Ελλάδα

«Στόχος της διοίκησης οι τίτλοι»!

Αισιόδοξος για τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού δήλωσε ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Πολύ καλές προσθήκες», το σχόλιό του για τις μεταγραφές των Ρομέιν Σάτο, Κώστα Καϊμακόγλου και Ίαν Βουγιούκα. «Προσέφεραν πολλά, αλλά έκαναν την επιλογή τους, την οποία σεβόμαστε», δήλωσε για τους Σπανούλη και Πέκοβιτς, που αποχώρησαν. Διαβάστε ακόμη τι είπε για τον Σχορτσανίτη, τον Γιασικεβίτσιους, αλλά και την Εθνική Ομάδα.

Αισιόδοξος για τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού δήλωσε ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Πολύ καλές προσθήκες», το σχόλιό του για τις μεταγραφές των Ρομέιν Σάτο, Κώστα Καϊμακόγλου και Ίαν Βουγιούκα. «Προσέφεραν πολλά, αλλά έκαναν την επιλογή τους, την οποία σεβόμαστε», δήλωσε για τους Βασίλη Σπανούλη και Νίκολα Πέκοβιτς, που αποχώρησαν. Διαβάστε ακόμη τι είπε για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αλλά και την Εθνική Ομάδα.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για την απόκτηση του Ρομέιν Σάτο: «Ο μπασκετικός κόσμος γνωρίζει για τον Ρομέιν ότι είναι ένας πολύ αθλητικός παίκτης, που μπορεί να παίξει στο “2” και το “3” από επιθετικής και αμυντικής άποψης. Είναι ένας παίκτης, ο οποίος επιθετικά έχει το μακρινό σουτ και μπορεί να παίξει κοντά στο καλάθι. Από την άλλη, διαθέτει την ανάλογη σωματοδομή για να τρέξει στο γήπεδο, επειδή είναι καλός αθλητής. Μπορεί να μαρκάρει και τις τρεις περιφερειακές θέσεις, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να παίξει στο “4”. Είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός αθλητής. Όσα χρόνια έπαιζε στη Σιένα και ήρθαμε αντιμέτωποι, δυσκολευτήκαμε αρκετά να αντιμετωπίσουμε τον παίκτη Σάτο. Έχει υψηλό κίνητρο και μιλώντας μαζί του καταλάβαμε ότι ανυπομονεί να παίζει με πολύ καλούς συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό. Θέλει να βοηθήσει την ομάδα να διατηρηθεί στην κορυφή».

Για τις μεταγραφές Καϊμακόγλου και του Βουγιούκα: «Θα έλεγα ότι έχουμε κάνει έξι μεταγραφές, επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ανανεώσεις των συμβολαίων του Διαμαντίδη, του Μπατίστ και του Νίκολας. Μπορεί για κάποιους να ήταν κάτι αναμενόμενο, όμως στους δύσκολους καιρούς που περνάμε η διοίκηση έκανε ένα μεγάλο βήμα για να τους κρατήσει και ήταν σημαντικές αυτές οι εσωτερικές μεταγραφές. Όσον αφορά τα δύο καινούργια παιδιά που προστίθενται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, η προσφορά στους συλλόγους και στην Εθνική σε συνδυασμό με την αγωνιστική τους άνοδο μας κέντρισε για να τους παρακολουθήσουμε. Είναι δύο νέα παιδιά που έχουν υψηλό κίνητρο να κατακτήσουν τίτλους. Εμείς εκείνο που τους ευχόμαστε είναι να είναι υγιείς και να φτάσουν μακριά με την Εθνική στο Μουντομπάσκετ και στη συνέχεια να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να διατηρηθεί στην κορυφή».

Για την αποχώρηση του Σπανούλη και του Πέκοβιτς: «Πρόκειται για δύο σημαντικούς παίκτες στην πορεία του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια για να κατακτήσει η ομάδα τίτλους. Και οι δύο έκαναν τις επιλογές τους και έφυγαν από την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έκανε τις ανανεώσεις, ήρθαν κάποιοι νέοι παίκτες και το μόνο που μπορούμε να πούμε στον κόσμο - επειδή είμαστε σε διαπραγματεύσεις για άλλες υποθέσεις - είναι πως η διοίκηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να διεκδικεί τίτλους και τρόπαια».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη: «Δεν μπορούμε να μπούμε σε διαψεύσεις ή επιβεβαιώσεις. Όταν είμαστε στη μεταγραφική περίοδο και υπάρχουν παίκτες ή μάνατζερ, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε τη στρατηγική μας και τα σχέδιά μας. Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε ό,τι λέγεται ή ακούγεται. Όλα αυτά τα χρόνια σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση προσπαθούμε να κάνουμε κινήσεις σωστές, οι οποίες στο τέλος της χρονιάς θα μας δικαιώσουν όλους - διοίκηση, προπονητές και παίκτες. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δικαιωθεί από τις κατακτήσεις τίτλων και από την απόδοση που είχαν οι ομάδες του Παναθηναϊκού κατά διαστήματα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που θα μπορεί να διεκδικεί τίτλους».

Για το μέλλον τους Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Είναι μέσα στις υποθέσεις που σας ανέφερα προηγουμένως, που έχουν να κάνουν με διαπραγματεύσεις ή συζητήσεις. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να μιλήσω για τέτοιου είδους ζητήματα, όταν κάτι δεν είναι τεκμηριωμένο. Πριν μιλήσαμε για τον Σάτο και τις άλλες δύο μεταγραφές, όμως δεν είμαι εγώ εκείνος που θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει τα όσα λέγονται».

Για τις επικείμενες “κόντρες” του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς με τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Η μονομαχία έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Με την ιστορία τους, τον παρελθόν, τον παρόν και το μέλλον. Αυτά ενδιαφέρουν τον κόσμο. Όντως, είναι δύο ηγέτες στους πάγκους και δύο φίλοι εκτός γηπέδων. Μέσα στο παρκέ είναι αντίπαλοι και θέλουν το καλό της ομάδας τους. Θα δώσουν ξεχωριστή αίγλη στο πρωτάθλημα μας και στη διάρκεια των υπόλοιπων ημερών μπορεί να έχουμε κάποιες συναντήσεις».

Για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από την Εθνική Νέων στην Κροατία και το επερχόμενο Μουντομπάσκετ για την Εθνική Ανδρών: «Να πούμε ένα μπράβο στην Εθνική Νέων και να ευχηθούμε ό,τι καλύτερο στους Άνδρες. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι παίκτες μας θέλουν να κατακτήσουν ένα μετάλλιο στην Τουρκία. Ξέρουν τον τρόπο και μπορούν να κατακτήσουν τίτλους. Το θέμα είναι να παίξουμε μπάσκετ, επειδή πρόκειται για μία διοργάνωση που μπορεί τη μία στιγμή να είσαι στο ζενίθ και την άλλη στο ναδίρ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x