Stoiximan Super League

«Δεν θέλει να πουλήσει»

Για έλλειψη πραγματικής πρόθεσης πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατηγόρησε τον Γιώργο Βαρδινογιάννη ο Ανδρέας Βγενόπουλος, σε συνέντευξή του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. «Υπάρχουν τέσσερις δρόμοι. Να πορευτούμε μαζί, να δεχτεί να πουλήσει, να βρει μια λύση και να επιστρέψει ο κ. Πατέρας ή να καλύψουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ας πορευτούν μαζί Βαρδινογιάννης και Γιαννακόπουλος», τόνισε, ενώ τους κατηγόρησε για αντιπολίτευση.

Για έλλειψη πραγματικής πρόθεσης πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατηγόρησε τον Γιώργο Βαρδινογιάννη ο Ανδρέας Βγενόπουλος, σε συνέντευξή του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. «Υπάρχουν τέσσερις δρόμοι. Να πορευτούμε μαζί, να δεχτεί την πρότασή μας και να πουλήσει, να βρει μια λύση και να επιστρέψει ο κ. Πατέρας ή να καλύψουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ας πορευτούν μαζί Βαρδινογιάννης και Γιαννακόπουλος», τόνισε, ενώ τους κατηγόρησε για αντιπολίτευση.

«Έχω βάλει 20 εκατ. ευρώ για τις μετοχές και θα βάλω 23 εκατ. ευρώ για την ονοματοδοσία του γηπέδου. Δεν έγινε ποτέ αποτίμηση της ΠΑΕ και συνεπώς δεν μπορεί να γίνει συγκεκριμένη πρόταση. Ας μπουν ορκωτοί λογιστές και των δύο πλευρών και το ποσό που θα προκύψει θα το δώσουμε», πρόσθεσε ο «Mr MIG».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη μέσα από τη Web TV του www.sport-fm.gr.

Ο εκ των μέτοχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ανδρέας Βγενόπουλος, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Αντώνη Πανούτσο, Αντώνη Καρπετόπουλο, Τάσο Νικολογιάννη και Διονύση Δεσύλλα, για:

-το ενδεχόμενο κατάθεσης συγκεκριμένης πρότασης στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιάννη Βαρδινογιάννη, για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών:

«Είχα καλέσει τον κόσμο, με την τελευταία μου ανακοίνωση, να μην επέμβει και να μην ασκήσει πίεση στους πωλητές και τους αγοραστές. Θεωρώ ότι έχω καταθέσει μια πάρα πολύ καλή και αξιόπιστη πρόταση. Στον Γιάννη Βαρδινογιάννη έχω πει ότι είμαι διατεθειμένος μαζί με την ομάδα μου να αγοράσω τον Παναθηναϊκό με βάση την καθαρή του θέση, έπειτα από συμφωνία των δυο πλευρών και μετά από έναν αναλυτικό, οικονομικό, νομικό και προϋπολογιστικό έλεγχον που θα πραγματοποιήσουν ορκωτοί λογιστές. Εν συνεχεία είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε είκοσι τρία εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα για να την βοηθήσουμε και να αναπτύξουμε το ρόστερ της και μέσα από μία εύλογη αποτίμηση, θα προσθέταμε τα χρήματα που χρειάζονται για να αγοράσουμε τις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου στην Παιανία. Αυτή είναι μία πολύ σοβαρή πρόταση, που κρίθηκε αναξιόπιστη και μάλιστα χαρακτηρίστηκα και εγώ αναξιόπιστος. Αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ. Έχω βάλει είκοσι εκατομμύρια στην ΠΑΕ και άλλα είκοσι τρία για την ονοματοδοσία του γηπέδου. Είναι το μοναδικό σοβαρό ποσό που έχει δοθεί σν βοήθεια για να χτιστεί το γήπεδο. Έχω βάλει λοιπόν σαράντα τρία εκατομμύρια και σε αντάλλαγμα έχω το 10% της ΠΑΕ. Όταν λοιπόν ένας άνθρωπος έχει βάλει τόσα χρήματα δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται ως αναξιόπιστος. Από εκεί και πέρα η ανάγκη του ελέγχου είναι σαφής. Όπως αποδείχθηκε μετά από όλη αυτή την προπαγάνδα η οποία διαλύθηκε διότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, τέτοιος έλεγχος δεν έχει γίνει ποτέ. Ούτε η Deloitte έχει κάνει διαχειριστικό έλεγχο ούτε η Grand Thornton όπως κάποιοι προπαγανδιστές υποστήριξαν. Δεν έχει γίνει ποτέ αποτίμηση αλλά εκτίμηση με πολλές μάλιστα αντιφάσεις. Κανένας έλεγχος δεν έγινε από τη στιγμή που μπήκαμε εμείς στην ΠΑΕ, απλά δόθηκαν κάποιες συμβουλευτικές υπηρεσίες για διαχείριση κινδύνων. Εμείς θέλαμε να βάλουμε χρήματα για να συνταχθούμε με τον κ. Βαρδινογιάννη και να βοηθήσουμε, εκείνος μας είπε τους όρους και εμείς διαθέσαμε για το καλό του Παναθηναϊκού. Θεωρούσαμε ότι μπαίνουμε σε μία εποχή συνεργασίας που αν χρειαζόταν να ξαναβάλουμε χρήματα θα το κάναμε. Από την στιγμή που δεν έχει γίνει έλεγχος ποτέ, δεν μπορεί να υπάρχει μια συγκεκριμένη πρόταση στον «αέρα», γιατί τα θέματα που εκκρεμούν είναι σημαντικά».

