Stoiximan Super League

Αυτός είναι ο Ιμπαγάσα (video)

Την πρώτη του ηχηρή μεταγραφή είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει ο Ολυμπιακός. Ο Άριελ Ιμπαγάσα αναμένεται το Σάββατο (10/7) στην Αθήνα, προκειμένου να περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ και να υπογράψει το συμβόλαιό του. Το www.sport-fm σας παρουσιάζει τον 33χρονο Αργεντινό μεσοεπιθετικό!

Την πρώτη του ηχηρή μεταγραφή είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει ο Ολυμπιακός. Ο Άριελ Ιμπαγάσα αναμένεται το Σάββατο (10/7) στην Αθήνα, προκειμένου να περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ και να υπογράψει το συμβόλαιό του. Το www.sport-fm σας παρουσιάζει τον 33χρονο Αργεντινό μεσοεπιθετικό!

Ο Άριελ Μιγκέλ Σαντιάγκο Ιμπαγάσα γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου του 1976 στο Μπουένος Άιρες, ενώ τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε το 1994, φορώντας τη φανέλα της Λανούς. Ένα χρόνο μετά, και με την έλευση στον πάγκο της ομάδας του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο Ιμπαγάσα θα καθιερωνόταν και το 1996 θα πανηγύριζε την κατάκτηση του Κόπα Conmebol απέναντι στη Σάντα Φε, σκοράροντας, μάλιστα, στο ένα παιχνίδι.

Το 1997 ο νυν τεχνικός του Άρη έφυγε από τη Λανούς για χάρη της Μαγιόρκα και ένα χρόνο αργότερα, ο Ιμπαγάσα… προσκλήθηκε από τον μέντορά του στις Βαλεαρίδες Νήσους. Ο 22χρονος -τότε- είχε κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Πολύ σύντομα καθιερώθηκε και αγαπήθηκε από τον κόσμο, ενώ με το που έφτασε, εκείνο το καλοκαίρι, στη Μαγιόρκα, θα κέρδιζε με τους «νησιώτες» το Σούπερ Καπ Ισπανίας.



Το 1999 λίγο έλειψε να κατακτήσει το τελευταίο Κύπελλο Κυπελλούχων, όμως η Μαγιόρκα ηττήθηκε στον τελικό του «Βίλα Παρκ» από τη Λάτσιο (2-1). Την τελευταία του σεζόν στην ομάδα, το 2003, ο Ιμπαγάσα θα κέρδιζε με τους «νησιώτες» ακόμη έναν τίτλο, το Κύπελλο Ισπανίας (η Μαγιόρκα επικράτησε 3-0 της Ουέλβα).



Εκείνη τη χρονιά και έπειτα από 143 συμμετοχές και 19 γκολ με τη φανέλα της αγαπημένης του (όπως έχει δηλώσει) Μαγιόρκα, στο αποκορύφωμα της καριέρας του, ο Αργεντινός μεταγράφηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην ισπανική πρωτεύουσα έμεινε τρία χρόνια, μετρώντας 85 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 5 γκολ.



Το 2006 επέστρεψε στη Μαγιόρκα, τη στιγμή, όμως, που ο Κούπερ έφευγε -για δεύτερη φορά από τον πάγκο της- για την Ανδαλουσία και την Μπέτις.

Στη δεύτερη θητεία του ο Ιμπαγάσα τα πήγε περίφημα. Την πρώτη σεζόν, το 2006-07 είχε 32 συμμετοχές και 10 γκολ, ενώ την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε 32 φορές και πέτυχε 12 γκολ!



Το 2008 έφυγε και πάλι από τις Βαλεαρίδες, αφού ήταν ο διακαής πόθος του Μανουέλ Πελεγκρίνι στη Βιγιαρεάλ. Με τα «κίτρινα υποβρύχια» ο Αργεντινός είχε 30 συμμετοχές και 7 γκολ τη σεζόν 2008-09, ενώ τη σεζόν που τελείωσε αγωνίστηκε σε 24 αγώνες και έβαλε 5 γκολ.

Συνολικά, ο Ιμπαγάσα μετρά 343 παιχνίδια και 33 γκολ στο πρωτάθλημα της «Primera Division»!

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x