Stoiximan Super League

Το πλάνο και ο Ροναλντίνιο

Απάντηση σε όλα τα ερωτήματα (για τα μεταγραφικά και γενικά για τα αγωνιστικά) των ρεπόρτερ του Ολυμπιακού είχε ο νέος τεχνικός των Πειραιωτών, Έβαλντ Λίνεν στο δείπνο γνωριμίας που είχε μαζί τους, στο Μόναχο, μετά το καθιερωμένο διπλό. Οι σπαρταριστές ατάκες του Γερμανού μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, ο οποίος έκανε μια μικρή παύση… για να συνεχίσει το «ψηστήρι» στον Ροναλντίνιο.

Απάντηση σε όλα τα ερωτήματα (για τα μεταγραφικά και γενικά για τα αγωνιστικά) των ρεπόρτερ του Ολυμπιακού είχε ο νέος τεχνικός των Πειραιωτών, Έβαλντ Λίνεν στο δείπνο γνωριμίας που είχε μαζί τους, στο Μόναχο, μετά το καθιερωμένο διπλό. Οι σπαρταριστές ατάκες του Γερμανού μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, ο οποίος έκανε μια μικρή παύση… για να συνεχίσει το «ψηστήρι» στον Ροναλντίνιο.

Αποστολή στο Μόναχο: Αντώνης Σαούλης

Πέρα από τον Λίνεν και τους δημοσιογράφους στο τραπέζι βρέθηκαν οι Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, Τάσος Μητρόπουλος, Κούλης Δουρέκας και φυσικά… ο μάγειρας της ομάδας, Σπύρος Σταματόπουλος. Ο Γερμανός τεχνικός ανέλυσε τις σκέψεις του για το σύστημα με το οποίο θα παρατάσσει τον Ολυμπιακό την ερχόμενη σεζόν, τους πιτσιρικάδες της ομάδας, τους μεταγραφικούς στόχους των «ερυθρολεύκων», ενώ εξιστόρησε προσωπικές ιστορίες, άγνωστες στον περισσότερο κόσμο.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Λίνεν:

Για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων: «Δεν είναι καλό να ξεκινάς προετοιμασία τόσο νωρίς. Θα ήταν το καλύτερο για όλους μας να μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τέτοια εποχή, αλλά έχουμε επίσημα παιχνίδια μπροστά μας και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Είναι μια κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το θέμα είναι πώς θα το διαχειριστούμε μέσα στη σεζόν. Και νομίζω πως μπορούμε να το διαχειριστούμε».

Για το σύστημα με το οποίο θα παίζει η ομάδα: «4-3-3 ή 4-2-3-1, αν και νομίζω ότι δεν υπάρχουν διαφορές στα δύο συστήματα. Το θέμα είναι πως ο παίκτης που θα βρίσκεται πίσω από τον επιθετικό, δηλαδή το "δεκάρι", θα πρέπει να είναι παίκτης που θα μπορεί και να σκοράρει. Δεν μπορείς να παίξεις 4-4-2 αν δεν έχεις παίκτες. Κι εμείς δεν έχουμε ακόμα όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή μας. Είναι δύσκολο να έχουμε και άλλους παίκτες μαζί μας μέχρι το παιχνίδι με την Μπέσα στην Αλβανία. Άλλωστε, πρέπει να δηλώσουμε το ρόστερ μας για τα δύο πρώτα παιχνίδια».

Για το πώς θα στήσει τον Ολυμπιακό:«Η ομάδα θα είναι το δυνατό μας σημείο. Να κυριαρχούμε στο παιχνίδι, με καλή φυσική κατάσταση, τακτική και κυκλοφορία. Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την άμυνα. Να μη φτάνουμε στο σημείο να μας σώζει ο τερματοφύλακας, όπως έγινε στα δύο προηγούμενα φιλικά. Το θέμα είναι να περνάμε καλά, γιατί είναι παιχνίδι, είναι φαντασία, αυτοσυγκέντρωση. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα. Οχι να έχουμε μόνο έντεκα παίκτες και οι υπόλοιποι να μένουν έξω απ' όλα. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία».

Για τους πιτσιρικάδες: «Όλοι οι παίκτες ξεκινούν νέοι και θέλουν να παίζουν. Αν βάλεις έναν μικρό να παίξει και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, τότε θα τον χάσεις. Δεν μπορούμε να έχουμε δέκα μικρούς στο ρόστερ. Δύο ή τρεις θα μείνουν. Καλό είναι να φεύγουν δανεικοί για να παίζουν. Δείτε το παράδειγμα του Φίλιπ Λαμ. Πήγε δύο χρόνια δανεικός από την Μπάγερν στη Στουτγκάρδη και επέστρεψε πανέτοιμος να παίξει. Και βλέπετε τώρα πού έχει φτάσει».

