Stoiximan Super League

Αγκαλιά με τον Ζεοβάνι

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μίας σπουδαίας μεταγραφής είναι η ΑΕΚ. Η διοίκηση της «Ένωσης» μπήκε στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τον 30χρονο Βραζιλιάνο μέσο, Ζεοβάνι, στον οποίο προσφέρει διετές συμβόλαιο με καθαρές αποδοχές 700.000 ευρώ. «Μιλάμε με ΑΕΚ για Αντελέγε», ο μάνατζερ του Νιγηριανού στόπερ. Τι συμβαίνει στα υπόλοιπα μεταγραφικά «μέτωπα».

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μίας σπουδαίας μεταγραφής είναι η ΑΕΚ. Η διοίκηση της «Ένωσης» μπήκε στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τον 30χρονο Βραζιλιάνο μέσο, στον οποίο προσφέρει διετές συμβόλαιο με καθαρές αποδοχές 700.000 ευρώ. Ο άλλοτε άσος της Μπαρτσελόνα, της Μπενφίκα και της Μάντσεστερ Σίτι είναι θετικός στο ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα και απομένει να εξασφαλίσει την ελευθέρας του από τη Χαλ. Δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2012, αλλά μετά τον υποβιβασμό τους οι «τίγρεις» επιθυμούν να απαλλαγούν από το βάρος των απολαβών του.

Ο Ζεοβάνι, που έχει ισπανικό διαβατήριο, είχε φέτος 26 συμμετοχές και 3 γκολ στην Premiership, ενώ είχε και από μία εμφάνιση σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ Αγγλίας σκοράροντας από μία φορά. Ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της νότιας Ευρώπης, αφού ο γιος του υποφέρει από άσθμα και το ελληνικό κλίμα θα ήταν γι’ αυτόν ιδανικό.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα μεταγραφικά θέματα, οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα ενημερωθούν για τα χρήματα που ζητεί η Σάλτσμπουργκ για τον 27χρονο Βόσνιο ακραίος χαφ Άντμιρ Βλάνταβιτς, ενώ στα υπόψη για τη θέση είναι και ο Ντένις Έπσταϊν, εφόσον μείνει ελεύθερος από τον Ηρακλή.

Ανοικτό, όπως προκύπτει και από τις δύο πλευρές, είναι το θέμα επιστροφής του Νίκου Λυμπερόπουλου, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση του Κρίστιαν Νέμεθ, ο οποίος περιμένει να δει τι προτάσεις θα έχει προτού αποφασίσει αν θα παραμείνει δανεικός στην ΑΕΚ. Η Λίβερπουλ έχει αποδεχτεί το σχετικό αίτημα της «Ένωσης» για τον Ούγγρο φορ, ενώ εκκρεμεί η απάντησή της για τον Ντάνιελ Πατσέκο.

«Βασικός λόγος το οικονομικό»

Στα οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ απέδωσε κυρίως την κακή φετινή πορεία της ομάδας ο Παντελής Καφές μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.

«Ξεκινήσαμε τη χρονιά με βλέψεις, αλλά ο πρώτος γύρος ήταν καταστροφικός. Είχαμε μείνει από τις πρώτες αγωνιστικές πολύ πίσω κι αυτό -σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα τα οποία είχαμε, όπως το οικονομικό, που ήταν και το κυριότερο- έφεραν αναστάτωση στην ομάδα και δεν της έδωσαν τη δυνατότητα για κάτι καλύτερο. Για τον καλύτερο δεύτερο γύρο, πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η νίκη επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Μας έδωσε ώθηση κι ο κόσμος ήρθε πιο κοντά. Είδε ότι η ομάδα έχει δυνατότητες, τη στήριξε και αυτό μας βοήθησε ώστε να βελτιώσουμε λίγο την εικόνα μας. Λύθηκε, επίσης, σε μεγάλο βαθμό το διοικητικό πρόβλημα. Ανέλαβε ένας νέος πρόεδρος και μαζί με τα καλά αποτελέσματα πήραμε την ώθηση για να πάμε καλύτερα», ανέφερε ο αρχηγός της ΑΕΚ.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις του κόσμου και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, είπε: «Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι απόλυτα δικαιολογημένες. Η ΑΕΚ είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ιστορία και πολύ κόσμο. Όταν τα χρόνια περνάνε, δεν υπάρχουν διακρίσεις και η σεζόν είναι καταστροφική, κάθε αντίδραση είναι δικαιολογημένη. Ο Μπάγεβιτς προσπάθησε κι αυτός να στηρίξει την ομάδα, να δουλέψει, να βελτιώσει την εικόνα της, αλλά ήταν πολύ δύσκολο. Πόσω μάλλον για τον ίδιο τον προπονητή που γνώριζε ότι υπήρχαν τόσα πολλά προβλήματα. Όλοι θέλουμε να ξεπεραστούν αυτά, ώστε τα επόμενα χρόνια η ομάδα να ανακτήσει την αίγλη της και τη δύναμή της».

Λεφτά από το πουθενά

Σημαντικά ποσά ενδέχεται να βάλει η ΑΕΚ στα ταμεία της από δύο… παλιόφιλους. Ο Στέφανο Σορεντίνο αναμένεται να πωληθεί από την Κιέβο και ο Εντίνιο από τη Μάλαγα, με την «Ένωση» να διατηρεί το 20% και το 40% των δικαιωμάτων του Ιταλού τερματοφύλακα και του Πορτογάλου φορ αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x