Stoiximan Super League

«Κλειδί» τα χρέη

Τα χρέη είναι το σημείο κλειδί, σύμφωνα με την πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη, για την ενδεχόμενη μεταβίβαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τι λέει το περιβάλλον του γνωστού εφοπλιστή και πώς απαντούν οι παράγοντες της «ερυθρόλευκης» εταιρείας. «Ο Μαρινάκης θέλει πραγματικά να πάρει τον Ολυμπιακό», τονίζει η πλευρά του εφοπλιστή. Ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Σωκράτης Κόκκαλης να πορευτεί μόνος του μετά τις 14 Ιουνίου, ημερομηνία που έχει οριστεί η έκτακτη Γ.Σ. της ΠΑΕ.

Τα χρέη είναι το σημείο κλειδί, σύμφωνα με την πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη, για την ενδεχόμενη μεταβίβαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο γνωστός εφοπλιστής, στη δήλωση που έκανε πριν από μερικές ημέρες, τόνισε ότι θέλει να πάρει την ομάδα καθαρή από χρέη και το συγκεκριμένο κομμάτι πρέπει να το αναλάβει ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Την ίδια ώρα, οι διοικούντες την «ερυθρόλευκη» εταιρεία υποστηρίζουν ότι έχουν τακτοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις τους και όλα είναι ξεκάθαρα, χωρίς όμως να επιθυμούν να δημοσιοποιήσουν αριθμούς. Επίσης, τονίζουν ότι οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού είναι λιγότερες από κάθε άλλη ΠΑΕ και όποιος επιθυμεί να αγοράσει την ομάδα, μπορεί να εξετάσει τα πάντα.

«Πρέπει να ξέρει τα χρέη»

Από την πλευρά του, ο κ. Μαρινάκης λέει ότι κανείς ποτέ δεν περιέγραψε επίσημα το χρέος των Πειραιωτών, τόσο ως συγκεκριμένο ποσό, όσο και ως προς την κατανομή του. Η πλευρά του γνωστού εφοπλιστή επισημαίνει ότι: «πρέπει να ξέρεις ακριβώς πόσα είναι τα χρέη, ώστε να αποφασίσεις και τι ακριβώς θα επενδύσεις και όχι να φοβάσαι πως θα έχεις να αντιμετωπίσεις κάτι που θα σε τινάξει στον αέρα. Ο Μαρινάκης θέλει πραγματικά να πάρει τον Ολυμπιακό.

Δεν είναι το ενδιαφέρον του κάποιο επικοινωνιακό παιχνίδι. Και θέλει να μπει τώρα στην ΠΑΕ, αφού βλέπει ότι κάθε χρόνο έτσι όπως πάει η κατάσταση, ο σύλλογος θα πηγαίνει και χειρότερα. Άρα, μπορεί μεν να μειωθεί το τίμημα, αλλά η ομάδα για να σηκώσει κεφάλι μετά από ένα ακόμη χρόνο, που μπορεί να είναι ο επόμενος, θα χρειάζεται ακόμη περισσότερα χρήματα. Άρα, δεν είναι ορθό το σκεπτικό που λένε ότι ο Μαρινάκης θέλει να πάρει τον Ολυμπιακό κοψοχρονιά, όταν θα έχει φτάσει στα όρια της απαξίωσης
».

Ίσως τραβήξει μόνος του

Στην ΠΑΕ εκτιμούν ότι τελικά δεν θα προκύψει κάποιος υποψήφιος αγοραστής ή κάποιος επενδυτής για τον Ολυμπιακό και ο Σωκράτης Κόκκαλης θα πορευτεί μόνος του μετά τις 14 Ιουνίου, ημερομηνία που έχει οριστεί η έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου. Η υπόθεση «Μαρινάκη» θα ξεκαθαρίσει μόλις ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» επιστρέψει από το εξωτερικό (φημολογείται ότι βρίσκεται στη Ρωσία) και ο Μαρινάκης από την Αγγλία.

Εν τω μεταξύ, όπως γράφει το «Φως», οι διοικούντες την ΠΑΕ έχουν αρχίσει να ασχολούνται ξανά με το θέμα του προπονητή και των παικτών, αν και δεν το παραδέχονται επίσημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Γιάννης Χρυσικόπουλος και ο Δημήτρης Θεοδωρίδης είχαν χθες συνεργασία για το συγκεκριμένο ζήτημα. Παρόλα αυτά, οι ιθύνοντες έχουν την εντολή να μην δεσμευτούν για καμία περίπτωση.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x