Ελλάδα

Σήκωσέ το!

Η Εθνική Νέων Ανδρών έριξε στο καναβάτσο και την «οικοδέσποινα» του φετινού Ευρωμπάσκετ Κροατία καθώς επικράτησε στον ημιτελικό με 71-56 και πλέον έχει ως μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Κορυφαίος για την ομάδα του Κώστα Μίσσα ο Νίκος Παππάς. Αντίπαλος μας στον μεγάλο τελικό η που επικράτησε με 86-83 της Ισπανίας.

Η Εθνική Νέων Ανδρών έριξε στο καναβάτσο και την «οικοδέσποινα» του φετινού Ευρωμπάσκετ Κροατία καθώς επικράτησε στον ημιτελικό με 71-56 και πλέον έχει ως μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Κορυφαίος για την ομάδα του Κώστα Μίσσα ο Νίκος Παππάς. Αντίπαλος μας στον αυριανό (22:15) μεγάλο τελικό η Γαλλία που επικράτησε με 86-83 της Ισπανίας.

Το ξεκίνημα της Εθνικής μας ήταν και πάλι, όπως και στο χθεσινό ματς με τους Ρώσους, νωχελικό. Οι Κροάτες το εκμεταλλεύτηκαν αυτό και προηγήθηκαν με 11-7 στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης για να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με τους «οικοδεσπότες» να προηγούνται 19-16.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, όλα άλλαξαν. Και αυτό γιατί οι παίκτες του Κώστα Μίσσα άρχισαν να παίζουν καταπληκτική άμυνα, ο Νίκος Παππάς έδινε τον ρυθμό στην επίθεση και έτσι με επιμέρους σκορ 12-2, η Εθνική μας πέρασε μπροστά με 28-21. Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα και του τρίτου δεκαλέπτου για την παρέα του Νίκου Παππά. Στο πρώτο τρίλεπτο με επιμέρους σκορ 9-3, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (41-30). Η Εθνική μας συνέχισε να παίζει εξαιρετική άμυνα και να διατηρεί την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (49-37), τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι διεθνείς μας διατήρησαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, παρά την προσπάθεια αντεπίθεσης των Κροατών οι οποίοι μείωσαν σε 49-44, αλλά μέχρις εκεί. Το τελευταίο δεκάλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στους παίκτες του Κώστα Μίσσα και η νίκη-πρόκριση στον τελικό ήρθε σχετικά εύκολα.

Δεκάλεπτα: 16-19, 32-27, 53-44, 71-56

Εθνική Ελλάδος (Μίσσας): Γεωργάκης 2, Β. Μάντζαρης 11, Παπανικολάου 14, Σλούκας 7, Γιάνκοβιτς, Παππάς 23, Κασελάκης 5, Σαρικόπουλος 8.

Κροατία: Ντοσέν 2, Ραντόσεβιτς 6, Μπιλίνοβατς 5, Ντέλας 13, Ράμλιακ 6, Πρόστραν 5, Μπατούρ 11, Πλάνινιτς 4, Μπούτορατς 2, Ζούμπτσιτς 2.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x