Επικαιρότητα

Καθαίρεσαν τον παπά- ΠΑΟΚ

Σε μία κίνηση, που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και θα διχάσει, προχώρησε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας, Νικόδημος, ο οποίος φαίνεται πως έλαβε υπόψη του την παραίνεση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου και καθαίρεσε το γνωστό σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους «Παπα- ΠΑΟΚ».

Σε μία κίνηση, που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και θα διχάσει, προχώρησε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας, Νικόδημος, ο οποίος φαίνεται πως έλαβε υπόψη του την παραίνεση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου και καθαίρεσε το γνωστό σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους «Παπα- ΠΑΟΚ».

Ο πατέρας Χρήστος Μήτσιου είχε μιλήσει και στο www.sport fm.gr για την αγάπη που τρέφει για το «Δικέφαλο του Βορρά». Αυτά του τα συναισθήματα και την παρουσία του σε όλες τις εκδηλώσεις της αγαπημένης του ομάδας, πλήρωσε ο παπά- Χρήστος και καθαιρέθηκε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης.

Η είδηση, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν άρεσε στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Οι σύνδεσμοι φιλάθλων του συλλόγου της Θεσσαλονίκης και ο σύνδεσμος της Θύρας 4, εξέδωσαν καυστικές ανακοινώσεις, κατά τις οποίες εκφράζουν τις αντιθέσεις τους στην απόφαση του μητροπολίτη Κασσανδρείας.

Η ανακοίνωση του συνδέσμου φιλάθλων του ΠΑΟΚ:

«Έχουμε μάθει στην ζωή μας να σεβόμαστε το έργο του κάθε ανθρώπου και να αγωνιζόμαστε για το δίκιο. Ανθρώπους της Εκκλησίας που βοήθησαν συνανθρώπους μας για να ξεφύγουν από τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα όπως η μάστιγα των ναρκωτικών, η ανεργία, η φτώχεια, θα πρέπει να τους στηρίζουμε. Ο παπά-Χρήστος φέρνει με την κοινωνική του συναναστροφή το κοινωνικό και πνευματικό έργο της Εκκλησίας στον λαό.

Ο παπά-Χρήστος είναι ένας από εμάς. Εάν, λοιπόν, δεν συνάδει με την κοινωνική ζωή του ιερέα η παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων, τότε δεν συνάδει και η ενασχόληση της Εκκλησίας με χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, για να είμαστε και επίκαιροι. Ο παπά-Χρήστος τιμωρείται για την αγάπη του για το μεγαλύτερο λαϊκό αθλητικό σωματείο και ταυτίστηκε με τους χιλιάδες οπαδούς μιας ομάδας που εκπροσωπεί την ζωντανή ιστορία των Ελλήνων προσφύγων της Κωνσταντινούπολης.

Η ενέργεια των Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης και Ν. Μουδανιών θυμίζει την λογική του πενταγώνου, που προσπαθεί να περικυκλώσει το τετράγωνο..... Εμείς θα είμαστε πάντα εκεί, για να άρουμε τον αποκλεισμό του δικού μας παπά από την παρακολούθηση της ΠΑΟΚΑΡΑΣ μας και θα συνεχίσουμε να τον καλωσορίζουμε στην ΚΕΡΚΙΔΑ και στην ΚΑΡΔΙΑ μας».

Η ανακοίνωση του συνδέσμου της Θύρας 4:

«Οι μητροπόλεις Κασσανδρείας και Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να αντικαταστήσουν το γνωστό παπά -οπαδό του ΠΑΟΚ που υπηρετούσε σαν ιερέας στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης.Είναι γνωστό ότι μέσα στα ανώτερα κλιμάκια της εκκλησίας επικρατούνε φασιστικές και οπισθοδρομικές αντιλήψεις (ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη), αλλά μετά από αυτή την κίνηση φαίνεται ότι η εκκλησία προτιμάει με κάθε τρόπο να διατηρεί την υποκρισία και τον καθωσπρεπισμό της, παρά να έχει στους κόλπους της ιερείς που ζούνε μαζί με τους απλούς και καθημερινούς ανθρώπους και τα προβλήματα τους. Εμείς σαν ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 νιώθουμε περήφανοι να βλέπουμε τέτοια άτομα στο πέταλο μας και του υποσχόμαστε αμέριστη στήριξη».

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x