Παράξενα

Ατίθαση και επικίνδυνα… παιχνιδιάρα

Παραπάνω από τυχεροί στάθηκαν δύο καθηγητές ιστιοπλοΐας όταν μια… ατίθαση φάλαινα 40 τόνων (!) έκανε γυαλιά-καρφιά το γιοτ στο οποίο επέβαιναν, ανοικτά των ακτών της Νοτίου Αφρικής. Οι Ralth Mothes και Paloma Werner, 59 και 50 ετών αντίστοιχα, παρακολουθούσαν το κήτος από κοντινή απόσταση, ενώ έπλεαν λίγο έξω από το Κέιπ Τάουν, όταν εκείνο άρχισε να πλησιάζει το σκάφος τους.

Παραπάνω από τυχεροί στάθηκαν δύο καθηγητές ιστιοπλοΐας όταν μια… ατίθαση φάλαινα 40 τόνων (!) έκανε γυαλιά-καρφιά το γιοτ στο οποίο επέβαιναν, ανοικτά των ακτών της Νοτίου Αφρικής.

Οι Ralth Mothes και Paloma Werner, 59 και 50 ετών αντίστοιχα, παρακολουθούσαν το κήτος από κοντινή απόσταση, ενώ έπλεαν λίγο έξω από το Κέιπ Τάουν, όταν εκείνο άρχισε να πλησιάζει το σκάφος τους.

«Σκέφτηκα πως αποκλείεται να έρχεται κατά πάνω μας», είπε ο Mothes.

Όμως η νεαρή φάλαινα φαίνεται να είχε όρεξη για παιχνιδάκια, όταν πήδηξε κάθετα στο ιστιοπλοϊκό και το έκανε «καλοκαιρινό».Το γιγάντιο θηλαστικό έκανε κομμάτια το κατάρτι, σκηνή που απαθανατίστηκε από το πλήρωμα παρακείμενου σκάφους.

Η Werner από την πλευρά της απέδωσε την τύχη τους στα θεία: «Ευχαριστώ το Θεό που το γιοτ μας ήταν γερό αλλιώς τώρα δεν θα ήμασταν εδώ. Είμαστε τυχεροί που ζούμε. Ήταν πραγματικά φανταστικό αλλά εξίσου πολύ τρομακτικό. Την εντοπίσαμε ενώ ήταν 100 μέτρα μακριά και… ξαφνικά βρέθηκε δίπλα μας», είπε στην Daily Telegraph και πρόσθεσε: «Υπέθεσα πως θα πάει κάτω από το σκάφος, αντιθέτως όμως πετάχτηκε από τη θάλασσα»!

Η επισκευή τους σκάφους πάντως αναμένεται να κοστίσει πάνω από 10.000 λίρες!

Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x