Stoiximan Super League

Η σειρά του να μιλήσει…

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Παύλος Γιαννακόπουλος να γίνει ο επόμενος πρόεδρος του Παναθηναϊκού στο ερχόμενο Δ.Σ. της ΠΑΕ. Χθες αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι υπήρξε επαφή του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον πρόεδρο της «πράσινης» ΚΑΕ και υπάρχει η αίσθηση ότι ίσως υπάρξει ο απόλυτος αιφνιδιασμός στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Παύλος Γιαννακόπουλος να γίνει ο επόμενος πρόεδρος του Παναθηναϊκού στο ερχόμενο Δ.Σ. της ΠΑΕ. Χθες αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι υπήρξε επαφή του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον πρόεδρο της «πράσινης» ΚΑΕ και υπάρχει η αίσθηση ότι ίσως υπάρξει ο απόλυτος αιφνιδιασμός από τον κ. Γιαννακόπουλο και αναλάβει εκείνος την προεδρία, παρότι μέχρι χθες έλεγε ότι δεν ενδιαφέρεται.

Δεν αποκλείεται σήμερα (ή το αργότερο αύριο) ο παράγοντας του «τριφυλλιού» να προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με την επόμενη μέρα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Μάλιστα, ο κ. Βαρδινογιάννης αναμένεται να προτείνει τον κ. Γιαννακόπουλο στο αυριανό (16:00) Δ.Σ. και σε αυτή την περίπτωση ο δεύτερος θα βάλει ένα σημαντικό ποσό στην αύξηση του Μ.Κ.

Εν τω μεταξύ, χθες κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Πάνος Κυριακόπουλος, που είναι από τα μέλη του Δ.Σ. που πρόσκεινται στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ενδέχεται να αναλάβει την προεδρία του Παναθηναϊκού. Το συγκεκριμένο σενάριο αφορά την περίπτωση που την Παρασκευή δεν βγει πρόεδρος και οριστεί ένας υπηρεσιακός μέχρι τη Γ.Σ. των μετόχων, που θα γίνει τον Ιούνιο.

Τέλος, ο Νικόλας Πατέρας αναμένεται σήμερα να αναχωρήσει για το εξωτερικό και συγκεκριμένα την Ελβετία για επαγγελματικούς λόγους και είναι πιθανό αύριο να απουσιάζει από το Δ.Σ. Αν αυτό συμβεί, καταλαβαίνει κανείς ότι πλέον είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να γίνει οποιαδήποτε ανατροπή.

Η διαδικασία εκλογής

Το Δ.Σ. μπορεί να εκλέξει πρόεδρο μόνο εφόσον προταθεί για τη θέση μέλος του νυν συμβουλίου. Για παράδειγμα, αν πέσει στο τραπέζι όνομα κάποιου ατόμου που δεν είναι στο 20μελές Δ.Σ., τότε η εκλογή του θα προκύψει από τη γενική συνέλευση που είναι προγραμματισμένη στις 18 Ιουνίου (απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία, δηλαδή το 67%).

Αν, όμως, προταθεί ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο Νικόλας Πατέρας ή κάποιο μέλος στο Δ.Σ. της επιρροής του Γιάννη Βαρδινογιάννη, τότε τα μέλη θα ψηφίσουν για την ανάδειξη προέδρου. Αυτός θα «τρέξει» κατόπιν όλα τα θέματα της ομάδας και απλώς στη Γ.Σ. θα επικυρωθεί και τυπικά η εκλογή του και θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ.

Υπενθυμίζεται ότι για την πλειοψηφία απαιτούνται 14 ψήφοι στους 20, με τον Τζίγκερ να έχει τους 12 και να αναζητεί ακόμα δύο για να περάσει τις θέσεις που επιθυμεί.

* Πλήθος οπαδών του Παναθηναϊκού αναμένεται έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ στο ΔΣ της Παρασκευής. Ο κόσμος έδειξε σε μεγάλο ποσοστό να παίρνει θέση κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο ντέρμπι του μπάσκετ κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ υπήρχε γενική δυσαρέσκεια για τις συνεχείς συγκρούσεις των μετόχων του συλλόγου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x