Ομάδες

Ομάδα του «αρχηγού» ή…

Το όνομά του φιγουράρει σε όσα αφιερώματα βιάστηκαν να γίνουν ως αυτό του καλύτερου παίκτη της. Το ερώτημα πλέον είναι τι μπορεί να πετύχει η Γερμανία χωρίς τον –ομολογουμένως- καλύτερο ποδοσφαιριστή της και αρχηγό της… τον Μίκαελ Μπάλακ.

Το όνομά του φιγουράρει σε όσα αφιερώματα βιάστηκαν να γίνουν ως αυτό του καλύτερου παίκτη της. Το ερώτημα πλέον είναι τι μπορεί να πετύχει η Γερμανία χωρίς τον –ομολογουμένως- καλύτερο ποδοσφαιριστή της και αρχηγό της… τον Μίκαελ Μπάλακ.

Ο άσος της Τσέλσι έμεινε εκτός αποστολής λόγω του τραυματισμού, με την είδηση αυτή να κάνει τον γύρο του κόσμου και να απογοητεύει τους πολλούς φίλους που έχει.

Η αλήθεια είναι ότι δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να επαναλάβει την επιτυχημένη παρουσία της στο Μουντιάλ το 2006 που έγινε στο «σπίτι» της. Ακόμη κι έτσι όμως ο Γιόακιμ Λεβ και οι παίκτες του θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν…

Πώς προκρίθηκε…
Αν και είχε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρωσίας του Γκους Χίντινκ δεν δυσκολεύτηκε. Στον προκριματικό έχασε μόλις τέσσερις βαθμούς από δύο ισοπαλίες. Συγκέντρωσε 26 βαθμούς και τους μεγάλους της αντιπάλους, τους Ρώσους, τους νίκησε και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια.

Ο παίκτης-κλειδί
Μετά από την εισαγωγή για την απουσία του ηγέτη της «νασιοναλμαντσάφτ», Μίκαελ Μπάλακ, το… μπαλάκι πηγαίνει στον «σκοράρω με κάθε τρόπο» Μίροσλαβ Κλόζε να σηκώσει στους ώμους του, το βάρος.
Έστω και σε μια σεζόν που δεν θυμίζει σε τίποτα τον Κλόζε του παρελθόντος, μπορεί να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του…
Ποιος θα πάρει τη θέση του Μπάλακ; Σύμφωνα με όσα γράφουν στην Γερμανία ο πρώτος υποψήφιος είναι ο Σάμι Κεντίρα της Στουτγκάρδης, τον οποίο ο Λεβ δείχνει να εμπιστεύεται δίπλα στον Σβάινστάιγκερ.

Η ιστορία
Στη τελευταία διοργάνωση έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά, εκεί όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα Παγκόσμιο Πρωταθλήτρια, Ιταλία. Με τον Γιούργκεν Κλίνσμαν στον πάγκο της έκανε την έκπληξη, καθώς πολλοί της έδιναν πόντους μόνο λόγω της… φιλοξενίας του Μουντιάλ.
Το βάρος που έχουν να σηκώσουν από τις παρουσίες του παρελθόντος οι παίκτες του Λεβ είναι σαφώς μεγαλύτερο. Τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια (1954, 1974, 1990) είναι η παρακαταθήκη…

Φιλικά
Έστω και χωρίς τους παίκτες της Μπάγερν Μονάχου και της Βέρντερ Βρέμης νίκησε 3-0 την Μάλτα με τους παίκτες του Λεβ, να είναι σαφώς καλύτεροι σε ένα παιχνίδι από το οποίο δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα, λόγω του ονόματος του αντιπάλου.



Τα επόμενα: 29/05 με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη, και στις 03 Ιουνίου με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη στην Φρανκφούρτη.

Αναλυτικά οι εκλεκτοί:

Τερματοφύλακες: Τιμ Βίζε (Βέρντερ), Μάνουελ Νόιερ (Σάλκε), Χανς-Γιοργκ Μπουτ (Μπάγερν).

Αμυντικοί: Άρνε Φρίντριχ (Χέρτα), Ντένις Αόγκο, Ζερόμ Μπόατενγκ (Αμβούργο), Περ Μερτεζάκερ (Βέρντερ), Χόλγκερ Μπαντστούμπερ, Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν), Αντρέας Μπεκ (Χόφενχαϊμ), Σερντάρ Τάσι (Στουτγκάρδη), Χάικο Βέστερμαν (Σάλκε).

Μέσοι: Μάρκο Μάριν, Μεσούτ Οζίλ (Βέρντερ), Μαρσέλ Γιάνσεν, Πιότρ Τροχόφσκι (Αμβούργο), Σάμι Κεντίρα, Κρίστιαν Τρες (Στουτγκάρδη), Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (Μπάγερν), Τόνι Κρόος (Λεβερκούζεν).

Επιθετικοί: Μάριο Γκόμεζ, Τόμας Μίλερ, Μίροσλαβ Κλόζε (Μπάγερν), Κακάου (Στουτγκάρδη), Στέφαν Κίσλινγκ (Λεβερκούζεν), Λούκας Ποντόλσκι (Κολωνία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x