Για τα μεταγραφικά: «Ο Ντάρκο ήρθε στη Γερμανία, συζητήσαμε και δουλέψαμε πάνω στις λίστες των ποδοσφαιριστών που εξετάζουμε. Είναι, όμως, λίγες μέρες τώρα που ψάχνουμε. Ο Ντάρκο έφυγε την Παρασκευή από εδώ και τρέχει τα θέματα. Προσπαθούμε να κλείσουμε δύο παίκτες αυτή την εβδομάδα».

Για τον Ιμπαγάσα και τον Καμορανέζι: «Εγώ θέλω ο παίκτης να έχει ποιότητα. Είτε είναι 18 ετών είτε 34. Όπως, δηλαδή, πώς μου τον είπατε τον παίκτη; Να, τον Ιμπαγάσα». Βέβαια, δεν είπε στιγμή όνομα ποδοσφαιριστή, δείχνοντας ότι δεν ήθελε να αποκαλύψει κάτι.

Για τις σχέσεις του με τους παίκτες: «Προσπαθώ να έχω καλές σχέσεις με τους παίκτες, όμως αυτό δεν είναι το σημαντικότερο. Θα πρέπει να δουλεύουν σκληρά, είναι επαγγελματίες. Δεν μπορώ να ακούω από παίκτες να λένε ότι ήμουν κάπου και είχα προβλήματα με τον προπονητή. Αυτά είναι αηδίες. Πρέπει να δουλεύουν και όχι να κατηγορούν. Πληρώνονται καλά γι' αυτό που πρέπει να κάνουν. Να μην ξενυχτάνε, να μην τρώνε βλακείες, να προσέχουν τη ζωή τους, να είναι σωστοί. Το να κατηγορείς τον προπονητή είναι εύκολο. Ακόμα κι αν ο προπονητής είναι μπάσταρδος, ο καλός παίκτης αν κάνει αυτά που πρέπει να κάνει στο τέλος θα παίξει».

Για τα πλέι οφ: «Η διαδικασία των πλέι οφ είναι γελοία. Δεν γίνεται να τερματίζεις δεύτερος και στα πλέι οφ να σε αφήνει πίσω μια ομάδα που ήταν 8 ή 9 βαθμούς πίσω από έσενα στο πρωτάθλημα».

Για το αν πιστεύει στην τύχη: «Η τύχη σε ακολουθεί αν την αξίζεις και δουλεύεις. Η τύχη δεν πρόκειται να σου χτυπήσει την πόρτα. Πρέπει να την κυνηγήσεις. Αλλα για πόσο θα είσαι τυχερός; Για ένα παιχνίδι; Για δύο; Μετά πρέπει να δείξεις τις ικανότητές σου».

Για τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς: «Δουλεύουμε πάνω σε πολλά και διαφορετικά πράγματα. Είμαι τυχερός που έχω τον Μπόσκο δίπλα μου, γιατί ξέρει πολλά στην ομάδα και έχει γνώσεις».

Γιατί δεν έπαιξε στην εθνική Γερμανίας: «Δεν πήγα στο Μουντιάλ της Αργεντινής το '78 γιατί σκότωναν κόσμο. Εγώ συμμετείχα στην οργάνωση για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο μαζί με πολλούς αθλητές. Δεν γούσταρα και την ομοσπονδία...».

Για την κρίση στην Ελλάδα: «Στενοχωρήθηκα για την κρίση στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω λεπτομέρειες. Συμβαίνουν, όμως, και κάποια πράγματα τριτοκοσμικά, όπως οι φωτιές».

Για τους δανεικούς: «Δεν έχω πρόβλημα να παίρνουμε δανεικούς παίκτες, αρκεί να υπάρχει οψιόν αγοράς στη συμφωνία. Ετσι, ο παίκτης έχει κίνητρο να δείξει πράγματα και η ομάδα να τον προσέξει περισσότερο. Είναι χαζό να μην μπαίνει οψιόν στους δανεισμούς (φάνηκε ότι δεν ήξερε πως ο Μιραλάς είναι δανεικός)».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να φύγει κάποιος παίκτης: «Οταν παίρνεις παίκτες, είναι πιθανό να πουλήσεις κιόλας. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, όμως, αυτή τη στιγμή».

Η πλάκα με τον Νεκουνάμ και το τηλεφώνημα με τον Ροναλντίνιο

«Ποιος είναι αυτός; Σε ποια ομάδα παίζει; Στην Οσασούνα; Και η Οσασούνα σε ποιο πρωτάθλημα είναι;», είπε αστειευόμενος για τον στόχο του Ολυμπιακού. Όταν η κουβέντα έφτασε στον άσο της Μίλαν, Ροναλντίνιο και το τραβηγμένο από τα μαλλιά σενάριο να έρθει στην Ελλάδα για χάρη των Πειραιωτών, αντιμετώπισε την κατάσταση με χιούμορ. «Ροναλντίνιο», απάντησε χαριτολογώντας όταν χτύπησε το τηλέφωνό του. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν η γυναίκα του που δεν θα πρέπει να εξεπλάγην.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x