Θανάσης Ράλλης

Θα χυθεί αίμα…

www.sport-fm.gr



Αυτές οι γραμμές γράφονται ενώ το παιχνίδι της Ν. Αφρικής με το Μεξικό είναι σε εξέλιξη. Βρήκα την ευκαιρία λοιπόν να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μαζί σας. Για να το θέσω λίγο καλύτερα δεν θέλω να μοιραστώ σκέψεις μαζί σας (αν το έκανα θα ένιωθα σαν να διαβάζουν τη σκέψη μου και δεν μ’ αρέσει να διαβάζουν τη σκέψη μου) αλλά γεγονότα.

Αυτές οι γραμμές γράφονται ενώ το παιχνίδι της Ν. Αφρικής με το Μεξικό έχει λήξει και αν αυτό το παιχνίδι είναι δείγμα της συνέχεια του Μουντιάλ, τότε εγώ τουλάχιστον θα το διασκεδάσω. Ελάτε λοιπόν μαζί μου σε μια ξενάγηση στα γραφεία του NovaΣΠΟΡ FM. Μπορώ να σας αποκαλύψω ότι σχεδόν ολόκληρος ο όροφος είχε ποντάρει στη νίκη του Μεξικού. Σχεδόν. Γιατί ένας συμπαθής κατά τα άλλα συντάκτης είχε ποντάρει στη Ν. Αφρική.

Όλα κυλούσαν ήρεμα μέχρι την ισοφάριση του Μεξικού. Τότε ήταν που οι εν δυνάμει «Ζαπατίστας» αποκάλυψαν την πραγματική τους ταυτότητα και δόνησαν την ατμόσφαιρα με τις κραυγές τους. Δεν τους έφτανε όμως μόνο αυτό. Ήθελαν κι άλλο. Διψούσαν για ένα ακόμη γκολ που θα τους πλήρωνε στο κουπόνι. Ο συντάκτης που είχε ποντάρει τα χρήματα του σε νίκη των Αφρικανών ένιωθε μειονεκτικά. Κρατούσε χαμηλούς τόνους προσπαθώντας να μη δώσει στόχο. Στην ευκαιρία των γηπεδούχων δεν άντεξε όμως. Πετάχτηκε πάνω και άφησε ένα μακρόσυρτο ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ τραβώντας ταυτόχρονα την κυπαρισσί μπλούζα του.

Οι «Ζαπατίστας» έστριψαν σιγά σιγά τα κεφάλια τους. Σιγή απλώθηκε στην αίθουσα και το μόνο που ακουγόταν ήταν ο θόρυβος από το air condition. Ο ιδρώτας κύλησε στο μάγουλο του συντάκτη. Οι «Ζαπατίστας» σηκώθηκαν και σαν υπνωτισμένοι κατευθύνθηκαν προς το μέρος του. Ένας από αυτούς έβγαλε από την τσέπη του ένα καλοψημένο καλαμπόκι και δάγκωσε μια μπουκιά. Ένας άλλος ήπιε μονορούφι ένα σφηνάκι τεκίλα.

«Εγώ λέω να τον φάμε με νάτσος»

«Εγώ λέω να φάμε σκέτα νάτσος»

Αυτή η συζήτηση με τα νάτσος δεν οδήγησε πουθενά. Ο ήχος της βουβουζέλας επανέφερε τους πάντες στην πραγματικότητα. Δεν άξιζε να χυθεί αθώο αίμα συντακτών για ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου. Πόσω μάλλον για το πρώτο παιχνίδι του Μουντιάλ. Όλοι συμφώνησαν ότι αν είναι υπάρξει προπηλακισμός συναδέλφων καλύτερα να γίνει για ένα ματς με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ήταν μια λογική συμφωνία από όποια πλευρά και να το εξετάσει κανείς.

Αυτές οι γραμμές γράφονται ενώ το παιχνίδι της Ν. Αφρικής με το Μεξικό έχει λήξει εδώ και κανά μισάωρο. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει ένταση στο Ουρουγουάη-Γαλλία.

«Εγώ θέλω πρώτο γκολ Ουρουγουάη» είπε ένας συντάκτης. Οι «Πετεινοί» σηκώθηκαν και τον αγριοκοίταξαν…

Blood_and_the_city@hotmail.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x