-τα όσα υποστηρίζει η έκθεση της Deloitte:

«Η συγκεκριμένη εταιρεία που βγάζει αυτά τα νούμερα, προθέτει 220 εκατομμύρια ευρώ για το γήπεδο. Ας πάρουμε το παράδειγμα του κ. Μαρινάκη, ο οποίος πλήρωσε 10 εκατομμύρια για το μισό Καραϊσκάκη. Πως λοιπόν μπορεί να κάνει κάποιος συγκρίσει και να βγάλει συμπέρασμα; Το γήπεδο για εμάς αποτελεί έναν «σκοτεινό θάλαμο». Δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα. Το χειρίζεται τα δυο τελευταία χρόνια αποκλειστικά ο κ. Βαρδινογιάννης και ακόμα και ο πρόεδρος Νικόλας Πατέρας, δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση. Δεν έχει παρουσιαστεί ένα επιχειρηματικό σχέδιο, που θα λέει ότι θα κοστίσει τόσο το γήπεδο και θα έχουμε τόσα μελλοντικά έσοδα από αυτό. Να ξέρουμε τι θα πληρώνουμε για να λέμε ότι έχουμε γήπεδο, ή πόσα χρήματα θα μας αποφέρει αυτό. Σε αυτή τη φάση που είμαστε, ακούσαμε από την Deloitte ότι το γήπεδο θα κοστίζει 145 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που εμείς ξέραμε ότι θα κοστίσει μεταξύ 90 και 100. Επίσης, δεν γνωρίζουμε από την Κυβέρνηση τους όρους που θα πρέπει να υφίστανται για να κάνουμε το γήπεδο. Κανένας από εμάς, εγώ, τα μέλη της ΓΗΠΕΛ δεν είχαμε ενημέρωση. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αν συμφωνήσει ή όχι ο Παναθηναϊκός, τι κυρώσεις θα έχει ή τι προτάσεις έχει κάνει ο κατασκευαστής. Δεν υπάρχει καμία βάση για να μας δώσει νούμερα. Άρα από αυτό και μόνο, μπορεί να προκύψουν διαφορές, θετικές ή αρνητικές στην αποτίμηση της ομάδας. Εμείς λοιπόν πιστεύουμε ότι η εκτίμηση της Deloitte είναι αναξιόπιστη. Εκείνο που προτείναμε ήταν: «Ελάτε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι. Καλόπιστοι είμαστε, αξιόπιστοι σαφώς και είμαστε, να κάνουμε από κοινού έλεγχο με τους δικούς μας και τους δικούς σας ορκωτούς λογιστές για να δούμε τι θα γίνει. Το νούμερο που θα βγει, η ομάδα η δική μας θα σας το καλύψει». Έτσι, θα αποφύγουμε και την «λάσπη» και τις βρισιές και τον επικοινωνιακό πόλεμο που δεχόμαστε».

-τις εκτιμήσεις του για το κόστος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι οι ΠΑΕ δεν είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις. Όποιος έχει μια ΠΑΕ, πρέπει να καταλάβει ότι στηρίζεται στα όνειρα κάποιων οπαδών, στο συναίσθημα και την αγάπη και αναλαμβάνει την υποχρέωση να βάζει κάποια χρήματα κάθε χρόνο για να εκπληρώνει κάποιους στόχους. Με αυτή την λογική, η ΠΑΕ δεν κρίνονται σύμφωνα με τα συνήθη κριτήρια των επιχειρήσεων όταν αυτές θα πρέπει να πωληθούν. Η καθαρή θέση της ΠΑΕ, επειδή δεν έχει βγει καν ο ισολογισμός της τελευταίας χρήσεως, πιστεύω ότι μπορεί να είναι μεταξύ δέκα και τριάντα εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, πρέπει να υπολογίσουμε και τα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ, όπως είναι οι παίκτες. Ας πούμε ότι ο Λέτο κάνει πέντε εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, χρειάζεται να υπολογίσουμε το ενοίκιο που θα κληθεί να πληρώσει η ΠΑΕ για το προπονητικό κέντρο. Μπορεί να σου ζητήσει κάποιος 500.000 ευρώ τον χρόνο και ένας άλλος να σου ζητήσει δυο εκατομμύρια. Αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν πληρώνει ενοίκιο για την Παιανία, αλλά ξοδεύει για την συντήρησή και την βελτίωσή της. Το κόστος είναι ένα εκατομμύριο ευρώ το οποίο εκπίπτει από την ΠΑΕ. Εκείνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε με τον κ. Βαρδινογιάννη είναι να κάνουμε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία ή να το αγοράσουμε ώστε να απαλλαγεί από αυτό το κόστος η ομάδα. Δεν ξέρω σε ποιόν ανήκει. Έχω ακούσει ότι ανήκει σε διάφορα μέλη της οικογένειας, αλλά όλοι αυτοί είναι «ένα» και θεωρώ πως θα μπορέσουν να μας δώσουν μία τιμή».

-το ενδεχόμενο να καταθέσει μία πρόταση, η οποία μετά από τον έλεγχο θα μπορούσε να αυξηθεί ή να μειωθεί;

«Μπορώ να την κάνω. Με την διαφορά ότι εάν εγώ έκανα μία πρόταση - υπό αίρεση - θα είχα πάλι πόλεμο. Από την στιγμή μάλιστα που είμαι πεπεισμένος ότι από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει πρόθεση πώλησης, δεν θα είχε νόημα. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι αντί να υπάρξει θετική ανταπόκριση και να καθίσουμε να δούμε τους όρους και να κάνουμε έναν έλεγχο, δέχθηκα «λάσπη» και επικοινωνιακό πόλεμο. Αν έκανα λοιπόν πρόταση θα αντιμετώπιζα χειρότερα, ενώ θα με ανάγκαζε να πω ένα τελικό ποσό χωρίς να λάβω υπόψη μου τις εκκρεμότητες που υπάρχουν λες και πάνω αγοράσω «γουρούνι στο σακί». Αντιλαμβάνεστε ότι με το κλίμα που υπάρχει με τους οργανωμένους να λένε ότι «καθαρίζουμε» εμείς αν κάνεις συγκεκριμένη πρόταση, δεν θα υπήρχε καλό κλίμα και θα μπορούσα εγώ να είμαι ηθικός αυτουργός για ποινικό αδίκημα. Δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα. Μακάρι να γινόντουσαν έτσι οι αγοραπωλησίες αλλά δεν γίνονται. Αν λοιπόν φύγει από τη μέση ο χαρακτηρισμός «αναξιόπιστοι αγοραστές» που νομίζω ότι δεν αντέχει κριτικής και λογικής, τότε αν υπήρχε πραγματική πρόθεση πώλησης θα βρίσκαμε την άκρη. Και πρέπει να σας πω, ότι το πρωί εκείνο που έκανα την πρότασή μου, είχα τηλεφωνήσει στον κ. Βαρδινογιάννη αλλά δεν απάντησε. Αν το είχε κάνει τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά. Γι’ αυτό και εγώ υποχρεώθηκα να καταθέσω αυτή την πρόθεση».

