Ελλάδα

Ξανά από την αρχή

Σε πέμπτο ματς την ερχόμενη Τρίτη θα λύσουν τις διαφορές τους Μαρούσι και Πανελλήνιος, όσον αφορά το ποια ομάδα θα πάρει την τρίτη θέση των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ των ανδρών και θα αγωνιστεί στα προκριματικά της επόμενης Ευρωλίγκας. Οι «Ολυμπιονίκες» επικράτησαν με 86-79 των «κίτρινων» στην Κυψέλη, στο πλαίσιο του τέταρτου μεταξύ τους «μικρού» τελικού και έκαναν το 2-2 στη σειρά, ισοφαρίζοντας το 2-0 που είχαν καταφέρει να πετύχουν στους δύο προηγούμενους αγώνες οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Σε πέμπτο ματς την ερχόμενη Τρίτη θα λύσουν τις διαφορές τους Μαρούσι και Πανελλήνιος, όσον αφορά το ποια ομάδα θα πάρει την τρίτη θέση των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ των ανδρών και θα αγωνιστεί στα προκριματικά της επόμενης Ευρωλίγκας. Οι «Ολυμπιονίκες» επικράτησαν με 86-79 των «κίτρινων» στην Κυψέλη, στο πλαίσιο του τέταρτου μεταξύ τους «μικρού» τελικού και έκαναν το 2-2 στη σειρά, ισοφαρίζοντας το 2-0 που είχαν καταφέρει να πετύχουν στους δύο προηγούμενους αγώνες οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι νικητές απέκτησαν από την αρχή το προβάδισμα και δεν το έχασαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Οι Μπλάκνεϊ και Σμιθ πήραν την ομάδα στις πλάτες τους στην αρχή της πρώτης περιόδου και κατάφεραν να της δώσουν προβάδισμα +12, ολοκληρώνοντας το δεκάλεπτο στο +9. Στη δεύτερη περίοδο, τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας των «Ολυμπιονικών» τους βοηθούσαν να διατηρούν ένα σταθερό προβάδισμα, έχοντας ως αντίπαλο «δέος» μόνο τον Μαυροειδή, που έκανε ότι ήθελε μέσα στις δυο ρακέτες. Ο Χαραλαμπίδης βρήκε τις λύσεις στην επίθεση, βοηθώντας τους δυο προαναφερόμενους συμπαίκτες του και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +15.

Στην τρίτη περίοδο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας βελτίωσε την αμυντική τακτική του και είδε τον Κις να αρχίσει να σκοράρει. Έτσι, η διαφορά μειώθηκε στο -8, όμως οι Βουγιούκας και Πελεκάνος ανέλαβαν δράση και «έκλεισαν» το τριαντάλεπτο στο +10. Στην τέταρτη περίοδο, ξαναμείωσαν οι «κίτρινοι» στους εφτά, όμως τα τρίποντα των Μπλάκνεϊ και Παπαμακάριου ξαναέδωσαν διαφορά ασφαλείας στους γηπεδούχους, που κατέκτησαν το ροζ φύλλο.


Τα δεκάλεπτα: 25-16, 49-34, 67-57, 86-79

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος 1, Παπαμακάριος 7 (1), Χαραλαμπίδης 15 (2), Καλαϊτζής 2, Οουενς 7, Σμιθ 14 (1), Πέτρουλας, Κομποδιέτας, Μπλάκνεϊ 21 (4), Κολώκας 2, Βουγιούκας 17

ΜΑΡΟΥΣΙ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Κουμπούρας, Κις 12, Λούκας 11 (1), Πελεκάνος 10 (2), Μπατής 7 (1), Χόμαν 9, Νάτζφεϊ 6 (1), Μαυροειδής 14, Καλάθης 5, Αριγκμπάμπου, Κένταλ, Καϊμακόγλου 5 (1)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x