Δραστηριότητες

242 πλαστικές σακούλες αντιστοιχούν ανά Ελληνα το χρόνο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα (3 Ιουλίου) κατά της χρήσης της πλαστικής σακούλας, η Ανεξάρτητη Αρχή “Συνήγορος του Καταναλωτή” κρούει, για μια ακόμη φορά, τον κώδωνα του κινδύνου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα (3 Ιουλίου) κατά της χρήσης της πλαστικής σακούλας, η Ανεξάρτητη Αρχή “Συνήγορος του Καταναλωτή” κρούει, για μια ακόμη φορά, τον κώδωνα του κινδύνου: Η αλόγιστη κατανάλωση/χρήση της πλαστικής σακούλας έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής στερεών αποβλήτων και αποτελεί σοβαρή απειλή για τα θαλάσσια οικοσυστήματα, αλλά και για το έδαφος με προφανείς οικονομικές επιπτώσεις. Αν σε αυτό προστεθεί το γεγονός ότι οι πλαστικές σακούλες μπορούν να διατηρούνται για εκατοντάδες χρόνια σε κατακερματισμένη μορφή, αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της απειλής για το περιβάλλον και, τελικά, για την υγεία του ανθρώπου.

Τα επίπεδα χρήσης πλαστικής σακούλας μεταφοράς ποικίλλουν σημαντικά στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω των διαφορών που παρατηρούνται στις καταναλωτικές συνήθειες, καθώς και την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα. Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το 2010, κάθε πολίτης της Ε.Ε. χρησιμοποίησε κατά μέσο όρο 198 πλαστικές σακούλες...

www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x