-το ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης υποστηρίζει ότι δεν θέλει πραγματικά να αγοράσει τις μετοχές:

«Είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος που έχει δώσει σαράντα τρία εκατομμύρια ευρώ για να έχει το 10% των μετοχών δεν θέλει να αγοράσει, αφού έχει κάνει και πρόταση. Δηλαδή γιατί τα κάνω όλα αυτά; Για επικοινωνιακούς λόγους; Για να βάζω τις εφημερίδες που δεν έχω, να δημιουργούν κατάσταση; Είναι αστεία τα όσα λέγονται. Δεύτερον τι μέτρο σύγκρισης υπάρχει με τον Ολυμπιακό; Δεν είναι τα ίδια πράγματα και δεν θέλω να μπω σε διαδικασία σύγκρισης. Τώρα να θέλετε να μπούμε θα σας πω το εξής. Τι έκανε ο κ. Μαρινάκης στον Ολυμπιακό επί της ουσίας; Έβαλε χρήματα στην ομάδα. Εμείς έχουμε ήδη βάλει κάποια χρήματα, όλοι μαζί γύρω στα πενήντα οκτώ εκατομμύρια και εγώ από την πλευρά μου έβαλα άλλα είκοσι τρία για την ονοματοδοσία του γηπέδου και το χτίσιμό του. Έχω αναλάβει υποχρέωση με συμβόλαιο. Όχι μόνο έβαλα αυτά τα χρήματα αλλά είχα δεχθεί και κριτική για το όνομα του γηπέδου. Έλεγαν ότι έπρεπε να βάλω το όνομα Παναθηναϊκός σε αυτό. Και λέω εγώ, ωραία, να το βάλω, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να το επιτρέψει και ο Ερασιτέχνης και η ΠΑΕ και η ΚΑΕ. Όταν λοιπόν έλαβα μία επίσημη επιστολή από τον Δήμο για την συναίνεση σε ότι αφορά την ονοματοδοσία, ο Ερασιτέχνης απάντησε με την φράση «υπό προϋποθέσεις θα το σκεφτόμασταν», ενώ ΠΑΕ και ΚΑΕ δεν απάντησαν. Οτιδήποτε κάνει κάποιος για να βοηθήσει την ομάδα, βρίσκεται υβριζόμενος και κατηγορούμενος. Και για να ξεκαθαρίσουμε τα του Ολυμπιακού, ο κ. Κόκκαλης δίνει την ΠΑΕ και παίρνει στο χέρι του δέκα εκατομμύρια ευρώ για το 50% του Καραϊσκάκη. Δηλαδή πόσο κάνει το Καραϊσκάκη; Κάνει είκοσι; Τότε τι γίνεται; Πως η Deloitte υποστηρίζει ότι το γήπεδο μας κάνει διακόσια είκοσι; Αυτά τα ερωτήματα για τους λογικούς ανθρώπους θέλουν απάντηση. Και αυτή μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από ελέγχους. Κατανοώ την αγωνία των φιλάθλων να μην σταματήσει όλο αυτό που έχει ξεκινήσει για την ομάδα και τους ενημερώνω ότι την ίδια αγωνία έχω και εγώ. Για αυτό και πολλές φορές με έχει παρασύρει το συναίσθημα ενάντια στην λογική. Παρότι αρχικά λέγαμε ότι δεν θέλουμε να αγοράσουμε τον Παναθηναϊκό γιατί θέλαμε πολυμετοχικότητα και σύμπραξη δυνάμεων, τώρα φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε πρόταση».

-το αν με τις τελευταίες εξελίξεις, νιώθει ότι ο κ. Βαρδινογιάννης τον έπιασε «κορόιδο»:

