Stoiximan Super League

Εκλογομαγειρέματα στη Σούπερ Λίγκα

Ελάχιστες ημέρες έμειναν μέχρι τις εκλογές της Σούπερ Λίγκας που είναι προγραμματισμένες να διενεργηθούν την προσεχή Δευτέρα, ωστόσο η κατάσταση τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι απολύτως ρευστή και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο. Εκτός, ίσως, από το ποια είναι τα πρόσωπα που θα ήθελαν να βρεθούν στον προεδρικό θώκο και γύρω από τους οποίους γίνονται τα συνήθη μαγειρέματα…

Ελάχιστες ημέρες έμειναν μέχρι τις εκλογές της Σούπερ Λίγκας που είναι προγραμματισμένες να διενεργηθούν την προσεχή Δευτέρα, ωστόσο η κατάσταση τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι απολύτως ρευστή και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο. Εκτός, ίσως, από το ποια είναι τα πρόσωπα που θα ήθελαν να βρεθούν στον προεδρικό θώκο και γύρω από τους οποίους γίνονται τα συνήθη μαγειρέματα…

Αυτή η διαδικασία πάντως κρύβει εκπλήξεις. Διότι μόνο ως έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η επανεμφάνιση στο προσκήνιο του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ, Θανάση Κανελλόπουλου, ο οποίος φαίνεται να προωθείται για την προεδρία του συνεταιρισμού από συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας. Για τη θέση προαλείφεται για πολλοστή φορά και ο πρόεδρος του Αστέρας Τρίπολης και νυν αναπληρωτής πρόεδρος της λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, ενώ και ο ιδιοκτήτης του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης φέρεται να το έχει πάρει πιο «ζεστά» από ποτέ.

Οι Μποροβήλος και Τσακίρης θα μπορούσαν να θέσουν υποψηφιότητα οποιαδήποτε στιγμή, κάτι που δεν μπορεί επί του παρόντος να κάνει ο Θανάσης Κανελλόπουλος. Για να γίνει πρόεδρος της διοργανώτριας, θα χρειαστεί να αναλάβει πρόεδρος ή αντιπρόεδρος σε κάποια ΠΑΕ ή να κατέχει τουλάχιστον το 10% των μετοχών της. Τη λύση λέγεται πως θα δώσει ο Ολυμπιακός Βόλου του Αχιλλέα Μπέου, που προτίθεται να προσφέρει την προεδρία ή την αντιπροεδρία της ομάδας του στον Κανελλόπουλο. Κάτι που σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει άμεσα, δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα το πρωί.

Πίσω από την πιθανή υποψηφιότητα του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ υπάρχει πολύ παρασκήνιο. Θα παραθέσουμε ορισμένα στοιχεία για να καταλάβετε, ελπίζοντας πως δεν θα σας πιάσει ίλιγγος:

Ο Θανάσης Κανελλόπουλος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Αχιλλέα Μπέο, καθώς είναι δικηγόρος του. Εξ ου και η πιθανή ανάληψη της προεδρίας ή της αντιπροεδρίας του Ολυμπιακού Βόλου. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ έχει καλή σχέση και με το Νικόλα Πατέρα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στην τελευταία συνάντηση Πατέρα-Βαρδινογιάννη, ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού πρότεινε τον Κανελλόπουλο για νέο αντιπρόεδρο στην «πράσινη» ΠΑΕ! Λέγεται, εξάλλου, πως διατηρεί καλή σχέση (για άλλους λόγους) και με τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Την ίδια στιγμή, ο Θανάσης Κανελλόπουλος είναι δικηγόρος και του Ισίδωρου Κούβελου, πρώην αντιπροέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακή Επιτροπής και συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη. Σημειωτέον ότι ο Κανελλόπουλος είναι σήμερα εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην ΕΟΕ. Παράλληλα, κουμπάρος του ζεύγους Κούβελου-Μπακογιάννη, είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος με τη σειρά του είναι κολλητός φίλος με το Νικόλα Πατέρα, ο οποίος επίσης διατηρεί στενότατες σχέσεις με τη Ντόρα Μπακογιάννη! Για να κλείσουμε κάπου εδώ την αλυσίδα, να πούμε ότι ο Πατέρας έχει καλή επαφή και με τον Αχιλλέα Μπέο.

