Ομάδες

Είναι «μεγάλη», θα το θυμηθεί;

Με το γόητρο «πρωταθλήτριας» που έχτισε την τελευταία δεκαπενταετία… πληγωμένο από τις άσχημες εμφανίσεις των προκριματικών -αλλά και από το «θρίλερ» που χρειάστηκε να ζήσει μέχρι να πάρει τελικά το «εισιτήριο» για τη Ν. Αφρική- η Γαλλία αποτελεί ένα από τα αινίγματα του Μουντιάλ.

Με το γόητρο «πρωταθλήτριας» που έχτισε την τελευταία δεκαπενταετία… πληγωμένο από τις άσχημες εμφανίσεις των προκριματικών -αλλά και από το «θρίλερ» που χρειάστηκε να ζήσει μέχρι να πάρει τελικά το «εισιτήριο» για τη Ν. Αφρική- η Γαλλία αποτελεί ένα από τα αινίγματα του Μουντιάλ.

Αν κάτι λείπει από το ρόστερ των «τρικολόρ» σίγουρα δεν είναι η ποιότητα. Σταθερές αξίες -όπως οι Ριμπερί, Ανελκά, Γκαλάς- νεαρά «αστέρια» -όπως οι Γκουρκίφ, Λορίς- και «ανατιμημένες μετοχές» -όπως ο δικός μας Τζιμπρίλ Σισέ- το επιβεβαιώνουν.

Εκείνο που λείπει από τη Γαλλία ώστε να συνδεθεί με το… ένδοξο πρόσφατο παρελθόν είναι οι παίκτες-σύμβολα. Η αποχώρηση των Ζιντάν, Βιεϊρά και η καθοδική πορεία του Τιερί Ανρί άφησαν δυσαναπλήρωτα κενά στην προσωπικότητα των «πετεινών» και έκαναν ακόμα πιο… ευάλωτο σε επιθέσεις τον –ούτως ή άλλως αλλοπρόσαλλο ενίοτε- Ρεϊμόν Ντομενέκ.

Ο τελευταίος, δε, θα αποτελούσε σίγουρα παρελθόν σήμερα, αν ο Ανρί δεν έβαζε –στην κυριολεξία- «το χεράκι του» στο μπαράζ με την Ιρλανδία και δεν έδινε, με τουλάχιστον αμφισβητούμενο τρόπο, το «εισιτήριο» στους Γάλλους.

Νωρίτερα, εκείνοι είχαν κάνει… ό,τι χρειαζόταν για να μετατρέψουν σε «βουνό» την πρόκριση στο 13ο Μουντιάλ της ιστορίας τους, πραγματοποιώντας κάποιες απαράδεκτες εμφανίσεις στα προκριματικά και βλέποντας την πλάτη της Σερβίας στον όμιλο.

Πλέον στη Ν. Αφρική, ο Ντομενέκ και οι παίκτες του καλούνται να δώσουν την απάντηση στους επικριτές τους. Κι αν το να επαναλάβουν το κατόρθωμα του 1998, δεν θα απαιτηθεί οπωσδήποτε από τους Γάλλους φιλάθλους, οι τελευταίοι το λιγότερο που θα περιμένουν είναι μια μάχη για την κατάκτησή του, όπως αυτή που έδωσε η παρέα του Ζιντάν στη διοργάνωση του 2006.

Το αστέρι: Φρανκ Ριμπερί

Μπορεί οι απαιτήσεις από εκείνον να έχουν… ξεφύγει από το επίπεδο του «ταλαντούχου νεαρού» και να αγγίζουν αυτό το «ηγέτη», ωστόσο ο Φρανκ Ριμπερί δείχνει ικανός να σηκώσει το βάρος.

Προερχόμενος από μια πολύ καλή χρονιά στην Μπάγερν και απαλλαγμένος πλέον από το άγχος του μέλλοντός του (ανανέωσε προ ημερών με τους Βαυαρούς), ο 27χρονος μεσοεπιθετικός δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να «σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του».

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Ούγκο Λορίς (Λιόν), Στιβ Μανταντά (Μαρσέιγ), Σέντρικ Καρασό (Μπορντό)

Αμυντικοί: Μπακαρί Σανιά (Άρσεναλ), Ερίκ Αμπιντάλ (Μπαρτσελόνα), Ουιλιάμ Γκαλάς (Άρσεναλ), Πατρίς Εβρά (Μαν. Γιουνάιτεντ), Σεμπαστιάν Σκιλασί (Σεβίλλη), Γκαέλ Κλισί (Άρσεναλ), Μαρκ Πλανίς (Μπορντό), Αντουάν Ρεβεγιέρ (Λιόν)

Μέσοι: Ζερεμί Τουλαλάν (Λιόν), Αλού Ντιαρά (Μπορντό), Γιοάν Γκορκίφ (Μπορντό), Αμπού Ντιαμπί (Άρσεναλ), Φλοράν Μαλουντά (Τσέλσι)

Επιθετικοί: Σίντνεϊ Γκοβού (Λιόν), Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν Μονάχου), Τιερί Ανρί (Μπαρτσελόνα), Νικολά Ανελκά (Τσέλσι), Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός), Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ (Τουλούζ), Ματιέ Βαλμπουενά (Mαρσέιγ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x