«Από τη στιγμή που δεν πέτυχε η πολυμετοχικότητα, δεν έγιναν έλεγχοι και εμείς συμμετείχαμε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πιανόμαστε κορόιδα. Όταν έγινε η ιστορία με την ΠΑΕ, τα περισσότερα μέλη της ΠΕΚ, τα οποία επιμένω ακόμα και σήμερα πως όλα μαζί είναι δυνατότερα από τον Αμπράμοβιτς, δεν ήθελαν να συμμετάσχουν και δεν ακολούθησαν την πολυμετοχικότητα επειδή πίστευαν ότι θα αποτύχει. Έλεγαν ότι συμμετέχουμε σε μια σύμπραξη η οποία δεν θα βγάλει πουθενά. Τελικά είχαν δίκιο, όχι μόνο λόγο της αποτίμησης, αλλά κυρίως λόγω της επικοινωνιακής «λάσπης» που θα ακολουθούσε. Και αν μου επιτρέπετε θα σας δώσω ένα συναφές παράδειγμα για να καταλάβετε. Ένα από τα χειρότερα πράγματα που έγιναν στον Παναθηναϊκό, το οποίο και θα πληρώσουμε στο μέλλον, είναι η απαξίωση που έγινε σε έναν μέτοχο πριν από λίγες ημέρες όταν είπε ότι αποχωρεί. Ο κ. Ζολώτας είναι ένας επιτυχημένος εφοπλιστής στον οποίο είχαμε κάνει έκκληση να έρθει για να βοηθήσει. Ο άνθρωπος είπε «εντάξει παρά τις ενστάσεις των άλλων, μπαίνω». Και μπήκε με εννέα εκατομμύρια. Δεν απασχόλησε ποτέ κανένα, ήταν βοηθητικός όποτε χρειάστηκε και κάποια στιγμή που είπε ότι διαφωνώ και δεν θα συμμετάσχω στην επόμενη αύξηση. Αμέσως ο κ. Γιαννακόπουλος τοποθετήθηκε με έγγραφη δήλωση και άρχισε να μιλάει για «αλεξιπτωτιστές» και «παναθηναϊκάρες». Και ο άνθρωπος «τρελάθηκε». Αναρωτιόταν: «γιατί τόση λάσπη;». Πριν από λίγες μέρες που ήταν η στιγμή να βάλει το ποσοστό του στην αύξηση τον κατηγόρησαν ότι αποχωρεί επειδή δεν θέλει να βάλει 700 χιλιάδες. Ένας άνθρωπος που έχει βάλει ήδη εννέα εκατομμύρια θα «κολλήσει» σε αυτό το ποσό; Τον έβρισαν και τον αποκάλεσαν «λαγό». Μετά από αυτό, τηλεφώνησα σε πολλούς ανθρώπους που θα συνέπρατταν για να αγοράσουμε τις μετοχές και με ρωτούσαν: «τι κάνετε; Που πάτε;».

-το αν η πρότασή του, αφορά την διατήρηση του πολυμετοχικού σχήματος:

«Φυσικά και τέτοιου είδους είναι η πρότασή μου. Δεν έχω πει ότι θα γίνω «Τζίγκερ» στη θέση του «Τζίγκερ». Ούτε έχω το προφίλ του μεγαλοεπιχειρηματία που θέλει να έχει μία ομάδα για να παίζει. Ό,τι κάνουμε θα έχουμε πάλι πολυμετοχικό σχήμα και το έχω πει και εγγράφως. Δεν υπάρχει κανένα μέλλον στις ελληνικές ομάδες, αν δεν υπάρχει πολυμετοχικό πλάνο. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Αν πιστεύουν οι φίλαθλοι ότι μπορεί να υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος ακόμα και Βαρδινογιάννης αν λέγετε, που θα βάζει πολλά εκατομμύρια για πολλά χρόνια κάνουν λάθος. Αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν σε έναν άνθρωπο. Το αρχικό πλάνο μου ήταν να μπουν δέκα-δεκαπέντε ισχυροί επιχειρηματίες και στη συνέχεια να δίνονται μετοχές στον κόσμο. Να μοιραστούν τα βάρη. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχει μία ηγεσία από πίσω. Όταν υπάρχουν γνωστοί επιχειρηματίες και εφοπλιστές ένας εκ των οποίων είμαι και εγώ που μπορούμε να βάζουμε χρήματα, δεν χρειάζεται να πάμε στον κόσμο για να βοηθήσει την ομάδα. Εκείνο που λέμε ότι θα δώσουμε κάποιο μέρος των μετοχών στον κόσμο, επειδή ο Παναθηναϊκός υπάρχει 102 χρόνια και θα υπάρχει για μερικές ακόμη εκατονταετίες. Έτσι, μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό και θα είμαστε στον σωστό δρόμο».

-τις συνεχόμενες αλλαγές της γνώμης του για την ενασχόληση με την ομάδα:

«Είναι πολύ απλά τα πράγματα και οι κατηγορίες είναι ορθές. Σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο τα έχω κάνει ''θάλασσα''. Είχα πει ότι είμαι παράγοντας και αυτός ο χώρος δεν με εκφράζει, δεν πρέπει να μιλάω και πρέπει να πηγαίνω μόνο στο γήπεδο και ξεχάστε με. Ωστόσο, “μίλησε” στο τέλος το συναίσθημα που έχω για την ομάδα. Ακόμα και η πρώτη μου αποχώρησε έγινε υπό το βάρος συναισθηματικής πίεσης. Ελπίζω ότι πλέον θα επικρατήσει η λογική και αυτή δεν θα αναιρεθεί. Πολλές φορές σκέφτομαι: «τι θες και μπλέκεις;», αλλά αυτόματα αλλάζω γνώμη. Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις ότι δεν θα ξαναμιλήσω, αλλά χρειάζεται να μιλάω όταν έρθει η ώρα. Δεν θέλω να φανώ ανακόλουθος. Ομολογώ πάντως, ότι απ’ όλα όσα μου έχουν καταλογίσει οι διάφοροι, και μπορώ να τους ονομάσω, αλήτες, μισθοφόροι, δηλητηριογράφοι και επικοινωνιακοί μηχανισμοί, έχουν δίκιο».

-τις διαφορές και τις ομοιότητες του «πολέμου» που υπάρχει στον επιχειρηματικό κόσμο με αυτόν του αθλητισμού:

Στον επιχειρηματικό στίβο υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα και φοβερός ανταγωνισμός. Επειδή θεωρώ τον εαυτό μου έναν αντί-κατεστημένο επιχειρηματία μια και δεν έχω συμπράξει ποτέ με κανέναν είμαι συνηθισμένος από κατηγορίες, «λάσπη» και πόλεμο και τα αντιμετωπίζω. Αυτό που είναι διαφορετικό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ο Παναθηναϊκός για μένα είναι χόμπι, αγάπη και συναίσθημα. Μέσα σε αυτό τον χώρο δεν μου αρέσει να έχω τέτοιου είδους φαινόμενα και αυτή η λάσπη που δέχομαι είναι τρομερά εκνευριστική. Ιδιαίτερα όταν την δέχομαι από ανθρώπους πολύ χαμηλού επιπέδου οι οποίοι είναι αλήτες και επί πληρωμή για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους μικροσυμφέροντα, που θίγουν όμως αυτά του Παναθηναϊκού. Και κατηγορούν τους πάντες και τα πάντα χωρίς να υπολογίζουν τίποτα. Αυτή η ιστορία λειτουργεί ως αντί-κίνητρο για τους ανθρώπους που θέλουν να μπουν στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή που μας ακούνε θα έχουν σίγουρα μπει σε δεύτερες σκέψεις. Και θα σας πω το εξής: Αν αναλαμβάναμε τον Παναθηναϊκό, η μία από τις δυο οπαδικές εφημερίδες θα έκλεινε. Για την δεύτερη δεν ξέρω τι θα γινόταν. Ίσως να μπορούσαμε να μπούμε σε μία καλύτερη λογική με κάποιον τρόπο».

