Ελλάδα

Χωρίς «Τεό» και με νέο αίμα

Το όνομα του Θοδωρή Παπαλουκά δεν βρίσκεται μεταξύ των 17 που ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιόνας Καζλάουσκας, για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας εν όψει του Μουντομπάσκετ. Αντίθετα με τον «Τεό», επιστρέφουν οι Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής και Βασιλόπουλος. Νέα πρόσωπα είναι Βουγιούκας και Παππάς. «Δεν το περίμενα. Είναι τιμή μου», ο Νίκος Παππάς στο www.sport-fm.gr.

Το όνομα του Θοδωρή Παπαλουκά δεν βρίσκεται (όπως σας είχε πληροφορήσει πρώτο το www.sport-fm.gr) μεταξύ των 17 που ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιόνας Καζλάουσκας, για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας εν όψει του Μουντομπάσκετ. Αντίθετα με τον «Τεό», που για προσωπικούς λόγους θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της «επίσημης αγαπημένης» για δεύτερο συνεχές καλοκαίρι, επιστρέφουν οι Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής και Βασιλόπουλος, αν και για τον τελευταίο υπάρχει ερωτηματικό αναφορικά με τον τραυματισμό του στη μέση. Νέα πρόσωπα είναι οι Ίαν Βουγιούκας και Νίκος Παππάς, ενώ επιστρέφει ο Κώστας Βασιλειάδης.

Εκτός λίστας σε σχέση με το περσινό προσκλητήριο είναι ο Μανώλης Παπαμακάριος, ο Γιάννης Καλαμπόκης, ο Δημήτρης Τσαλδάρης και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης. Ο Κώστας Κουφός λόγω προπονήσεων με τους Τζαζ δεν θα είναι στη διάθεση της Εθνικής ομάδας, ενώ αντίθετα με ό,τι αναμενόταν, εκτός προεπιλογής έμειναν ο Μιχάλης Πελεκάνος και ο Δημήτρης Μαυροειδής.

Αναλυτικά οι 17 εκλεκτοί, που θα συγκεντρωθούν στις 18 Ιουλίου και εν συνεχεία θα αρχίσουν προετοιμασία στο Καρπενήσι: Δημήτρης Διαμαντίδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Αντώνης Φώτσης, Βασίλης Σπανούλης, Νικ Καλάθης, Στράτος Περπέρογλου (Παναθηναϊκός), Γιώργος Πρίντεζης (Ουνικάχα Μάλαγα), Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Γιάννης Μπουρούσης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός), Νίκος Ζήσης (Σιένα), Κώστας Βασιλειάδης (Ομπραντόιρο), Κώστας Καϊμακόγλου (Μαρούσι), Ίαν Βουγιούκας (Πανελλήνιος), Νίκος Παππάς (Κολοσσός Ρόδου).

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, η Εθνική θα λάβει αρχικά μέρος σε ένα τουρνουά στην Κύπρο, 6 με 8 Αυγούστου, όπου θα αντιμετωπίσει διαδοχικά Γερμανία, Ρωσία και Κροατία. Από τις 17 έως τις 19 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank», όπου η ελληνική ομάδα θα αναμετρηθεί με Καναδά, Σλοβενία και Σερβία, ενώ στις 25 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί το μεγάλο φιλικό με τις ΗΠΑ στο ΟΑΚΑ (η προπώληση συνεχίζεται από το www.basket.gr και έχουν διατεθεί περίπου 5.000 εισιτήρια).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x