Εθνική Ελλάδος by Vodafone

Χαριστέας: «Θα ''σκυλιάσουμε''»!

Την υπόσχεση ότι οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας θα «σκυλιάσουν» για να περάσουν στη δεύτερη φάση του Μουντιάλ έδωσε ο Άγγελος Χαριστέας, μιλώντας στην εφημερίδα «SportDay». «Μπορώ να υποσχεθώ ότι θα "σκυλιάσουμε" για να προκριθούμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διεθνής επιθετικός και πρόσθεσε: «Θα τα δώσουμε όλα για μια όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία στο Μουντιάλ».

Την υπόσχεση ότι οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας θα «σκυλιάσουν» για να περάσουν στη δεύτερη φάση του Μουντιάλ έδωσε ο Άγγελος Χαριστέας, μιλώντας στην εφημερίδα «SportDay». «Μπορώ να υποσχεθώ ότι θα "σκυλιάσουμε" για να προκριθούμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διεθνής επιθετικός και πρόσθεσε: «Θα τα δώσουμε όλα για μια όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία στο Μουντιάλ».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Χαριστέας στη «SportDay»:

Είσαι έτοιμος να αγωνιστείς στο πρώτο Μουντιάλ της καριέρας σου. Ποιοι είναι οι στόχοι της Εθνικής;

«Ολα αυτά τα χρόνια έχω ζήσει μεγάλες επιτυχίες με την Εθνική, αλλά η πρόκριση στο Μουντιάλ είναι κάτι ξεχωριστό. Η σημαντικότερη στιγμή για έναν ποδοσφαιριστή. Και μόνο το ότι θα είμαστε εκεί είναι επιτυχία. Στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι αποτυχία αν δεν προκριθούμε. Εχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με το 1994, χωρίς να παραβλέπουμε ότι και τότε ήταν επιτυχία που η Εθνική προκρίθηκε στα τελικά, ασχέτως αν δεν τα κατάφερε στις ΗΠΑ. Πάντως, έχουν αλλάξει τα στάνταρ σε σχέση με το 1994. Και πιστεύω πολύ στις δυνατότητες της Εθνικής μας ομάδας».

Τι μπορείς να υποσχεθείς στον κόσμο;

«Μπορώ να υποσχεθώ ότι θα "σκυλιάσουμε" για να προκριθούμε. Θα τα δώσουμε όλα για μια όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία στο Μουντιάλ. Εχουμε εμπειρία από διοργανώσεις. Κλειδί είναι το πρώτο ματς. Θυμίζω ότι στην Πορτογαλία νικήσαμε στο πρώτο ματς και μετά έγινε ό,τι έγινε. Στην Αυστρία χάσαμε το πρώτο ματς και μείναμε πίσω από την αρχή. Με λίγα λόγια, η αρχή σε αυτές τις διοργανώσεις είναι το ήμισυ του παντός».

Θέλεις να μείνει ο Ρεχάγκελ και μετά το Μουντιάλ στην Εθνική;

«Εννοείται ότι αν θέλει ο κ. Ρεχάγκελ να μείνει, θα το ήθελα πολύ. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να σκεφτώ την Εθνική με άλλον προπονητή. Είναι εννέα χρόνια εδώ γεμάτα με επιτυχίες. Αυτό, όμως, είναι καθαρά θέμα Ομοσπονδίας - προπονητή. Εμείς οι ποδοσφαιριστές δεν αποφασίζουμε, ως εκ τούτου θα πρέπει να τηρούμε σχετικά ουδέτερη στάση. Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει ο ίδιος ο κ. Ρεχάγκελ. Μην ξεχνάμε ότι είναι 71 ετών και ξέρει πολύ καλά ο ίδιος τι πρέπει να κάνει και τι όχι. Δεν αποκλείω να γνωρίζει ήδη μέσα του τι θα κάνει».

Μπορείς να κάνεις εκτίμηση εσύ που τον ζεις από κοντά τόσα χρόνια;

«Οχι, διότι δεν μπορείς να τον ψυχολογήσεις. Εχω πέσει έξω όποτε επιχείρησα πρόβλεψη. Και γενικά οι παίκτες που συζητούσαμε μεταξύ μας πέφταμε έξω. Π.χ., μετά το Euro 2004 νόμιζα ότι θα έφευγε. Το ίδιο πίστευα και για τη μετα-Euro 2008 εποχή. Κι όμως είναι ακόμα εδώ. Μπορεί και πάλι να μας ξεγελάσει όλους (σ.σ.: γελάει)».

Θα συνεχίσεις να φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο και μετά το Μουντιάλ;

«Κατ' αρχάς δεν είναι στον χαρακτήρα μου να βγω οποτεδήποτε και να πω σε συνέντευξη Τύπου ότι εγώ σταματάω από την Εθνική. Δεν μου βγαίνει να κάνω κάτι τέτοιο και μιλάω ειλικρινά. Ισως επειδή έζησα πολλά χρόνια στο εξωτερικό και τα βλέπω λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Δεν το λέει η καρδιά μου να βγω και να πω ότι σταματάω από την Εθνική».

Επομένως, είναι ξεκάθαρο ότι δεν σταματάς.

«Ναι, η Εθνική ομάδα είναι κάτι ιδιαίτερο. Είμαι ακόμα 30 χρόνων, έχω χρόνια μπροστά μου και δεν σκέφτομαι να αποσυρθώ. Συνεπώς, όσο είμαι υγιής κι αγωνίζομαι θα είμαι στη διάθεση του προπονητή, είτε είναι ο κ. Ρεχάγκελ είτε είναι κάποιος άλλος. Το αν θα καλούμαι στην αποστολή είναι θέμα προπονητή. Εγώ, όμως, θα είμαι διαθέσιμος. Ετσι ακριβώς σκέφτομαι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x