-το δημοσίευμα που τον ήθελε να περιμένει αποτυχία της ομάδας για να αγοράσει φθηνότερα την ΠΑΕ:

«Είναι το αποκορύφωμα της αθλιότητας. Όπως επίσης είναι αθλιότητα να βγαίνουν όλοι αυτοί οι τυχάρπαστοι μισθοφόροι και αμφισβητούν την Παναθηναϊκοφροσύνη τη δική μας. Είναι αντίθετα στην λογική γιατί η αλήθεια είναι ότι αν ο κ. Βαρδινογιάννης έμπαινε στην διαδικασία να πουλήσει την ΠΑΕ θα έπαιρνε το μέγιστο από όσα θα μπορούσε να πάρει. Αν του χρόνου κάτι δεν τα πάει καλά, τότε θα μειωθεί το κόστος της ΠΑΕ. Έτσι δεν θα μπορούσε να δώσει τις μετοχές γιατί η ομάδα θα είχε χάσει την αξία της και δεν θα πιανόμασταν για δεύτερη φορά κορόιδα. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να αγοραστεί μόνο από την καθαρή του θέση. Σε οποιαδήποτε περίπτωση η ομάδα θα στηριχτεί από όλους μας. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες ο κ.Πατέρας μιλούσε με τον Σισέ και του ζητούσε να έρθει σε επαφή με τον Γκοβού για να έρθει στην ομάδα. Όχι μόνο δεν υπάρχει διάθεση αντιπολίτευσης, αλλά αντιθέτως θέλουμε να τελειώνει αυτή η ιστορία όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ο Παναθηναϊκός να πάρει το πρωτάθλημα. Αν ο Παναθηναϊκός παίρνει το πρωτάθλημα, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να χειροκροτήσουμε και να πούμε συγχαρητήρια κ. Βαρδινογιάννη ή κύριε πρόεδρο όποιος και αν είναι αυτός. Σε όλους. Τι καλύτερο για εμάς να τα πηγαίνει καλά ο Παναθηναϊκός και να κάνουμε «καζούρα» στους Ολυμπιακούς;. Εμείς μπήκαμε στην ομάδα για να βοηθήσουμε. Δεν θέλαμε τον Παναθηναϊκό. Πολύ καιρό βλέπαμε την απαξίωση και ετοιμάζαμε την πρότασή μας, αλλά και αυτή ήρθε υπό το καθεστώς συναισθηματικής φόρτισης. Μετά το 4-0 από τον Ολυμπιακό ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» με τις δηλώσεις του Πέτρου Κόκκαλη και αποφασίσαμε να βγούμε μπροστά και στη συνέχεια να μπούμε στην ΠΑΕ. Υπήρχαν δισταγμοί από όλους μας αλλά μετά από αυτό το παιχνίδι δεν μπορούσαμε να “κρατηθούμε”».

-τους τέσσερις «δρόμους» που υπάρχουν κατά την άποψή του για το μέλλον της ΠΑΕ:

