Πόλο

«Θέλουμε άλλα δύο μετάλλια»

Οι διεθνείς πολίστριες, Μαρία Τσουρή και Αγγελική Γερόλυμου μιλούν στο www.sport-fm.gr, για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών στο World League, που διεξήχθη στο Σαν Ντιεγκο, και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, αφήνοντας εκτός τελικού μεγαθήρια του αθλήματος, όπως είναι η Ουγγαρία. «Να πρωταγωνιστήσουμε στο FINA CUP και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», δήλωσαν οι πρωταγωνίστριες.

Οι διεθνείς πολίστριες, Μαρία Τσουρή και Αγγελική Γερόλυμου μιλούν στο www.sport-fm.gr, για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών στο World League, που διεξήχθη στο Σαν Ντιεγκο, και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, αφήνοντας εκτός τελικού μεγαθήρια του αθλήματος, όπως είναι η Ουγγαρία. «Να πρωταγωνιστήσουμε στο FINA CUP και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», δήλωσαν οι πρωταγωνίστριες.

Συνέντευξη στην Έφη Χρυσανθοπούλου

Με το «χάλκινο» μετάλλιο στις αποσκευές τους γύρισαν οι αθλήτριες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από τις ΗΠΑ, τη Δευτέρα στις 7 μ.μ.. Στο αεροδρόμιο τις υποδέχτηκαν, φίλοι, συγγενείς αλλά και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, που τις συνεχάρησαν για τη νίκη επί της Ρωσίας στον μικρό τελικό και την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο τουρνουά.

Η τερματοφύλακας της Ελλάδας, Μαρία Τσουρή, η οποία ήταν μία από τις πρωταγωνίστριες, αφού απέκρουσε ουκ ολίγα πέναλτι στις τρεις αναμετρήσεις (δύο με Ρωσία και μία με Ουγγαρία), που οδηγήθηκαν στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας», είπε:

«Το παιχνίδι του μικρού τελικού με τη Ρωσία ήταν επανάληψη του περσινού μικρού τελικού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στη Ρώμη απέναντι στην ίδια ομάδα. Πέρσι, χάσαμε στον ημιτελικό, άρα φέτος έπρεπε να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Επίσης, αυτό το μετάλλιο ήταν μία επιβεβαίωση, καθώς δείξαμε ότι δεν είμαστε τυχαία ομάδα, αλλά μία από τις καλύτερες στην παγκόσμια υδατοσφαίριση».

Όσον αφορά, στην κατάκτηση του μεταλλίου στις ΗΠΑ, συμπλήρωσε: «Έχω κατακτήσει και άλλα μετάλλια στο παρελθόν, τόσο στην ίδια διοργάνωση όσο και σε άλλες, αλλά κάθε φορά είναι ξεχωριστή. Μαζεύω κάθε φορά διαφορετικές εμπειρίες, πολύ μεγάλες και είναι ξεχωριστό συναίσθημα».

Η Μαρία Τσουρή μίλησε και για τους στόχους της «γαλανόλευκης» στο FINA CUP, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στη Νέα Ζηλανδία, αλλά και στο Πανευρωπαϊκό, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάγκρεμπ.

«Στο World League ήμασταν η μόνη ευρωπαϊκή ομάδα που πήρε μετάλλιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Είναι υψηλό το επίπεδο, και το ίδιο αναμένεται στις επόμενες διοργανώσεις. Μπορεί μία ήττα ή ακόμα κι ένα γκολ, να σου στερήσει μία θέση στην τετράδα είτε να σ’ αφήσει χωρίς μετάλλιο. Στόχος μας, ωστόσο, είναι να ανεβούμε στο βάθρο και ν’ αποδείξουμε ότι είμαστε στην ελίτ του κόσμου», ήταν οι δηλώσεις της διεθνούς πορτιέρο και πρόσθεσε:

