Stoiximan Super League

Πήρε την άδεια!

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των μελών της διοίκησης αλλά και των οπαδών του Ηρακλή. Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ έκανε την Παρασκευή το απόγευμα γνωστό ότι ενέκρινε τον φάκελο της ομάδας και έτσι ο «γηραιός» αποκτά το δικαίωμα να μετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των μελών της διοίκησης αλλά και των οπαδών του Ηρακλή. Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ έκανε την Παρασκευή το απόγευμα γνωστό ότι ενέκρινε τον φάκελο της ομάδας και έτσι ο «γηραιός» αποκτά το δικαίωμα να μετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Η ανακοίνωση:

Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης έκανε δεκτή την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής και αποφάσισε να χορηγήσει στην ΠΑΕ την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα Super League 2010-2011. Τέλος, η Επιτροπή επιβάλλει σε βάρος της ΠΑΕ Ηρακλής χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από την ανακοίνωση της Επιτροπής, η «κυανόλευκη» ΠΑΕ δεν κέρδισε την υπόθεση αναίμακτα και χωρίς απώλειες. Αντίθετα, θα χρειαστεί να «αιμορραγήσει» πληρώνοντας πρόστιμο 150.000 ευρώ! Ποια είναι η παράβαση για την οποία επιβλήθηκε το πρόστιμο, είναι ένα ερώτημα για το οποίο η Επιτροπή καλείται να απαντήσει. Είναι για ελλείψεις στο φάκελο, είναι για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, ή για καθυστερημένη προσκόμιση εγγράφων και βεβαιώσεων;

Παράλληλα, η πληροφορία που είχαμε δημοσιοποιήσει από την περασμένη εβδομάδα ότι υπάρχει μέλος της τριμελούς Επιτροπής που διαφωνεί με την αδειοδότηση του Ηρακλή, επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά, μιας και η άποψη του εν λόγω διατηρήθηκε μέχρι τέλους και έτσι η άδεια δόθηκε κατά πλειοψηφία (2-1) και όχι ομόφωνα.

Βέβαια, ο Ηρακλής θα πρέπει να επιμείνει στο αίτημα του να ανοιχτούν όλοι οι φάκελοι, ώστε να βγουν τα στοιχεία στο φως και να μάθουμε αν τηρήθηκαν τελικά ίσοι όροι για όλες τις ΠΑΕ. Διότι οι διαβουλεύσεις που διαιωνίζονταν, οι παρατάσεις επί παρατάσεων και το παρασκήνιο που οργίασε, έπληξαν την υπόθεση σε πολλά επίπεδα και ταλαιπώρησαν αφάνταστα τη διοίκηση και τους φιλάθλους του Ηρακλή.

Ο Λεβαδειακός και ο ΟΦΗ

Η υπόθεση που μας ταλαιπώρησε τόσο το τελευταίο διάστημα, δεν τελειώνει εδώ. Η Σούπερ Λίγκα συνεδριάζει την προσεχή Τρίτη με θέμα (μεταξύ άλλων) την επικύρωση της βαθμολογίας. Αυτό θεωρείται βέβαιο πως θα γίνει, καθώς: ο Λεβαδειακός έχει –σύμφωνα με πληροφορίες- αποφασίσει να αποσύρει την προσφυγή του στο CAS για την υπόθεση Μπιλίσκοφ ζητώντας αφαίρεση βαθμών από τον «γηραιό» και να μην αποτελέσει πλέον εμπόδιο στην επικύρωση της βαθμολογίας.

Υπάρχει, ωστόσο, ο ΟΦΗ, ο οποίος προαλειφόταν τη θέση του Ηρακλή στην περίπτωση που ο τελευταίος υποβιβαζόταν στη Β’ Εθνική. Η διοίκηση των Κρητικών, έχει κατ’ επανάληψη δεσμευτεί πως εάν οι Θεσσαλονικείς λάβουν τελικά την άδεια, θα προσφύγει στο CAS και στη ΦΙΦΑ. Ο λόγος, είναι η μη τήρηση των προθεσμιών από την Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης, καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό, η απόφαση έπρεπε να είχε παρθεί εντός δεκαημέρου (δηλαδή την περασμένη Παρασκευή), ενώ τελικά εξεδόθη μία εβδομάδα αργότερα.

Στον ΟΦΗ θέτουν ευθέως ζητήματα νομιμότητας, ενώ παράλληλα καταγγέλλουν και πολιτικές παρεμβάσεις υπέρ του Ηρακλή (αν και οι ίδιοι οι Ηρακλειώτες με τη... βοήθεια των βουλευτών τους κυνηγούσαν την υπόθεση). Σε κάθε περίπτωση ό,τι αποφασίσουν να πράξουν οι Κρητικοί, θα πρέπει να το έχουν πράξει αναγκαστικά μέχρι τη Δευτέρα. Διότι την Τρίτη η βαθμολογία θα επικυρωθεί, το… πουλάκι θα πετάξει και θα μπει οριστικά τελεία στο σήριαλ του καλοκαιριού…

Επιμέλεια-ρεπορτάζ: Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x