Ισπανία

Χρωστάει σε όποιον μιλάει… Καταλανικά

Απώλειες της τάξης των 77 εκατομμυρίων ευρώ είχε την περασμένη χρονιά η Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο οικονομικών υποθέσεων του συλλόγου, Χαβιέ Φάους. Το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο Χοάν Λαπόρτα είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο και όταν η θητεία τους τελείωνε, ότι η ομάδα της Καταλονίας είχε χρέη μόλις 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Απώλειες της τάξης των 77 εκατομμυρίων ευρώ είχε την περασμένη χρονιά η Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο οικονομικών υποθέσεων του συλλόγου, Χαβιέ Φάους.

Το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο Χοάν Λαπόρτα είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο και όταν η θητεία τους τελείωνε, ότι η ομάδα της Καταλονίας είχε χρέη μόλις 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Όμως περαιτέρω έρευνα που διεξήχθη από την Deloitte, αποκάλυψε πως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Ο νέος έλεγχος δείχνει ότι η Μπάρτσα είχε για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 έσοδα 408,9 εκατ. ευρώ αλλά και έξοδα 477,9 εκατ. ευρώ! Συνολικά το χρέος ανέρχεται στα 442 εκατ. ευρώ σε καθαρό ποσό ενώ οι «μπλαουγκράνα» πρόσφατα πήραν δάνειο 155 εκατ. ευρώ προκειμένου να πληρώσουν τους μισθούς παικτών και προσωπικού.

Ο Φάους ανέφερε ότι τα νούμερα που παρουσίασε το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο «δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα του συλλόγου» ωστόσο απέρριψε την πιθανότητα να υπήρξε σκοπιμότητα πίσω από αυτό.

Μένει να διαπιστωθεί αν τελικά όλη αυτή η ιστορία θα παίξει ρόλο στις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα. Οι πρωταθλητές Ισπανίας έχουν ήδη εντάξει στο δυναμικό τους τον Νταβίντ Βίγια από την Βαλένθια και ακόμα βρίσκονται στο «κυνήγι» του αρχηγού της Άρσεναλ, Σέσκ Φάμπρεγας.

Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x