Ελλάδα

Ο αντι-Κλέιζα και ο… αντι-Λεμπρόν

Η αναζήτηση του αντι-Κλέιζα έχει ήδη αρχίσει στον Ολυμπιακό και στο στόχαστρο βρίσκονται δύο Αυστραλοί. Ο λόγος για τον Ντέιβιντ Άντερσεν και τον Ματ Νίλσεν. Πρόταση στον Τσίλντρες αναμένεται να κάνουν οι Καβαλίερς. Εντυπωσιάζει ο Σχορτσανίτης στις προπονήσεις των Κλίπερς. Αναμονή για Σπανούλη.

Η αναζήτηση του αντι-Κλέιζα έχει ήδη αρχίσει στον Ολυμπιακό και στο στόχαστρο βρίσκονται δύο Αυστραλοί. Ο λόγος για τον Ντέιβιντ Άντερσεν και τον Ματ Νίλσεν.

Ο πρώτος, γνωστός από τη θητεία του σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα, είναι σαφώς καλύτερη αλλά και πιο δύσκολη περίπτωση. Ο 30χρονος άσος (2,11μ.) έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με τους Ρόκετς (έναντι 2,5 εκατ. δολαρίων), με τη φανέλα των οποίων είχε 5,8 πόντους και 3,3 ριμπάουντ σε περίπου 14 λεπτά κατά μέσο όρο.

Σαφώς πιο προσιτή λύση είναι αυτή του Ματ Νίλσεν. Ο 32χρονος άσος, που τη σεζόν 2004/05 αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, κατέκτησε το Eurocup με τη Βαλένθια και είναι περιζήτητος. Στην ACB Liga είχε 8,8 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 2,9 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ στο Eurocup είχε 9,6 πόντους, 4,8 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ ανά παιχνίδι.

Στο μεταξύ, την ώρα που ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έχει εξαιρετική παρουσία στις προπονήσεις των Κλίπερς (αν θα υπογράψει θα εξαρτηθεί από τις εμφανίσεις του στο σάμερ λιγκ που αρχίζει τη Δευτέρα στο Λας Βέγκας), ο Τζος Τσίλντρες είναι η πρώτη επιλογή των Καβαλίερς για να καλύψουν το κενό που άφησε ο Λεμπρόν Τζέιμς. Το Κλίβελαντ προτίθεται να κάνει πρόταση στον 27χρονο φόργουορντ και παρότι οι Χοκς, που διατηρούν τα δικαιώματά του, μπορούν να καταθέσουν ισόποση προσφορά και να τον κρατήσουν, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Υπενθυμίζεται πως στις 15 Ιουλίου λήγει η προθεσμία που έχει ο «Τσίλι» για να βρει ομάδα στο ΝΒΑ και μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής έχει το δικαίωμα να παραμείνει στον Ολυμπιακό εισπράττοντας 7 εκατ. δολάρια.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Βασίλη Σπανούλη, η απάντησή του αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα και πριν αρχίσει η προετοιμασία της Εθνικής για το Μουντομπάσκετ. Προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένο να γίνουν, καθώς είναι σαφές πως ακόμη ο Λαρισαίος γκαρντ δεν έχει πάρει την οριστική του απόφαση μεταξύ των δύο «αιωνίων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x