Ομάδες

Έκρηξη… στο σπίτι της!

Έτοιμη και αποφασισμένη να γράψει το πιο «λαμπρό» κεφάλαιο στη μικρή ποδοσφαιρική της ιστορία εμφανίζεται η Ν. Αφρική. Στα ίδια μέρη που κατάφερε να φτάσει στο απόγειό της το 1996, όταν και κατέκτησε το Κόπα Άφρικα, η διοργανώτρια ελπίζει -με τη συμπαράσταση και του κόσμου της- να κάνει το μεγάλο «μπαμ».

Έτοιμη και αποφασισμένη να γράψει το πιο «λαμπρό» κεφάλαιο στη μικρή ποδοσφαιρική της ιστορία εμφανίζεται η Ν. Αφρική.

Στα ίδια μέρη που κατάφερε να φτάσει στο απόγειό της το 1996, όταν και κατέκτησε το Κόπα Άφρικα, η διοργανώτρια ελπίζει -με τη συμπαράσταση και του κόσμου της- να κάνει το μεγάλο «μπαμ».

Μπορεί η συμμετοχή στα δύο Παγκόσμια Κύπελλα που συμμετείχαν (στη Γαλλία το 1998 και στις Κορέα/Ιαπωνία το 2002) να έφερε κυρίως απογοητεύσεις στους «μπαφάνα-μπαφάνα», ωστόσο, με την πάροδο των χρόνων, η παρέα του Μπράις Μουν δείχνει όλο και πιο ανταγωνιστική.

Με οδηγό, λοιπόν, την πολύ ενθαρρυντική εμφάνιση τους στο περσινό Κύπελλο Συνομοσπονδιών -όπου αποκλείστηκαν δύσκολα από τη Βραζιλία στα ημιτελικά- οι «μπαφάνα-μπαφάνα» θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν κάτι πολύ περισσότερο από τις δύο ισοπαλίες του 1998, την «παρθενική» νίκη (επί της Σλοβενίας) το 2002 και τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων σε αμφότερες τις διοργανώσεις.

Με τον Βραζιλιάνο Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα να έχει επιστρέψει στον πάγκο τους -και να γνωρίζει άριστα το «know how» της επιτυχίας σε Μουντιάλ (το κατέκτησε το 1994 με τη χώρα του)- ελπίζουν βάσιμα πως θα τα καταφέρουν.

Το αστέρι: Στίβεν Πίενααρ

Αν υπάρχει παίκτης στο ρόστερ της Ν. Αφρικής που να μπορεί να «πάρει την ομάδα πάνω του», αλλά και τη σκυτάλη του ηγέτη της ομάδας από τον -κορυφαίο σκόρερ, αλλά και ντεφορμέ- Μπένι ΜακΚάρθι, αυτός είναι ο Στίβεν Πίενααρ.

Έχοντας δείξει με τις εμφανίσεις του στο περσινό Κύπελλο Συνομοσπονδιών ότι έχει τα φόντα να αναλάβει αυτό το βάρος και προερχόμενος από μια πολύ καλή σεζόν με την Έβερτον στην Premier League, ο 28χρονος μεσοεπιθετικός αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή τεχνικής και φαντασίας για τους διοργανωτές.

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Μονέεμπ Τζόζεφς (Ορλάντο Πάιρατς), Ιτουμέλενγκ Κούνε (Κάιζερ Τσιφς), Σου Αΐμπ Γουόλτερς (Μάριζμπουργκ).

Αμυντικοί: Μάθιου Μπουθ (Μαμέλοντι Σάνταουνς), Σιμπονίσο Γκάξα (Μαμέλοντι Σάνταουνς), Μπονγκάνι Κουμάλο (Σούπερσπορτ Γιουνάιτεντ), Τσέπο Μασιλέλα (Μακάμπι Χάιφα), Άαρον Μοκοένα (Πόρτσμουθ), Ανέλε Ενκόνγκα (Γκενκ), Σιγιαμπόνγκα Σανγκουένι (Γκόλντεν Άροους), Λούκας Τουάλα (Ορλάντο Πάιρατς).

Μέσοι: Λανς Ντέιβιντς (Άγιαξ Κέιπ Τάουν), Καγκίσο Ντιγκατσόι (Φούλαμ), Θαντουγίσε Κουμπίνι (Γκόλντεν Άροους), Ρενέιλγουε Λετσολονιάνε (Κάιζερ Τσιφς), Τέκο Μοντίσε (Ορλάντο Πάιρατς), Σουρπράιζ Μορίρι (Μαμέλοντι Σάνταουνς), Στίβεν Πίενααρ (Έβερτον), ΜακΜπεθ Σιμπάγια (Ρούμπιν Καζάν), Σιφίγουε Τσαμπαλάλα (Κάιζερ Τσιφς).

Επιθετικοί: Κατλέγκο Εμφέλα (Μαμέλοντι Σάνταουνς), Σιγιαμπόνγκα Νομβέτε (Μορόκα Σουάλοους), Μπέρναρντ Πάρκερ (Τβέντε).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x