«Η Εθνική έχει πολύ καλή βάση. Είμαστε όλες νέες κοπέλες και οι επιτυχίες μπορεί να συνεχιστούν για πολλά χρόνια ακόμα. Έχουμε πολύ καλές παίκτριες και το γυναικείο πόλο θα είναι στο προσκήνιο και στο μέλλον. Πολύ μεγάλο παράγοντα όμως, παίζει και ο προπονητής μας, ο Γιώργος Μορφέσης, ο οποίος είναι και η ψυχή της ομάδας. Τον πιστεύουμε και είναι από τους βασικούς λόγους, που τα έχουμε καταφέρει όλα αυτά».

Η Μαρία Τσουρή, ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στον μικρό τελικό, αφού απέκρουσε δύο πέναλτι και χάρισε τη νίκη στην ομάδας μας, «Τρία παιχνίδια του World Leauge, δύο με Ρωσία και ένα με Ουγγαρία, είχαν πάει στη διαδικασία των πέναλτι και καταφέραμε και κερδίσαμε και τα τρία. Ήταν φυσιολογικό να έχω ανεβασμένη ψυχολογία και οι Ρωσίδες να είναι πιο κομπλαρισμένες».

Γερόλυμου: «Είμαστε ευτυχισμένες»

«Πήγαμε για μία καλή προετοιμασία εν όψει του FINA CUP και του Ευρωπαϊκού, έχοντας ως κρυφό στόχο να μπούμε στην τετράδα. Ο στόχος μας επετεύχθη, αφού όχι μόνο μπήκαμε στην τετράδα αλλά πήραμε και μετάλλιο, οπότε είμαστε πολύ ευτυχισμένες. Πέρσι είχαμε φτάσει στην πηγή και δεν είχαμε πιει νερό, αν και ήταν Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ωστόσο οι ομάδες ήταν ίσης δυναμικότητος», δήλωσε από την πλευρά της η διεθνής παίκτρια της Βουλιαγμένης, Αγγελική Γερόλυμου, και πρόσθεσε:

«Γνωρίσαμε και τις άλλες ομάδες καλύτερα, οι οποίες ήταν καλά προετοιμασμένες. Και εμείς όμως, από την πλευρά μας δείξαμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, αν και βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της χρονιάς. Εντοπίσαμε τις αδυναμίες μας και σε ποια σημεία πρέπει να δουλέψουμε, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμες για το Ευρωπαϊκό που είναι ο κύριος στόχος μας. Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένες».

Η έμπειρη περιφερειακός αναφέρθηκε και στη σπουδαία νίκη της Εθνικής απέναντι στην Ουγγαρία στο πλαίσιο των Προημιτελικών της διοργάνωσης: «Παίξαμε φανταστικά με την Ουγγαρία, πολύ ωραίο πόλο και νομίζω ότι δικαιούμασταν τη νίκη».

«Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη» λέει ένα λαϊκό ρητό και το ίδιο επιβεβαίωσε και η Αγγελική Γερόλυμου, αφού τόνισε πως: «Στο FINA CUP ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια, αλλά θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε, λίγο πριν το Ευρωπαϊκό. Στη διοργάνωση της γηραιάς Ηπείρου που θα γίνει στο Ζάγκρεμπ, θέλουμε ένα μετάλλιο, χρώμα δεν ξέρω, και σίγουρα θα είναι δύσκολο αλλά ελπίζω ότι στο τέλος θα πάνε όλα καλά».

* Σχεδόν μία ημέρα κράτησε το ταξίδι της επιστροφής για τις αθλήτριες της Εθνικής μας ομάδας, οι οποίες κατέφθασαν εξαντλημένες στο αεροδρόμιο αλλά ευτυχισμένες από τη μεγάλη τους επιτυχία.

* Εξαιρετική ήταν η διοργάνωση στο Σαν Ντιέγκο, όπως μας διαβεβαίωσαν οι αθλήτριες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x