Stoiximan Super League

Ντε-Ja-γκα

Έτοιμος να πει το «Ja» («ναι») στην πρόταση του Ολυμπιακού είναι ο Γερμανός εξτρέμ Ασκάν Ντεγιάγκα, που έμεινε ελεύθερος από τη Βόλφσμπουργκ. Εξετάζεται σοβαρά η περίπτωση του Αριέλ Ιμπαγάσα από τους «ερυθρόλευκους». Οι λύσεις για τη θέση του τερματοφύλακα στη μετα-Νικοπολίδη εποχή. Ποια τα δεδομένα για προπονητή και διοικητικά εν όψει της γενικής συνέλευσης της Δευτέρας.

Τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Ασκάν Ντεγιάγκα φαίνεται πως έχει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να προσφέρουν 500.000 ευρώ ετησίως στον ιρανικής καταγωγής Γερμανό εξτρέμ, που προορίζεται για βασική επιλογή στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής από τη στιγμή που ο Αργεντινός άσος δεν μπορεί να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο (εντός της εβδομάδας αναμένεται σχετική ανακοίνωση και λύση του συμβολαίου του). Η Βόλφσμπουργκ θα ήθελε να κρατήσει τον 24χρονο άσο, που μένει ελεύθερος και βρίσκεται στο στόχαστρο επίσης της Χέρτα, της Σάλκε και της Γουέστ Μπρομ. Όμως πληροφορίες αναφέρουν πως ο διεθνής εξτρέμ ετοιμάζεται να πει το «ναι» στον Ολυμπιακό.

Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο 34χρονος Αργεντινός (με ισπανικό διαβατήριο) επιτελικός μέσος έμεινε ελεύθερος από τη Βιγιαρεάλ, με την οποία φέτος είχε 24 συμμετοχές και 2 γκολ.

Καμία απόφαση για προπονητή

Πιθανότατα εντός της ημέρας θα αρχίσει να μπαίνει στην τελική ευθεία το θέμα της πρόσληψης προπονητή στον Ολυμπιακό, καθώς ο Σωκράτης Κόκκαλης αναμένεται να συναντηθεί με τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ και να προκρίνει μια από τις λύσεις που έχουν τεθεί υπόψη του. Ο Γκρεγκόριο Μανθάνο είναι η πιο δύσκολη περίπτωση, αφού φέρεται να προτιμά την παραμονή στην Ισπανία και το κασέ του φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ. Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι πιο… οικονομικός και κάποιες πηγές ανέφεραν πως έχει ειδοποιηθεί να περιμένει τις διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ, ενώ στο βάθος υπάρχει η λύση του Αλέκου Αλεξανδρή.

Σε ό,τι αφορά στις «ζυμώσεις» για τη Γενική Συνέλευση της προσεχούς Δευτέρας, δεν φαίνεται να αναμένονται μεγάλες εκπλήξεις. Ήδη ο Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο εμπλοκής στην ΠΑΕ και θα συνεχίσουν να ασχολούνται μόνο με την ΚΑΕ. Πάντως σύμφωνα με το «ΦΩΣ» τις τελευταίες ώρες φημολογείται πως μέσω κάποιων μεσολαβητών επιχειρείται γεφύρωση του χάσματος του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και δεν αποκλείεται να υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στους δύο.

Ο Αντώνης και οι άλλοι

Ο Αντώνης Νικοπολίδης είναι αποφασισμένος να αποσυρθεί και δεν δείχνει διατεθειμένος να αλλάξει γνώμη παρά τις πιέσεις που δέχτηκε από τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ, Γιάννη Χρυσικόπουλο. Λέγεται πως ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης θα κάνει μία ύστατη προσπάθεια να τον μεταπείσει, αλλά μοιάζει απίθανο να μην κρεμάσει αυτό το καλοκαίρι τα γάντια του.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήδη αναζητούν τον αντικαταστάτη του. Στα υπόψη είναι ο Γιάροσλαβ Ντρόμπνι, που έμεινε ελεύθερος από τη Χέρτα, αλλά φέρεται να έχει τουλάχιστον τρεις καλές προτάσεις στα χέρια του και το κασέ του αγγίζει τις 900.000 ευρώ το χρόνο. Ο Αυστριακός Μίχαελ Γκσπούρνινγκ υπάρχει ως λύση από την ελληνική αγορά και εκτιμάται πως μπορεί να αποκτηθεί και με λιγότερα από το ένα εκατ. ευρώ που προβλέπεται ως ρήτρα στο συμβόλαιό του με τη Skoda Ξάνθη. Ο Ντάνι Φερνάντες θα μπορούσε επίσης να ντυθεί στα ερυθρόλευκα έναντι μόλις 200-300 χιλ. ευρώ, καθώς η Μπόχουμ δεν αξιώνει πολλά χρήματα. Αντίθετα, ο Μιχάλης Σηφάκης δύσκολα μπορεί να επιστρέψει, αφού ο Άρης δεν τον παραχωρεί (τουλάχιστον όχι με λιγότερα από 1,5 εκατ. ευρώ), ενώ ο Μάρτον Φούλοπ έχει συμβόλαιο με τη Σάντερλαντ.

Το βέβαιο για τον Ολυμπιακό είναι πως παραμένει ο Λεωνίδας Παναγόπουλος. Με τον Ούρκο Πάρντο οι Πειραιώτες παίζουν παιχνίδι αναμονής, καθώς δεν θέλουν να δώσουν 300.000 ευρώ στη Ραπίντ Βουκουρεστίου και περιμένουν από τους Ρουμάνους να ρίξουν τις απαιτήσεις τους ή ακόμη και να τον αφήσουν ελεύθερο, καθώς έχει μεγάλο συμβόλαιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x