Ελλάδα

Παρελθόν ο Κλέιζα!

Την απόφαση να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και να επιστρέψει στο ΝΒΑ πήρε ο Λίνας Κλέιζα. Ο Λιθουανός φόργουορντ αποδέχτηκε την πρόταση των Ράπτορς για τετραετές συμβόλαιο έναντι 20 εκατ. δολαρίων. Πιθανό να μετακομίσει στους Νάγκετς, αν οι τελευταίοι καταθέσουν ισόποση προσφορά μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη. «Χάθηκε» ο Ραντούλιτσα.

Την απόφαση να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και να επιστρέψει στο ΝΒΑ πήρε ο Λίνας Κλέιζα. Ο Λιθουανός φόργουορντ αποδέχτηκε την πρόταση των Ράπτορς για τετραετές συμβόλαιο έναντι 20 εκατ. δολαρίων (θα έπαιρνε 2,3 εκατ. ευρώ μένοντας και του χρόνου στο λιμάνι) κάνοντας χρήση στον όρο που υπήρχε στη συμφωνία του με τους «ερυθρόλευκους», που του επέτρεπε να «κλείσει» σε ομάδα των ΗΠΑ μέχρι τις 15 Ιουλίου. Τη συμφωνία επιβεβαίωσε μιλώντας στο «ESPN» ο μάνατζερ του παίκτη, Μπίλι Ντάφι.

Για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Κλέιζα στο Τορόντο, θα πρέπει οι Νάγκετς, που είχαν τα δικαιώματά του για το ΝΒΑ (ο παίκτης ήταν restricted free agent), να καταθέσουν ισόποση πρόταση με αυτή των Ράπτορς μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη. Ο ίδιος πάντως είναι σαφής: «Δεν θέλω οι Νάγκετς να ισοφαρίσουν την προσφορά. Θέλω να μείνω στο Τορόντο! Το Τορόντο είναι μια πολύ όμορφη ομάδα και οι Ράπτορς διαθέτουν μια νεανική ομάδα με ταλαντούχους παίκτες. Ελπίζω να είμαι μία καλή προσθήκη για την ομάδα».

Η ουσία είναι πως ο 25χρονος άσος αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό, που θα πρέπει πλέον να αναζητήσει στην αγορά παίκτη και για τη θέση «4». Υπενθυμίζεται πως και στο συμβόλαιο του Τζος Τσίλντρες προβλέπεται η δυνατότητα να μετακομίσει στο ΝΒΑ μέχρι τις 15 Ιουλίου, κάτι που θα ήθελαν και στον Πειραιά, αφού οι αποδοχές του για τον τρίτο και τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του ανέρχονται στα 7 εκατ. δολάρια. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα φανεί αν θα προτιμήσει το ΝΒΑ και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, που έχει πρόταση από τους Κλίπερς.

Ο Κλέιζα, στην παρθενική του χρονιά σε συλλογικό επίπεδο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, είχε 14 πόντους, 5,1 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ κατά μέσο όρο στην Α1, ενώ στην Ευρωλίγκα είχε 17,1 πόντους (πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης), 6,5 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ ανά αγώνα.

«Χάθηκε» ο Ραντούλιτσα

Μία ακόμη άσχημη είδηση για τον Ολυμπιακό... Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Εφές Πίλσεν. Ο 22χρονος Σέρβος σέντερ (2,13μ.), που άρεσε στον Ντούσαν Ίβκοβιτς, αποκτήθηκε από τη Ζελέζνικ και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να αναζητήσουν άλλες λύσεις για τη θέση «5». Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση Σπανούλη, ούτε και την Πέμπτη υπήρξε απάντηση από τον 27χρονο γκαρντ.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x