« Ο Παναθηναϊκός έχει τέσσερις δρόμους. Ο πρώτος δρόμος και ο πλέον επιθυμητός από εμάς, είναι ο μεγαλομέτοχος (Βαρδινογιάννης) και ο μέτοχος που συμπλέει μαζί του (Γιαννακόπουλος) να κλείσουν τις εφημερίδες τους, να σταματήσουν να μας βρίζουν και να αντιπολιτεύονται ο,τιδήποτε δεν είναι δικό τους και να πορευτούμε όλοι μαζί, χωρίς να έχουμε προσωπικές ατζέντες. Κατηγορούν εμάς για προσωπικές ατζέντες, αλλά εκείνοι έχουν. Γιατί ποιος έχει ζημιογόνα εφημερίδα και την συντηρεί χωρίς προσωπικές ατζέντες; Η πρώτη λύση λοιπόν είναι να τελειώσουν όλα αυτά στον Παναθηναϊκό και να προχωρήσουμε μπροστά. Επίσης, χρειάζεται να διευκρινίσω ότι δεν έχουμε πρόθεση εγώ και ο κ. Πατέρας να ανοίξουμε νέα εφημερίδα. Είναι και αυτό προϊόν λάσπης. Αν είναι δυνατόν αυτά για τα οποία τους κατηγορούμε να τα κάνουμε εμείς. Μάλιστα, λένε ότι έχουμε κάποιες ειδικές σχέσεις με την εφημερίδα «ΕΞΕΔΡΑ», η οποία ανήκει στον κ.Ψυχάρη που συνεργάζεται με τον κ. Βαρδινογιάννη στο MEGA. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Όποιοι δημοσιογράφοι προσπαθούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους και να γράψει κατά την δική του κρίση, είναι στο δικό μας pay roll. Επικοινωνιακοί μηχανισμοί δεν υπάρχουν από εμάς και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Ούτε πρόκειται να δημιουργηθούν. Ας τους «φωτίσει» λοιπόν το Άγιο Πνεύμα να σταματήσουν όλο αυτό το σκηνικό με τις εφημερίδες για να προχωρήσουμε. Ανοίγω τώρα μία παρένθεση. Ελπίζω να είναι η τελευταία μου συνέντευξη, για αυτό θέλω να σας πω και κάποια άλλα πράγματα. Είναι δυνατόν ο Παύλος Γιαννακόπουλος που είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας εν ζωή στον Παναθηναϊκό και θα τον αγαπάω για πάντα ότι και να κάνει γιατί μου έχει χαρίσει τις μεγαλύτερες χαρές στο αθλητικό κομμάτι να έχει ανάγκη αυτή την εφημερίδα; Δεν έχω πει την παραμικρή κουβέντα για αυτόν και το μόνο που του είχα πει όταν τον είχα δει είναι να κλείσει την εφημερίδα του. Δεν τη χρειάζεται. Γιατί να την χρειαστεί; Για να κάνει διαγωνισμό κάθε μέρα μέσω της εφημερίδας του γιού του ποιος είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας στην ομάδα; Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν με ακούνε. Χρειάζεται ο Βαρδινογιάννης το Derby; Και ας λέει ότι δεν είναι ιδιοκτησίας του. Εγώ έχω ακούσει από τον ίδιο, ενώ το έχει πει και σε άλλους μετόχους, ότι τη φρουρά του Γκόντζου την πληρώνει ο Βαρδινογιάννης. Εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να τα λέμε όλα και δεν φοβάμαι τίποτα. Και από την άλλη, κατηγορώ και τον Νικόλα Πατέρα, που δεν βγάζει στην δημοσιότητα τις επιστολές που έχει ανταλλάξει με τον κ. Βαρδινογιάννη για το θέμα της προεδρίας. Να επιστρέψουμε όμως στις λύσεις που έχει η ΠΑΕ. Η δεύτερη λύση που έχει ο κ. Βαρδινογιάννης είναι να δεχθεί την πρότασή μας, να αφήσει όλα αυτά τα περί αναξιοπιστίας και να προχωρήσει ο έλεγχος. Δεν πρόκειται να παραβλεφθεί ο προγραμματισμός της ομάδας. Ας κάνει ό,τι θέλει, αφού έτσι και αλλιώς θα κάνει ο,τι θέλει. Να συνεχίσει η ομάδα τις μεταγραφές της και ό,τι άλλο γίνεται, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα και στο τέλος να καθίσουμε στο τραπέζι για το καλό της. Θα τρέξουν παράλληλα οι δυο υποθέσεις με τους λογιστές και δεν θα παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα. Η τρίτη λύση είναι να γυρίσει με οποιονδήποτε τρόπο ο κ. Πατέρας και ας μην είμαι εγώ αναμεμειγμένος στον τρόπο που θα γίνει αυτή η επανασύνδεση. Ας κάνουν ο,τι θέλουν. Εμένα όμως αν μου πουν αύριο το πρωί ότι δέχθηκε ο Πατέρας να αναλάβει πρόεδρος, θα συμμετάσχω στην αύξηση και θα κάνω τα πάντα για να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός. Η τέταρτη λύση, είναι αυτή που «προχωράει» τώρα, αλλά πρέπει να γίνει ξεκάθαρα και σωστά. Πρέπει να γίνει μία αύξηση δεκαπέντε εκατομμυρίων. Να την καλύψουν ο κ. Βαρδινογιάννης και ο κ. Γιαννακόπουλος. Όχι να πούνε ότι επειδή δεν έβαλαν λεφτά ο Βγερνόπουλος, ο Πατέρας και ο Ζολώτας δεν την κάνουμε. Δεν μπορούν να την καλύψουν μόνοι τους; Από εκεί και πέρα ας λένε ό,τι θέλουν για εκπροσώπους μου στην ΠΑΕ. Εγώ δεν έχω διοικητικούς εκπροσώπους στο συμβούλιο. Οι μόνοι άνθρωποι που εγώ διόρισα στην ΠΑΕ, ήταν ο κ. Αντωνιάδης που έτσι και αλλιώς ήταν μία αυθύπαρκτη παρουσία στον Παναθηναϊκό και ο κ. Ξυλάς που ήταν μέτοχος και επειδή δεν είχε θέση του είπα να μπει. Την αύξηση των δεκαπέντε εκατομμυρίων ευρώ την είχε προτείνει ο κ. Πατέρας για την σεζόν που διανύουμε και τις ανάγκες της. Το μίνιμουμ που πιστεύω ότι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να προχωρήσει είναι είκοσι τρία εκατομμύρια, όσα είχα αναφέρει στην πρότασή μου. Για να προχωρήσει η ομάδα σωστά. Αν προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τους κ. κ. Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλος, θα στηρίξουμε την ομάδα και δεν πρόκειται να κάνουμε αντιπολίτευση. Αρκεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να μπει ένας εκ των δυο στην προεδρία και να πορευτούν φανερά μαζί. Όπως πορεύονται πλέον φανερά μαζί η «Πράσινη» και το «Derby» και να κάνουν το πρόγραμμά τους. Σε αυτή την τέταρτη λύση την οποία θεωρώ και ποιο πιθανή, η ομάδα θα πρέπει να στηριχτεί από όλους και να μην περάσουμε τη νέα περίοδο σε κλίμα διχόνοιας. Οι προσωπικές πικρίες πρέπει να παραμεριστούν και ακόμα και αν δεν σταματήσουν αυτοί να μας βρίζουν, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε ποτέ και το τονίζω αντιπολίτευση στον Παναθηναϊκό. Θα πηγαίνουμε στο γήπεδο, θα χειροκροτούμε, θα λυπόμαστε και δεν θα κάνουμε καμία δήλωση φεύγοντας. Ακόμα και να μην καλύψουν την αύξηση δεν θα πούμε τίποτα. Ας μην βάλουν δεκαπέντε εκατομμύρια, ας βάλουν τρία. Ο κάθε άνθρωπος κρίνεται από τις πράξεις του, εγώ είχα βάλει σαράντα τρία εκατομμύρια και με είπαν αναξιόπιστο, τη στιγμή που όταν έρχεται η στιγμή να βάλουν εκείνοι δεν βάζουν ούτε δεκαπέντε. Μην τρελαθούμε» κιόλας».

