Stoiximan Super League

Παπαζαχαρίας: «Το ήθελα από καιρό…»

Μετά από δέκα χρόνια στον Ηρακλή, ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας αποφάσισε να αλλάξει ομάδα, αλλά όχι και πόλη. Ο 25χρονος πλέον αμυντικός του Άρη μιλώντας στη Sportday, τόνισε πως σκεφτόταν καιρό το συγκεκριμένο βήμα στην καριέρα του και είναι χαρούμενος με την επιλογή του, ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο ποδοσφαιριστής μίλησε για το Γιουρόπα Λιγκ ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους της ομάδας.

Μετά από δέκα χρόνια στον Ηρακλή, ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας αποφάσισε να αλλάξει ομάδα, αλλά όχι και πόλη. Ο 25χρονος πλέον αμυντικός του Άρη μιλώντας στη Sportday, τόνισε πως σκεφτόταν καιρό το συγκεκριμένο βήμα στην καριέρα του και είναι χαρούμενος με την επιλογή του, ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο ποδοσφαιριστής μίλησε για το Γιουρόπα Λιγκ ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους της ομάδας.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Γρηγόρη Παπαζαχαρία στη Sportday

•Πώς αισθάνεσαι που έπειτα από δέκα χρόνια στον Ηρακλή άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα σου;

«Πέρασα δέκα χρόνια στον Ηρακλή. Κρατάω μόνο τα όμορφα. Έκανα πολλούς φίλους και καλούς δεσμούς, αλλά από εκεί και πέρα έκλεισε αυτός ο κύκλος για μένα και άνοιξε ένας νέος στον Άρη. Κάτι που ήθελα εδώ και πολύ καιρό να γίνει πραγματικότητα, αλλά μερικά πράγματα μας εμπόδισαν να καταλήξουμε σε συμφωνία λίγο νωρίτερα. Το καλό είναι ότι τελικά ήρθα στον Άρη, αυτό που ήθελα από την αρχή. Υπήρχαν και κάποιες άλλες προτάσεις, αλλά η προτεραιότητά μου ήταν να έρθω στον Άρη».

•Τι εννοείς πως το ήθελες πολύ καιρό;

«Όταν αποφάσισα να φύγω από τον Ηρακλή, οι άνθρωποι του Άρη με πλησίασαν με εξαιρετικό τρόπο. Αυτό έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο στο να πάρω την απόφασή μου να έρθω στην ομάδα».

•Τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο. Πώς την έβλεπες απέξω;

«Κατ' αρχάς ο Άρης έπαιζε και παίζει καλό ποδόσφαιρο, μια και διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Ειδικότερα έπειτα από την έλευση του κ. Κούπερ, του καλύτερου προπονητή που έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα, η ομάδα έχει βελτιωθεί σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού της. Πλέον όλοι μαζί είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να έχουμε μια πετυχημένη σεζόν».

• Η παρουσία του Κούπερ σού έδωσε ένα εξτρά κίνητρο να έρθεις στον Άρη ή ακόμα και καθημερινά στις προπονήσεις;

«Είναι ο μεγαλύτερος προπονητής που έχω δουλέψει στην καριέρα μου. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο, διότι καθημερινά μαθαίνω πολλά πράγματα από αυτόν τον άνθρωπο».

• Έχεις έρθει αρκετές φορές στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ως αντίπαλος. Πώς αισθάνεσαι που πλέον θα έχεις τους φιλάθλους του Άρη συμμάχους στις προσπάθειές σου;

«Όταν ερχόμουν ως αντίπαλος, πάντα μιλούσα για τη συμπαράσταση του κόσμου του Άρη στην ομάδα. Πλέον είναι ένα κίνητρο παραπάνω για μένα να τους αποδείξω πως αξίζω να βρίσκομαι στην ομάδα».

•Πλέον γνωρίζετε και τον αντίπαλό σας στις 29 Ιουλίου. Θεωρείς πως η ομάδα θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τη Γιαγκελόνια;

«Ο Άρης είναι μεγαλύτερη και καλύτερη ομάδα από τη Γιαγκελόνια. Το σημαντικό είναι να το αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και στα δύο παιχνίδια. Να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και στο τέλος να πανηγυρίσουμε νίκες και φυσικά την πρόκριση».

•Είναι ακόμα νωρίς, αλλά μέχρι πού μπορεί να φτάσει φέτος η ομάδα;

«Οι απαιτήσεις και οι στόχοι δεν αλλάζουν. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται στα πλέι οφ, να κατακτήσουμε το Κύπελλο και να πραγματοποιήσουμε την καλύτερη δυνατή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ».

Σήμερα η επιστροφή

Έπειτα από οκτώ μέρες παραμονής στην Ελβετία, η αποστολή του Άρη επιστρέφει σήμερα, καθώς η πτήση είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί. Ο προπονητής της ομάδας Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα δώσει ρεπό στους ποδοσφαιριστές τη Δευτέρα λόγω της κούρασης από το ταξίδι.

Προλαβαίνουν τη Γιαγκελόνια

Σάκης Πρίττας και Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις είναι οι μοναδικοί τραυματίες του Άρη, αλλά όπως όλα δείχνουν και αν η αποθεραπεία τους εξελιχθεί ομαλά θα είναι και οι δύο σε θέση να αγωνιστούν στο πρώτο επίσημο παιχνίδι των «κιτρίνων» με την Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ.

Οι δύο ποδοσφαιριστές όλες τις μέρες της παραμονής της ομάδας στην Ελβετία ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, αλλά τις τελευταίες μέρες ανέβαζαν ρυθμούς. Μάλιστα στην χτεσινή προπόνηση πραγματοποίησαν για πρώτη φορά μια σειρά από σπριντ

Θλάση ο Κόκε

Την Πέμπτη ο Κόκε δέχθηκε ένα χτύπημα με το γόνατο στην προπόνηση. Ο ίδιος δεν αντιλήφτηκε στην αρχή το μέγεθος της ζημιάς, αλλά προοδευτικά ένιωσε περισσότερες ενοχλήσεις. Οι εξετάσεις που υποβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής έδειξαν ότι ο αρχηγός του Άρη έχει υποστεί θλάση στο γλουτιαίο μυ. Ο Ισπανός θα απέχει περίπου μια εβδομάδα από τις προπονήσεις και θα ξεκινήσει ισχυρή φαρμακευτική αγωγή. Σύμφωνα με το ιατρικό τιμ της ομάδας ο Κόκε θα είναι έτοιμος για την αναμέτρηση με την Γιαγκελόνια στις

Επιμέλεια: Διονύσης Καμπάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x