Stoiximan Super League

Ρολ-ΆΡΗΣ!

Εμφανή σημάδια βελτίωσης έφερε στον Άρη η… επιστροφή στην πατρίδα. Στο πρώτο φιλικό τους επί ελληνικού εδάφους -και μπροστά σε 15.000 οπαδούς τους- οι «κίτρινοι» παρουσιάστηκαν πιο αποτελεσματικοί σε σχέση με τα φιλικά στην Αυστρία και επικράτησαν 2-1 της Κέρκυρας. Οι Ναφτί και Κάλβο τα τέρματα για την ομάδα του Κούπερ, που παρουσίασε καλό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο και δείχνει να ρολάρει σιγά-σιγά, ενόψει του πρώτου αγώνα με τη Γιαγκελόνια για το Europa League.

Εμφανή σημάδια βελτίωσης έφερε στον Άρη η… επιστροφή στην πατρίδα.

Στο πρώτο φιλικό τους επί ελληνικού εδάφους -και μπροστά σε 15.000 οπαδούς τους- οι «κίτρινοι» παρουσιάστηκαν πιο αποτελεσματικοί σε σχέση με τα φιλικά στην Αυστρία και επικράτησαν 2-1 της Κέρκυρας.

Οι Ναφτί και Κάλβο τα τέρματα για την ομάδα του Κούπερ, που παρουσίασε καλό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο και δείχνει να ρολάρει σιγά-σιγά, ενόψει του πρώτου αγώνα με τη Γιαγκελόνια για το Europa League.

Ο Μ' Βίλα είχει ισοφαρίσει ενδιάμεσα για τους νησιώτες, που παρουσίασαν αρκετά καλά στοιχεία -ειδικά στο πρώτο μέρος.

Το 4-4-2 που εφάρμοσε στα πρώτα 45 λεπτά ο Κούπερ (Σηφάκης στο τέρμα, Νέτο-Μίσελ-Ρονάλντο-Λαζαρίδης στην άμυνα, Ναφτί-Μενδρινός στα χαφ, Χαβίτο-Κάλβο στα άκρα και Τσέζαρεκ-Αραβίδης στην επίθεση) δεν απέδωσε όπως θα ήθελε ο Ισπανός προπονητής. Παρόλο, λοιπόν, που είχαν την πρωτοβουλία, οι «κίτρινοι» δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα τους συμπαγείς φιλοξενούμενους.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, ωστόσο, ο Άρης φάνηκε πιο ορεξάτος. Κάτι που πιστοποίησε αρχικά με το προβάδισμα που πήρε στο 52’ (σέντρα-σουτ του Ναφτί και λανθασμένη εκτίμηση του Αποστολίδη), αλλά και με τις ευκαιρίες που δημιούργησε στα αμέσως επόμενα λεπτά. Οι πολλές αλλαγές που έκανε, όμως, ο Κούπερ μετά το 70’ έριξαν το ρυθμό του αγώνα και επέτρεψαν στην Κέρκυρα, όχι μόνο να φανεί περισσότερο, αλλά και να ισοφαρίσει στο 71’ (ο Μ’ Βίλα εκμεταλλεύτηκε τη λάθος συνεννόηση των Οριόλ και Σηφάκη και σκόραρε με το κεφάλι).

Παρόλα αυτά, ο Άρης δεν έδειξε να συμβιβάζεται με την ισοπαλία, κυνήγησε πιο αποτελεσματικά απ’ όσο στα προηγούμενα φιλικά, τη νίκη και τελικά κατάφερε να την πάρει με κοντινό σουτ του Κάλβο στο 85’, έπειτα από σέντρα του Βανγκέλι.

*Ανησυχία προκάλεσε η αναγκαστική αλλαγή του Ναφτί στο 81', λόγω τραυματισμού που υπέστη νωρίτερα από μαρκάρισμα του Περνία. Η κατάσταση του Τυνήσιου θα εκτιμηθεί αύριο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο (77’ Βανγκέλι), Μίσελ (88’ Αγτζίδης), Λαζαρίδης (66’ Οριόλ), Ρονάλντο (71’ Κουλουχέρης), Μενδρινός (77’ Κατίδης), Νάφτι (80’ Οικονομόπουλος), Χαβίτο, Κάλβο, Αραβίδης (71’ Παπαζαχαρίας), Τσέζαρεκ (65’ Κασναφέρης)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Στολτίδης (46’ Χάμζε), Ιωάννου (46΄Μακρηδημήτρης), Βενέτης, Μίχος (46΄Περνία), Κοντοδήμος, Παρασκευαΐδης, Μακρής, Τσίγκας (46’ Έλερι), Λαμπρόπουλος, Καλατζής (65’ Μ΄Βίλα)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμπάρκιολης (Θεσ/νίκη)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x