Ελλάδα

Βουγιούκας για… ορεκτικό

Την πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού θα αποτελέσει ο Ίαν Βουγιούκας. Οι «πράσινοι» έχουν έρθει ήδη σε συμφωνία για διετές συμβόλαιο με τον 25χρονο σέντερ, που είναι ελεύθερος μετά τη θητεία του στον Πανελλήνιο ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Στόχος να αποκτηθεί κι άλλος ψηλός ως αντι-Πέκοβιτς, με πρώτο στόχο τον Άλεξ Μάριτς.

Την πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού θα αποτελέσει ο Ίαν Βουγιούκας. Οι «πράσινοι» έχουν έρθει ήδη σε συμφωνία για διετές συμβόλαιο με τον 25χρονο σέντερ, που είναι ελεύθερος μετά τη θητεία του στον Πανελλήνιο ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Ο διεθνής άσος προέρχεται από εξαιρετική σεζόν (13,5 πόντους και 5,9 ριμπάουντ ανά αγώνα στην Α1) και θεωρείται μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για τη φροντ λάιν, καθώς αναμένεται να αποκτηθεί κι ένα «5αρ» για να αντικατασταθεί ο Πέκοβιτς.

Η έλευση του Βουγιούκα είναι πολύ πιθανό να σημάνει το δανεισμό του Γκιόργκι Σερμαντίνι, προκειμένου ο Γεωργιανός να πάρει εμπειρίες και παιχνίδια στα πόδια του, αλλά και να βελτιώσει την… επικοινωνία με τους συμπαίκτες του, καθώς το πρόβλημα της συνεννόησης λόγω της γλώσσας παραμένει για τον ίδιο άλυτο.

Βασικός στόχος για τη θέση του σέντερ είναι ο Άλεξ Μάριτς. Ήδη έχουν γίνει επαφές με την Παρτιζάν για τον 26χρονο Αυστραλό σέντερ, που κοστολογείται περίπου 1 εκατ. ευρώ για τον παίκτη. Ο Μάριτς είχε 14,6 πόντους και 8,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα την περασμένη περίοδο.

Σε ό,τι αφορά στην περιφέρεια, ο Παναθηναϊκός αναζητεί δύο παίκτες. Ο ένας δεν αποκλείεται να είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ενώ θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί κι ένας γκαρντ με χαρακτηριστικά… Σπανούλη (γρήγορος και διεισδυτικός).

Επίσης είναι δεδομένο πως θα αποκτηθεί «τριάρι» και το όνομα του Κώστα Καϊμακόγλου, που έμεινε ελεύθερος από το Μαρούσι, είναι πολύ ψηλά στη λίστα. Ο 27χρονος άσος, που παίζει στις θέσεις «4» και «3» είχε την περασμένη σεζόν 13,1 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ ανά αγώνα στην Α1.

Έκλεισε ο Νίκολας, σιγουριά για Μπατίστ

Ο Ντρου Νίκολας επιβεβαίωσε τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό για νέο διετές συμβόλαιο. «Back in Athens for two more years» (ξανά στην Αθήνα για δύο ακόμη χρόνια), έγραψε ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ στο προφίλ του στο facebook. Στο μεταξύ, υπάρχει βεβαιότητα για την παραμονή και του Μάικ Μπατίστ. Μπορεί οι «πράσινοι» να του προσφέρουν συμβόλαιο για 1+1 χρόνια και ο ίδιος να ζητεί κλειστό διετές, αλλά η χρυσή τομή θα βρεθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x