-τις κατηγορίες που του προσάπτουν για τη θέλησή του να κάνει μάνατζμεντ χωρίς να ελέγχεται:

«Σας υπενθυμίζω ότι υπήρξε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και στη συνέχεια ο κ. Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε ότι περιμένει πρόταση για την πώληση της ΠΑΕ. Μετά από πολλές συζητήσεις είχαμε τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις. Φτάσαμε λοιπόν την Δευτέρα το βράδυ να του πω «όπως θέλεις εσύ θα γίνουν όλα. Ο έλεγχος, το μπάτζετ, οι όροι. Το μόνο που θέλουμε εμείς είναι αν θα πρέπει να πάρουμε έναν παίκτη που δεν καλύπτετε από το μπάτζετ να τα πληρώσουμε από την τσέπη μας εγώ και ο κ. Πατέρας». Και μου απάντησε: «άσε με να το σκεφτώ». Και μετά βγάζει αυτή την ανακοίνωση που σίγουρα δεν ήταν προϊόν μίας βραδιάς. Κανείς δεν έχει αρνηθεί τον έλεγχο. Εμείς θεωρούμε ότι είναι πρόφαση τα περί μη ελέγχου. Η ΠΑΕ στελεχώνεται από ανθρώπους του κ. Βαρδινογιάννη και είχε καλύτερο έλεγχο και γνώση από τον κ. Πατέρα για όλα τα πεπραγμένα. Αντίθετα, για όσα είχαν γίνει στην ΓΗΠΕΔ της οποίας εκείνος έχει τον έλεγχο δεν έχουμε ενημερωθεί καθόλου. Έτσι, δεν ισχύουν τα όσα λέγονται για κακοδιαχείριση από τον κ. Πατέρα και δεν συμφωνώ με όσα λένε οι άριστα εκπαιδευμένοι επικοινωνιακοί μηχανισμοί».

-τους λόγους αποχώρησης του Νικόλα Πατέρα: από την προεδρία:

«Ήμουν μπροστά στη συνάντηση του κ. Βαρδινογιάννη και του κ. Πατέρα όταν ο πρώτος παρέδιδε την προεδρία στον δεύτερο. Ήμασταν οι τρεις μας. Ρώτησε ο Νίκος Πατέρας: «Τι προπονητή έχουμε στον προγραμματισμό;». Η απάντηση ήταν «δεν έχουμε», και του έδωσε μια λίστα με 80 προπονητές. Επίσης ήταν σε εξέλιξη οι μεταγραφές και μας ζήτησε να πληρώσουμε εμείς τον Σπυρόπουλο και χρειαζόταν να κάνουμε εμείς όλες τις διαπραγματεύσεις. Επίσης ήταν και στον «αέρα» ο Ίβανσιτς, ο Νίνης, ο Μάτος. Όταν ρωτήσαμε αν υπάρχει προγραμματισμός, πήραμε αρνητική απάντηση. Ρωτήσαμε επίσης: «Ποιόν τεχνικό διευθυντή θα πάρουμε;», πρότεινε τον Αντωνίου». Έγινε δεκτό το αίτημα. Και έπρεπε μέσα σε είκοσι μέρες και εδώ υπάρχουν τα ελαφρυντικά και για τους δυο να φτιάξουμε την ομάδα. Προφανώς και εκεί έγιναν λάθη. Το γεγονός όμως ότι αυτά βελτιώθηκαν την επόμενη χρονιά και καταλήξαμε να έχουμε έναν άριστο προγραμματισμό, δεν σημαίνει ότι είχε κάνει κακή διαχείριση ο Πατέρας. Η δεύτερη χρονιά ήταν καλύτερη και η τρίτη θα ήταν ακόμα καλύτερη. Σε αντιπαραβολή σας καταθέτω το εξής γεγονός: Τώρα, που αποχώρησε ο κ. Πατέρας, εμείς είχαμε στη λίστα επικεφαλής τον Γκοβού με τον οποίο είχαμε μάλιστα μιλήσει, τον Μπορντόν και άλλες λύσεις. Είχε γίνει ο απαραίτητος προγραμματισμός. Δεν λέω ότι δεν πιστώνεται στον κ. Βαρδινογιάννη η μεταγραφή Γκοβού. Μπράβο του. Αλλά δεν παρέλαβαν «καμένη γη» όπως παραλάβαμε εμείς. Επίσης, τους παραδόθηκε ένα πρόγραμμα προσθηκών και όχι αποχωρήσεων και μειώσεων από το ρόστερ. Είναι μια πολύ καλή μεταγραφή, χωρίς να ξέρω αν θα πετύχει ο Γκοβού. Ακόμα και αν δεν παίξει μπάλα είναι μία σωστή κίνηση. Όμως εμείς δεν θέλουμε να έρθει ο Γκοβού και να φύγει ο Λέτο. Εμείς θέλουν να μείνουν όλα τα μεγάλα ονόματα και να συνεχίσει η ομάδα σε υψηλά επίπεδα».

-την πρόθεση της ΟΥΕΦΑ να μειωθούν τα μπάτζετ των ομάδων που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις:

«Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια καταστροφολογία και έλεγε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μέσα στους στόχους του, αρκεί να ακολουθήσει μια πολύ καλή πορεία στα οικονομικά. Το μεγάλο ερωτηματικό για να επανέλθω στην αναξιοπιστία της Deloitte, είναι από την στιγμή που καταστρέφεσαι με χρέη που έχουν προ-υπολογιστεί για τα επόμενα χρόνια, πως είναι δυνατόν ο κ. Βαρδινογιάννης να ζητάει 110 εκατομμύρια; Όσον αφορά την ΟΥΕΦΑ, δεν είναι μόνο τα έξοδα και τα έσοδα από τα εισιτήρια, είναι και τα έσοδα από χορηγούς. Από την στιγμή λοιπόν που η ομάδα έχει δέκα με δεκαπέντε άτομα που μπορούν να βάλουν αρκετά λεφτά, έχουμε την δυνατότητα να αντεπεξέλθουμε στις προσταγές της ομοσπονδίας με πολλούς τρόπους. Όχι με εικονικούς τρόπους. Αρχικά είχα πει ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα μοντέλο που έχουν κατά κόρον οι πορτογαλικές ομάδες, παίρνοντας σε χαμηλή τιμή παίκτες και να τους πουλάμε στη συνέχεια ακριβά, έχοντας κάνει μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Πρώτα θα είχε γίνει μία μεγάλη επένδυση με παίκτες τύπου Λέτο που θα σε βοηθήσουν άμεσα αγωνιστικά αλλά θα σου αποφέρουν και κέρδη μεταπώλησης και χορηγίες που σε βγάζουν από την δύσκολη θέση».