Μια λεπτομέρεια που απλά αναφέρουμε και την οποία αξιολογεί ο καθένας όπως επιθυμεί: Αδερφός του Θανάση Κανελλόπουλου, είναι ο αρμόδιος για τα αθλητικά αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για τα ύποπτα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στους γνωστούς φακέλους της UEFA και τους οποίους μελετά η δικαιοσύνη. Παράγοντες της λίγκας που προφανώς δεν επιθυμούν την επιστροφή του Θανάση Κανελλόπουλου στα κοινά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μιλούν για σοβαρό ηθικό ασυμβίβαστο το να είναι υποψήφιος πρόεδρος και παράλληλα ο αδερφός του να ασχολείται με την υπόθεση των «στημένων». Αλλά αυτό δεν είναι επί του παρόντος…

Τι έχουμε συνεπώς εδώ; Έχουμε μια υποψηφιότητα, αυτή του Κανελλόπουλου, η οποία πιθανότατα θα στηριχθεί από τη νέα τάξη πραγμάτων στον Ολυμπιακό, δηλαδή τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αν θεωρήσουμε ότι στην υπόθεση αυτή θα έχει λόγο και ο Σωκράτης Κόκκαλης, τότε και πάλι δεν τίθεται θέμα, μιας και το 2001 όταν ο Κανελλόπουλος εξελέγη πρόεδρος της ΕΠΑΕ, το πέτυχε με τη στήριξη Κόκκαλη.

Παράλληλα, είναι σαφές πως ο Κανελλόπουλος στηρίζεται και από τους Νικόλα Πατέρα και Ανδρέα Βγενόπουλο, οι οποίοι μπορεί να μην κάνουν πλέον κουμάντο στον Παναθηναϊκό, αλλά είναι βέβαιο πως σε αυτές τις εκλογές θα θελήσουν να παίξουν ρόλο, με την προοπτική ότι θα επανέλθουν στο προσκήνιο άμεσα. Ωστόσο, με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ΔΕΝ έχει καλές σχέσεις! Μάλιστα, τον είχε πολεμήσει έντονα κάποτε προκειμένου να τον ανατρέψει από την τότε διοργανώτρια. Κι ας ήταν ο Κανελλόπουλος πριν από αρκετά χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού!

Όλα αυτά σημαίνουν ότι στο «τριφύλλι» έχει ξεκινήσει εμφύλιος με αφορμή τις εκλογές της λίγκας; Ή ότι ο Πατέρας συμμαχεί με τον Μαρινάκη για να αποτύχει ο Βαρδινογιάννης; Όχι απαραιτήτως! Ο Τζίγκερ είναι αμφίβολο αν θα ασχοληθεί με τις εκλογές, ωστόσο αυτός (και μόνο αυτός) εκφράζει τις επίσημες θέσεις του Παναθηναϊκού. Σε κάθε περίπτωση όμως, εάν υπάρχει υποψήφιος ο οποίος στηρίζεται από Κόκκαλη, Μαρινάκη, Πατέρα και Βγενόπουλο, είναι σαφές πως έχει μια… άλλη δυναμική.

Και επίσης κάτι σημαντικό: Ο Κανελλόπουλος είναι απολύτως αρεστός και στον Σοφοκλή Πιλάβιο! Προείπαμε άλλωστε, πως ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ εκπροσωπεί την ΕΠΟ στην ολομέλεια της ΕΟΕ.

Τώρα, αν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στηρίξει κάποιον ανοιχτά, αυτός θα είναι ο Κωνσταντίνος Τσακίρης! Λέγεται, μάλιστα, πως στο περιθώριο σύσκεψης για τα τηλεοπτικά που έγινε στη λίγκα την Τρίτη 6/7, ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου φέρεται να είπε στους παριστάμενους: «Λοιπόν, για πείτε μου, θα με στηρίξετε αν κατέβω στις εκλογές;». Ένας λέγεται πως του απάντησε και αυτός ήταν ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Τζόνι Βεκρής: «Εμείς πάντως, Κώστα, σε στηρίζουμε», φέρεται να του είπε. Όπως και να έχει, θα χρειαστούν αρκετές ομάδες για να στηριχθεί ο Τσακίρης και τελικά να εκλεγεί. Πράγμα πολύ δύσκολο, ειδικά αν αιχμή του δόρατος είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης...

Υποψήφιος ήθελε και θέλει να είναι ο φιλόδοξος Γιώργος Μποροβήλος. Επειδή πολλοί τον έχουν συνδέσει με τον Ολυμπιακό, μιας και είχε σφυρίξει στο αλήστου μνήμης ματς της Ριζούπολης, ενώ είχε ανελιχθεί στη διαιτησία στην ταραχώδη περίοδο του τέλους της δεκαετίας του ’90, θα σκεφτόταν κανείς πως θα στηριζόταν από τους Πειραιώτες. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής, κι ας του το αφήνουν πάντα ανοιχτό! Κάποιοι λένε ότι μέχρι και ο Πατέρας του είχε πει φέτος το χειμώνα ότι άλλαξε γνώμη γι’ αυτόν και θα τον στηρίξει! Η ουσία είναι ότι ο Γιώργος Μποροβήλος έψαχνε και συνεχίζει να ψάχνει στηρίγματα.

Ένα είναι βέβαιο σε αυτές τις περιπτώσεις: Εκείνος που βλέπει πως δεν του βγαίνουν τα κουκιά, δεν θα κατέλθει στις εκλογές. Θα μετάσχει μονάχα ο σίγουρος. Και σίγουρος μέχρι τώρα, δεν είναι κανείς…

Επιμέλεια-ρεπορτάζ: Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x