιγκιτς

Η ιστορία
Ως Σερβία δεν έχει να επιδείξει κάτι ξεχωριστό σε Μουντιάλ. Σε αυτό του 2006 ως Σερβία/Μαυροβούνιο απογοήτευσε με τρεις ήττες.

Τερματοφύλακες: Βλάντιμιρ Στόικοβιτς (Γουίγκαν), Ζέλικο Μπρκιτς (Βοϊβοντίνα), Μπόγιαν Ισαΐλοβιτς (Τσουκαρίτσκι), Αντιέλκο Τζούρισιτς (Λεϊρία).

Αμυντικοί: Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς (Τσέλσι), Αντόνιο Ρουκάβινα (Μόναχο 1860), Νεμάνια Βίντιτς (Μαν. Γιουνάιτεντ), Νέβεν Σούμποτιτς (Ντόρτμουντ), Αλεξάνταρ Λούκοβιτς (Ουντινέζε), Ιβάν Ομπράντοβιτς (Σαραγόσα), Αλεξάνταρ Κολάροφ (Λάτσιο).

Μέσοι: Ντέγιαν Στάνκοβιτς (Ίντερ), Νέναντ Μίλιγιας (Γουλβς), Μίλος Κράσιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Μίλαν Γιοβάνοβιτς (Σταντάρ Λιέγης), Μίλος Νίνκοβιτς (Ντιναμό Κιέβου), Ζντράβκο Κουζμάνοβιτς (Στουτγκάρδη), Ζόραν Τόσιτς (Κολωνία), Μίραλεμ Σουλεϊμάνι (Άγιαξ), Γκόικο Κάτσαρ (Χέρτα Βερολίνου), Νεμάνια Μάτιτς (Τσέλσι), Ράντοσλαβ Πέτροβιτς (Παρτιζάν).

Επιθετικοί: Νίκολα Ζίγκιτς (Βαλένθια), Μάρκο Πάντελιτς (Άγιαξ), Ντάνκο Λάζοβιτς (Ζενίτ), Ντράγκαν Μρντιγια (Βοϊβοντίνα), Ντέγιαν Λέκιτς (Ερυθρός Αστέρας).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x