-το θέμα της κοστολόγησης της ΠΑΕ:

«Το είπα και πριν. Εάν μπορέσουν να απαντηθούν μια σειρά από ερωτήματα, η καθαρή θέση θα ήταν μεταξύ των δέκα και των τριάντα εκατομμυρίων ευρώ. Αν γίνει ο έλεγχος που μπορεί να πάει πάνω από τριάντα, αλλά μπορεί να πάει και κάτω από δέκα. Θα είμαστε διατεθειμένοι να αγοράσουμε την ΠΑΕ, έχοντας όμως ακολουθήσει μια διαδικασία και έχοντας κάνει τον έλεγχο, ακόμα και αν τα χρήματα που απαιτούνταν θα ήταν περισσότερα. Αλλιώς δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πρόταση. Μου ζητάτε νούμερο και μου ασκείται πίεση. Εγώ υπό πίεση δεν λειτουργώ και για το χόμπι μου δεν μπορώ να ακολουθήσω τις υποδείξεις των άλλων. Μια ΠΑΕ, έχει αρνητικές ταμιακές μηχανές, αλλά η βάση είναι η καθαρή θέση. Έχουμε κάνει μια υπέρβαση για να μη χαλάσει αυτό που φτιάξαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια».

-τις αντιδράσεις του κόσμου λόγω των διοικητικών εξελίξεων:

«Ανησυχώ, αλλά αν γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και οι μεταγραφές, δεν πωληθεί κανένας βασικός παίκτης, τότε ο κόσμος θα είναι δίπλα στην ομάδα. Εκείνο που ζητάω από τον κόσμο είναι να στηρίξει την ομάδα και να πάρει εισιτήρια διαρκείας. Εγώ έχω πάρει τα δικά μου και θα στηρίξω όποια ομάδα κατεβεί στο γήπεδο και φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Η ομάδα έχει πολύ ισχυρές βάσεις την τελευταία διετία που θα πρέπει να γίνουν απίστευτα πράγματα για να μην πάρει το πρωτάθλημα. Πρέπει εκείνοι να σταματήσουν να μας βρίζουν, επειδή εμείς δεν έχουμε εφημερίδες. Εκείνοι έχουν κάνει αντιπολίτευση και μας βρίζουν κάθε μέρα. Ποιος δημιουργεί το κλίμα διχόνοιας; Εκείνοι γκρινιάζουν και κάνουν δηλώσεις Έχουν πάρει τις εφημερίδες του Παναθηναϊκού ο Βαρδινογιάννης και ο Γιαννακόπουλος. Όταν οι οπαδικές εφημερίδες βρίζουν καθημερινά γιατί να ψάξουμε να βρούμε τους φταίχτες. Ας δοθεί ένα τέλος. Ό,τι και αν κάνουν θα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε».

-τους ανθρώπους που βρίσκονται στην «ομάδα» του και το όριο που μπορεί να είχε μια ενδεχόμενη πρότασή του:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αποκαλύψω κανένα όνομα. Θα ήταν «τρελό» εκ μέρους μου. Αυτό θα λειτουργούσε ω αντί-κίνητρο για όλους αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν γιατί σίγουρα όλο και κάποια φυλλάδα θα τους έβριζε αν μάθαινε ότι ενδιαφέρονταν. Θα τους συνδέουν με σκάνδαλα όπως αυτό στο Βατοπέδι και αυτό της SIEMENS. Σε ότι αφορά τα χρήματα σας ξεκαθαρίζω ότι δεν υπάρχει κανένα πλαφόν, αρκεί να γίνει σωστά ο έλεγχος που απαιτείται».

-την αίσθησή του για το μέλλον της πολυμετοχικότητας και το αν θα ισχύει και για το μέλλον η πρότασή του σε περίπτωση που συνεχίσει μόνος του ο κ. Βαρδινογιάννης:

«Η πρότασή μου είναι ανοικτή. Η λογική λέει ότι αυτή η ιστορία τελείωσε και το σίριαλ πρέπει να τελειώσει. Παρακαλώ τους οπαδούς του Παναθηναϊκός να μην κρατήσουν αυτή την ιστορία σε βάθος. Όσον αφορά την ονοματοδοσία του γηπέδου, τα χρήματα τα έχω δώσει στον Παναθηναϊκό, τα είκοσι τρία εκατομμύρια ευρώ είναι και θα είναι εδώ. Θέλω να γίνει το γήπεδο. Αν μου ζητήσουν ξανά τη βοήθεια μου, δεν ξέρω τι θα γίνει. Όλα είναι ανοιχτά. Πρόθεσή μου όμως είναι να βοηθήσω. Η λογική λέει ότι αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση θα παραμείνω φίλαθλος. Αν τώρα μετανιώσουν για όσα έχουν πει, κλείσουν τις εφημερίδες τους, παραδεχτούν ότι μας αδίκησαν και πουν και μία καλή κουβέντα για όλα όσα έχουμε κάνει όλα μπορεί να αλλάξουν. Θα μας ξαναβάλει το συναίσθημα στην ίδια διαδικασία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x