Stoiximan Super League

«Μάχη» για Νενέ

Σκληρό πόκερ παίζεται ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μονακό για την απόκτηση του Νενέ. Οι Πειραιώτες περιμένουν τον Βραζιλιάνο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να πιέσει τους Μονεγάσκους να τον παραχωρήσουν, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Φιξάρεται συνάντηση με την Άλκμααρ για τον Μέντες Ντα Σίλβα. Σήμερα αναμένεται να έρθουν σε επαφή οι «ερυθρόλευκοι» με τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Τι γίνεται με τον Μάουρο Καμορανέζι.

Σκληρό πόκερ παίζεται ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μονακό για την απόκτηση του Νενέ. Η προσφορά των Πειραιωτών για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό έφτασε μέχρι τα 3,5 εκατ. ευρώ, όμως οι Γάλλοι την τελευταία στιγμή επικαλέστηκαν πρόταση από την Τουρκία της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ.

Δεν αποκλείεται οι Μονεγάσκοι να ανέφεραν τη συγκεκριμένη πρόταση για να ζητήσουν περισσότερα από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να ανεβάσουν περισσότερο την προσφορά τους.

Το συνολικό κόστος της μεταγραφής υπολογίζεται στα 14 εκατ. ευρώ και ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον 28χρονο παίκτη για συμβόλαιο τριών ετών, με τις ετήσιες απολαβές του να ανέρχονται στα 2 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πλέον οι Πειραιώτες περιμένουν τον Νενέ να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να πιέσει τη διοίκηση της Μονακό να τον παραχωρήσει, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον για τον Βραζιλιάνο έχουν εκδηλώσει η Παρί Σεν Ζερμέν και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, χωρίς ακόμα να έχουν διευκρινιστεί οι προθέσεις του παίκτη.

Επαφές για Μέντες και Ιμπαγάσα

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξει συνάντηση της διοίκησης του Ολυμπιακού με εκείνη της Άλκμααρ για την απόκτηση του Μέντες Ντα Σίλβα. Σήμερα οι δύο πλευρές θα έρθουν σε επαφή για να κανονίσουν το πότε θα συναντηθούν και να διαπραγματευτούν τη μεταγραφή του 27χρονου χαφ. Οι Ολλανδοί ζητούν 2,1 εκατ. ευρώ από τους Πειραιώτες, αφού υποστηρίζουν ότι έχουν ισάξια πρόταση από της Red Bull Σάλτσμπουργκ. Από την πλευρά του, ο παίκτης φέρεται να προτιμάει να συνεχίσει την καριέρα του στους «ερυθρόλευκους».

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας οι Πειραιώτες αναμένεται να έρθουν σε επαφή με τους εκπρόσωπους του Αριέλ Ιμπαγάσα. Υπενθυμίζεται ότι ο Αργεντινός έμεινε ελεύθερος από τη Βιγιαρεάλ και στον Ολυμπιακό θέλουν να κινηθούν γρήγορα για την απόκτησή του. Ο 33χρονος μέσος ζητάει 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι του προσφέρουν συμβόλαιο για ένα έτος με οψιόν ανανέωσης για ακόμη ένα. Ωστόσο, ο Ιμπαγάσα θέλει κλειστό διετές συμβόλαιο. Την ίδια ώρα, εξετάζεται η περίπτωση του Ζεοβάνι (της Χαλ Σίτι) ως εναλλακτική λύση.

Όσον αφορά τον Μάουρο Καμορανέζι, στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι έχουν «έτοιμη» τη μεταγραφή του Αργεντινού με το ιταλικό διαβατήριο. Την υπόθεση έχει αναλάβει ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση και εκτιμάται ότι σύντομα θα σημειωθούν εξελίξεις.

* Σήμερα θα έρθει στην Αθήνα ο μάνατζερ του Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Ιντεπεντιέντε και της Ρίβερ Πλέιτ. Μάλιστα, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται και ο εκπρόσωπος του Έντσο Μαρέσκα, ο οποίος δύσκολα θα βρει κάποια άλλη ομάδα και θα του προταθεί συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές.

* Όπως γράφει η εφημερίδα «Φως», μάνατζερ που δραστηριοποιείται στην Αγγλία υποστηρίζει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιθυμεί να φέρει τον Μίκαελ Σιλβέστρ που έμεινε ελεύθερος από την Άρσεναλ. Τη φετινή σεζόν ο Γάλλος στόπερ έπαιξε σε 20 αγώνες, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερό μπακ (παίκτη που ψάχνουν οι Πειραιώτες).

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x