Ομάδες

Όχι πάλι… πικρά 16!

Μετά από μια «εκρηκτική» διετία -όπου άλλαξε τρεις προπονητές και είδε πάνω από εξήντα παίκτες να φορούν τη φανέλα της εθνικής ομάδας- το Μεξικό βρήκε στο πρόσωπο του Χαβιέ Αγκίρε τον άνθρωπο, που του έφερε ηρεμία και την πρόκριση σε ένα ακόμα Παγκόσμιο Κύπελλο (το 14ο στην ιστορία του).

Μετά από μια «εκρηκτική» διετία -όπου άλλαξε τρεις προπονητές και είδε πάνω από εξήντα παίκτες να φορούν τη φανέλα της εθνικής ομάδας- το Μεξικό βρήκε στο πρόσωπο του Χαβιέ Αγκίρε τον άνθρωπο, που του έφερε ηρεμία και την πρόκριση σε ένα ακόμα Παγκόσμιο Κύπελλο (το 14ο στην ιστορία του).

Με ένα συνδυασμό ανερχόμενων νεαρών και καταξιωμένων «αστεριών» του ποδοσφαίρου της χώρας, ο 51χρονος τεχνικός δεν κατάφερε απλώς να «συμμαζέψει» το… χάος που άφησε πίσω του ο προκάτοχός του, Σβεν Γκόραν Έρικσον.

Κατάφερε να το μετατρέψει επιπλέον σε ένα σύνολο, που με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ (πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες, μία μόλις ήττα), πέτυχε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο: Να φτάσει από την πέμπτη, στη δεύτερη θέση του ομίλου της CONCACAF και στην απευθείας πρόκριση στα τελικά της Ν. Αφρικής (μαζί με τις ΗΠΑ και την Ονδούρα).

Στόχος πλέον των Μεξικανών στο προσεχές Μουντιάλ (όπου θα συμμετάσχουν χωρίς τον Νέρι Καστίγιο που «κόπηκε» από την αποστολή) να «ξορκίσουν» την... κατάρα που τους κατατρέχει στα τέσσερα τελευταία τέτοια που συμμετείχαν και τους θέλει να αποκλείονται σε όλα στη φάση των «16»!

Αν, πάντως, περάσουν αυτή τη φορά στα προημιτελικά, θα είναι η μόνη φορά που το καταφέρνουν… εκτός της χώρας τους, αφού σε αμφότερες τις περιπτώσεις που έχουν φτάσει στους «8» -κάτι που αποτελεί και το μεγαλύτερο επίτευγμά τους στο θεσμό- το έχουν κάνει ως διοργανωτές (το 1970 και το 1986).

Το αστέρι: Κουατεμόκ Μπλάνκο

Εμβληματική μορφή για το μεξικανικό ποδόσφαιρο και ίνδαλμα για τους οπαδούς, ο 36χρονος Κουατεμόκ Μπλάνκο εξακολουθεί να αποτελεί τον αναμφισβήτητο ηγέτη της ομάδας.

Η αγωνιστική του συνέπεια, που μεταφράζεται ακόμα σε αρκετά γκολ και η πηγή έμπνευσης που δείχνει να αποτελεί για τους νεαρούς παίκτες, εγγυώνται την πρωταγωνιστική παρουσία του –μαζί με αυτή του Ράφαελ Μάρκες- και στα γήπεδα της Ν. Αφρικής.

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Γκιγέρμο Οτσόα (Αμέρικα), Όσκαρ Πέρες (Τσιάπας), Λουίς Ερνέστο Μίτσελ (Γκουανταλαχάρα)

Αμυντικοί: Ραφαέλ Μάρκες (Μπαρτσελόνα), Ρικάρντο Οσόριο (Στουτγκάρδη), Έκτορ Μορένο (Άλκμααρ), Φρανσίσκο Ροντρίγκες (Αϊντχόφεν), Κάρλος Σαλσίδο (Αϊντχόφεν), Πολ Αγκουιλάρ (Πατσούκα), Εφρέν Χουάρες (Πούμας UNAM)

Μέσοι: Τζόνι Μαγκαγιόν (Γκουανταλαχάρα), Χόρχε Τόρες Νίλο (Άτλας), Χεράρδο Τοράδο (Κρους Αζούλ), Ισραέλ Κάστρο (Πούμας UNAM), Αντρές Γκουαρδάδο (Λα Κορούνια)

Επιθετικοί: Πάμπλο Μπαρέρα (Πούμας UNAM), Αντόλφο Μπαουτίστα (Γκουανταλαχάρα), Αλμπέρτο Μεντίνα (Γκουανταλαχάρα), Κουατεμόκ Μπλάνκο (Βερακρούς), Χαβιέρ Ερνάντες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τζιοβάνι Ντος Σάντος (Γαλατασαράι), Γκιγέρμο Φράνκο (Γουέστ Χαμ), Κάρλος Βέλα (Άρσεναλ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x