Δελτία Τύπου

Θα σκεφτόσασταν την Ελλάδα χωρίς καθαρές παραλίες;

Ενθουσιώδης ήταν η ανταπόκριση του κοινού στο οικολογικό κάλεσμα του Amstel Eco Bar, που βρέθηκε στις παραλίες του Σχινιά και της Παλαιάς Φώκαιας, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουλίου. Περισσότεροι από 3500 λουόμενοι έλαβαν μέρος στις δύο δια-δραστικές ενέργειες: τη συλλογή απορριμμάτων από την παραλία και το παιχνίδι γνώσεων, μέσω του οποίου ενημερώθηκαν γύρω από σημαντικά περιβαλλοντολογικά θέματα.

Ενθουσιώδης ήταν η ανταπόκριση του κοινού στο οικολογικό κάλεσμα του Amstel Eco Bar, που βρέθηκε στις παραλίες του Σχινιά και της Παλαιάς Φώκαιας, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουλίου. Περισσότεροι από 3500 λουόμενοι έλαβαν μέρος στις δύο δια-δραστικές ενέργειες: τη συλλογή απορριμμάτων από την παραλία και το παιχνίδι γνώσεων, μέσω του οποίου ενημερώθηκαν γύρω από σημαντικά περιβαλλοντολογικά θέματα. Και οι δύο ενέργειες επιβράβευσαν τους συμμετέχοντες με δροσερά και καλοκαιρινά δώρα από την Amstel, όπως μπάλες θαλάσσης, καπελάκια, δροσερή μπίρα Amstel και νερό ΙΟΛΗ.

Συγκεκριμένα, από τις παραλίες του Σχινιά και της Παλαιάς Φώκαιας συγκεντρώθηκαν 36 σακούλες απορριμμάτων με πλαστικά, χάρτινα, γυάλινα σκουπίδια καθώς και 5 σακούλες αποτσίγαρα. Στόχος της περιοδείας του Amstel Eco Bar σε 10 από τις πλέον πολυσύχναστες και αγαπημένες παραλίες σε όλη την Ελλάδα είναι η εκπαίδευση, η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση όλων μας για τη διατήρηση καθαρών ακτών, αλλά και την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών, όπως το γυαλί και το αλουμίνιο.

Παράλληλα, πάνω από 50 εργαζόμενοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας συμμετείχαν στον καθαρισμό της παραλίας και του πευκοδάσους του Σχινιά μαζεύοντας συνολικά 32 ακόμα σακούλες απορριμάτων.

Το Amstel Eco Bar, το πρωτότυπο οικολογικό beach bar της Amstel, θα ταξιδέψει σε 8 ακόμη πολυσύχναστες παραλίες σε όλη την Ελλάδα, μεταδίδοντας το μήνυμά του για καθαρές παραλίες. Οι επόμενοι σταθμοί του είναι: 10-11 Ιουλίου (παραλίες Καλογριά και Λακκόπετρα, Πάτρα), 17-18 Ιουλίου (παραλία Επανομή, Θεσσαλονίκη και παραλία Καλλικράτεια, Χαλκιδική), 24-25 Ιουλίου (Πάργα και Λευκάδα), ενώ το πρόγραμμα κλείνει το Σαββατοκύριακο 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου στo Ηράκλειο και τα Χανιά αντίστοιχα.

Το Amstel Eco Bar αποτελεί μέρος της εκστρατείας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Amstel Eco, για καθαρές παραλίες και φροντίδα του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2008 με εθελοντικούς καθαρισμούς παραλιών από τους εργαζόμενους της εταιρίας και με τη στήριξη της εκστρατείας του Δικτύου Μεσόγειος SOS, «Καθαρίστε τη Μεσόγειο». Η εκστρατεία Amstel Eco, επεκτείνει τις «πράσινες» ενέργειες που ήδη υλοποιεί η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στις εγκαταστάσεις της, όπως η χρήση φυσικού αερίου, η ανακύκλωση και ο καθαρισμός των υγρών αποβλήτων.

Σχετικά με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία:

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Σήμερα έχει 4 εργοστάσια σε όλη την Ελλάδα, τρία εργοστάσια μπίρας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα και ένα εργοστάσιο στη Λαμία που παράγει το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ.

Εδώ και αρκετά χρόνια, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δραστηριοποιείται ενεργά σε θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, στη διαμόρφωση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας και στην ενημέρωση των καταναλωτών για την υπεύθυνη κατανάλωση του αλκοόλ.

Τα εργοστάσια της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας λειτουργούν με φυσικό αέριο, και όχι με πετρέλαιο – περιορίζοντας έτσι δραστικά την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Παράλληλα πραγματοποιείται καθαρισμός των υγρών αποβλήτων, ενώ οι εργαζόμενοι ενημερώνονται και κινητοποιούνται σχετικά με την ανακύκλωση. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού Αυγούστου, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, μελέτησε τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν και υλοποίησε άμεσα ένα πρόγραμμα υποστήριξης σε επίπεδο βοήθειας αλλά και πρόληψης με την προσφορά 15 πυροσβεστικών οχημάτων σε αντίστοιχους δήμους της χώρας. Παράλληλα, η συμμετοχή στα κοινωνικά, αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα αποτελεί σημαντικό άξονα της δραστηριότητας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Ήταν Μέγας Χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, ενώ από το 2005 χορηγεί την πιο δημοφιλή αθλητική διοργάνωση, το UEFA Champions League και στηρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, χορηγώντας τη SUPER LEAGUE. Παράλληλα, μέσω της Heineken, προσφέρει τη δυνατότητα στους λάτρεις της καλής ξένης μουσικής να απολαμβάνουν μοναδικές μουσικές βραδιές, ενώ, μέσω της Amstel, υποστηρίζει την καλή ελληνική μουσική και πολλά ακόμα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x