Stoiximan Super League

Μπέλεκ και Καραγκούνης στην Ουντινέζε

Τη φανέλα της Ουντινέζε προβάρουν ο Στιβ Μπέλεκ και ο Βασίλης Καραγκούνης, όπως γράφει η «SportDay». Συγκεκριμένα, ο ιταλικός σύλλογος ήρθε σε προφορική συμφωνία με τον Πανθρακικό για την απόκτηση του Καμερουνέζου επιθετικού και απομένουν λεπτομέρειες για τη μεταγραφή του 16χρονου αμυντικού του Ατρομήτου.

Τη φανέλα της Ουντινέζε προβάρουν ο Στιβ Μπέλεκ και ο Βασίλης Καραγκούνης, όπως γράφει η «SportDay». Συγκεκριμένα, ο ιταλικός σύλλογος ήρθε σε προφορική συμφωνία με τον Πανθρακικό για την απόκτηση του Καμερουνέζου επιθετικού και απομένουν λεπτομέρειες για τη μεταγραφή του 16χρονου αμυντικού του Ατρομήτου. Η ομάδα από το Ούντινε φημίζεται ότι διαθέτει ένα από τα πιο οργανωμένα και αξιόπιστα τμήματα σκάουτινγκ στην Ευρώπη και είχε βάλει στο... μάτι αρκετό καιρό τα δύο ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το κόστος της μεταγραφής του Μπέλεκ αναμένεται να αγγίξει το 1 εκατ. ευρώ και η ομάδα του Ούντινε έδειξε ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τον 17χρονο επιθετικό, ο οποίος βρισκόταν στο «στόχαστρο» της Τότεναμ και της Γιουβέντους. Να σημειωθεί ότι οι Ακρίτες κατάφεραν να βάλουν στη συμφωνία και ποσοστό μεταπώλησης, το οποίο είναι 5% αν ο παίκτης πουληθεί σε άλλη ομάδα. Η Ουντινέζε παρακολουθούσε τον Καμερουνέζο άσο από την αρχή της σεζόν, όταν εκείνος αγωνιζόταν στην ομάδα Νέων του Πανθρακικού.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που η διοίκηση της ιταλικής ομάδας έστελνε δύο σκάουτερ στο ίδιο ματς, προκειμένου να είναι σίγουροι για την επιλογή τους. «Εχει τρομερά προσόντα και μεγάλο περιθώριο βελτίωσης για την ηλικία του. Αν δουλευτεί σωστά, θα κάνει μεγάλη καριέρα. Θα γίνει μεγάλο σέντερ φορ», είχαν πει οι άνθρωποι της Ουντινέζε στους παράγοντες του Πανθρακικού.

Την ίδια ώρα, η Ουντινέζε βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Καραγκούνη, αφού το μόνο που απομένει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής είναι να συμφωνηθεί το ποσοστό μεταπώλησης. Η διοίκηση της ιταλικής ομάδας έστειλε στην Ελλάδα τον σκάουτερ, Ερνέστο Βαρνιέρ, ο οποίος έκανε λόγο για ένα εξαιρετικό ταλέντο και ήρθε αρκετές φορές στην Ελλάδα για να το δει σε αγώνες της ομάδας Νέων του Ατρομήτου.

Στη συνέχεια, ο εν λόγω «κατάσκοπος» πέρασε από το μικροσκόπιο του τον 16χρονο αμυντικό στα τουρνουά της Ιταλίας και της Πάτρας, όπου αγωνίστηκε με την Εθνική Παίδων. Η μεταγραφή του Ελληνόπουλου αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, εφόσον διευθετηθεί το ζήτημα της μεταπώλησης.

Όσον αφορά τους Ακρίτες, σε λιγότερο από έξι μήνες στα ταμεία της ΠΑΕ θα μπει ένα ποσό της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο παραχωρήθηκε στον Πανιώνιο ο Μεντί Μπουβάλ έναντι 150.000 και η ΑΕΚ θα διαθέσει 400.000 για την απόκτηση του Ανέστη Αργυρίου και του Σπύρου Ματεντζίδη.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x