Θανάσης Ράλλης

LOST ήταν και πάει…

www.sport-fm.gr


Οι ώρες που πέρασαν από την στιγμή που η αυλαία του LOST έπεσε είναι αρκετές για να μπορέσουμε να μιλήσουμε με καθαρό μυαλό. Ναι. Θα μιλήσουμε για LOST.

Είμαστε περίεργη φάρα όσοι ασχοληθήκαμε τελικά με το LOST τόσα χρόνια. Και είναι εύκολο να διακρίνεις τις κατηγορίες ανθρώπων που το παρακολουθούσαν. Αυτοί που απλά ήθελαν να δουν μια ωραία ιστορία, αυτοί που ήθελαν μονίμως απαντήσεις και αυτοί που απλά ακολούθησαν τη μόδα και στο φινάλε άλλαξαν απλά κανάλι χωρίς κανένα δισταγμό.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για το φινάλε. Ξέρω από πρώτο χέρι ότι οι μισοί από εσάς είστε εξαγριωμένοι με τις ελάχιστες απαντήσεις που δόθηκαν στο τελευταίο επεισόδιο θεωρώντας άσκοπη την παρακολούθηση της σειράς τα χρόνια που πέρασαν. Για σκεφτείτε όμως λίγο καλύτερα. Αυτή δεν είναι η ιδία σειρά που σας δημιούργησε όλα αυτά τα ερωτηματικά; Πόσα βράδια περάσατε ξενυχτώντας για να δείτε 15 επεισόδια μαζεμένα;

Αν θέλετε προσωπική άποψη μπορώ να σας πω ότι έμεινα ικανοποιημένος από το φινάλε. Ήθελα από την αρχή να δω τι γίνεται με τους χαρακτήρες και το είδα. Μπορεί κάποιοι να μην πείστηκαν από την όλη θεωρία της μετά θάνατον ζωής και να τη θεώρησαν ως τη βολική λύση, αλλά αυτή ήταν η ιστορία που είχαν να μας διηγηθούν οι σεναριογράφοι και αυτή μας διηγήθηκαν. Αν έμπαιναν στο τριπάκι της ικανοποίησης όλων των τηλεθεατών τότε το πρόβλημα θα ήταν μεγάλο.

Αυτό αποδείχθηκε με τις εξηγήσεις που προσπάθησαν να δώσουν σε διάφορα ζητήματα φέτος όπως αυτό με τους ψιθύρους. Ήταν κοινή πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα ήταν πρόχειρο.

Ανοιχτά ζητήματα που θα μπορούσαν να αναλύονται για πάντα; Πολλά. Γιατί το νησί στην αρχή της 6ης σεζόν ήταν κάτω από τη θάλασσα και γιατί η Τζουλιέτ λίγο πριν πεθάνει είπε ότι «δούλεψε»; Η λύτρωση που νιώθουν οι χαρακτήρες στο φινάλε παραμένει για μένα το σημαντικότερο. Οι θρησκευτικές προεκτάσεις είναι δεδομένες. Και αν θέλουμε να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο μπορούμε να πούμε ότι όλη η σειρά βασίζεται στην μετατροπή του Τζακ από άνθρωπο της επιστήμης σε άνθρωπο της πίστης.

Το παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο που ονομάζεται LOST έφτασε λοιπόν στο τέλος του. Και πριν προλάβετε να το αποκηρύξετε σκεφτείτε απλά ότι για έξι χρόνια περάσατε καλά!

Η συζήτηση ανοίγει: Blood_and_the_city@hotmail.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x