Πορτογαλία

«Βρυχήθηκαν» και περιμένουν...

Έκανε το καθήκον της η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, επικρατώντας 3-1 στην έδρα της Αρούκα, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Superliga και βρέθηκε προσωρινά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας νίκησε 3-1 στην έδρα της Αρούκα, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Superliga και βρέθηκε προσωρινά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ένα πόντο πάνω από την Πόρτο, η οποία έχει ένα ματς λιγότερο και υποδέχεται αυτή την ώρα την Πάσος Φερέιρα. Έτσι, όλοι στα «λιοντάρια» περιμένουν μια «γκέλα» των «δράκων» για να ελπίζουν περισσότερο στην κατάληψη της δεύτερης θέσης, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στο +2 από τις θέσεις των πλέι άουτ.

Οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1964 ήταν σαφώς ανώτεροι και νίκησαν καθαρά, χάρη στα τέρματα των Μοντέρο στο 30’, Καρίγιο στο 63’ και Φιγκερέδο στο 77’, «ανατρέποντας» το 1-0 του Σιμάο με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 24’, ενώ δε θα μπορούσαν να επηρεαστούν από την αποβολή του Σίλβα στο 88’.


Η σύνθεση της Σπόρτινγκ: Ρουί Πατρίτσιο, Σέντριτς, Πάουλο Ολιβέιρα, Ταμπίας Φιγκερέδο, Τζόναθαν Σίλβα, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μάριο, Αντριέν Σίλβα (80’ Αντρέ Μάρτινς), Καρίγιο, Φρέντι Μοντέρο (82’ Τανάκα), Κάρλος Μανέ (75’ Καπέλ)


Εξακολουθεί να ελπίζει για έξοδο στο Europa League η Ρίο Αβε, που νίκησε εντός έδρας την Εστορίλ 2-1, έμεινε στο -7 από την πέμπτη προνομιούχο θέση και άφησε την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στους ομίλους του φετινού Europa League στις μεσαίες θέσεις.

Έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει από τις θέσεις των πλέι άουτ η Ακαντέμικα, η οποία παραχώρησε 1-1 στην αδιάφορη Μαρίτιμο.

Συνέχισε τις αποτυχίες η Ζιλ Βιθέντε, η οποία παραχώρησε 1-1 στη Σετούμπαλ, παρέμεινε σταθερά στην τελευταία θέση και έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν στο +5 από τις θέσεις των πλέι άουτ.



Αναλυτικά, η 19η αγωνιστική:


Παρασκευή 30/1
Μπράγκα - Μορεϊρένσε 1-0
(73’ Σάντος)

Σάββατο 31/1
Μπενφίκα-Μποαβίστα 3-0
(23’ Λίμα, 33’ Περέιρα, 54’ πεν. Γιόνας)

Νασιονάλ-Μπελενένσες 2-1
(38’ Ροντρίγκεζ, 55’ Ματίας)

Πεναφιέλ-Γκιμαράες 1-1

Κυριακή 1/2

Ρίο Άβε-Εστορίλ 2-1

Ακαντέμικα-Μαρίτιμο 1-1

Ζιλ Βισέντε-Σετούμπαλ 1-1

Αρούκα-Σπόρτινγκ 1-3

Πόρτο-Πάσος Φερέιρα (22.15)


Η επόμενη (20η) αγωνιστική:

Σπόρτινγκ- Μπενφίκα
Αρούκα-Νασιονάλ
Σετούμπαλ-Ακαντέμικα
Μορεϊρένσε-Πόρτο
Γκιμαράες-Μπελενένσες
Εστορίλ-Μπράγκα
Μαρίτιμο-Ζιλ Βιθέντε
Μποαβίστα-Ρίο Άβε
Πάσος Φερέιρα-Πεναφιέλ


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x