Europa League

Ολυμπιακός- Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1 (Τελικό)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 της Μακάμπι Τελ Αβίβ και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League. Το σκορ άνοιξαν οι Ισραηλινοί με τέρμα του Μεντουνιανίν (18'), αλλά ακολούθησαν δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τους Πειραιώτες. Στο 67' σκόραρε ο Ζαϊρί και στο 73' ο Ρόμενταλ.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 της Μακάμπι Τελ Αβίβ και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League. Το σκορ άνοιξαν οι Ισραηλινοί με τέρμα του Μεντουνιανίν (18'), αλλά ακολούθησαν δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τους Πειραιώτες. Στο 67' σκόραρε ο Ζαϊρί και στο 73' ο Ρόμενταλ.

90'+4' Λήξη της αναμέτρησης.

90'+3' Σουτ του Χολέμπας αλλά η μπάλα θα βρει στους αμυντικούς και θα περάσει κόρνερ.

81' Αλλαγή και για τον Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα κάνει ντεμπούτο με την «ερυθρόλευκη» φανέλα και περνάει στη θέση του Ρόμενταλ.

81' Αλλαγή για την Μακάμπι. Ο Μπουζάγκλο περνάει στη θέση του Μεντούνιανιν.

73' ΓΚΟΛ 2-1 ο Ολυμπιακός. Ο Χολέμπας «έστρωσε» από αριστερά στον Ρόμενταλ, ο οποίος με συρτό σουτ έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, σκοράροντας στο ντεμπούτο του.

72' Αλλαγή για τη Μακάμπι. Στη θέση του Γιτζάκι ο Αβιντόρ.

68' Κίτρινη κάρτα στον Ζιβ.

67' ΓΚΟΛ 1-1 ο Ολυμπιακός. Ασύλληπτο γκόλ του Ζαϊρί. Ο Μαροκινός, έσκαψε την μπάλα (σαν να κάνει πάσα στον εαυτό του) ενώ βρισκόταν εκτός περιοχής, πλάτη στο τέρμα και με απίστευτο γυριστό σουτ έφερε την ισορροπία στο παιχνίδι.

62' Αλλαγή για τη Μακάμπι. Στη θέση του Κολαούτη ο Γέινι

60’ Κόκκινη κάρτα στον Μπάνινγκ. Ο παίκτης της Μακάμπι έκανε φάουλ στον Ντιόσκο και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή.

59’ Καλό σουτ του Ντουντού από μακρινή απόσταση, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στράουμπερ

58’ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μήτρογλου στη θέση του Ντάρμπισιρ.

56’ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ζαϊρί βρήκε με σέντρα από αριστερά τον Ντάρμπισιρ μέσα στην περιοχή της Μακάμπι. Ο Άγγλος προσπάθησε να ξεγελάσει τον Στράουμπερ με ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε.

49' Αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μιραλάς, ο οποίος πιθανότατα υπέστη τράβηγμα στο αριστερό πόδι, έδωσε τη θέση του στον Ζαϊρί.

46' Έναρξη δεύτερου μέρους

45'+4' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου

45'+2' Κίτρινη κάρτα στον Κολαούτι

45'+1' Σέντρα του Γκαλίτσιου από δεξιά, ο Ντιόγκο πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Στράουμπερ.

45’ Δοκάρι για τη Μακάμπι. Ο Γιτζάκι προσπάθησε με δυνατό σουτ, εκτός περιοχής, να νικήσει τον Νικοπολίδη, όμως η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι της εστίας των «ερυθρόλευκων»

43’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μιραλάς «γέμισε» με εκτέλεση φάουλ μέσα στην περιοχή, ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά «γύρισε» στον Ντουντού, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου, το εξουδετέρωσε με υπερένταση ο Στράουμπερ.

39’ Πιέζει για να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός σε αυτά τα τελευταία λεπτά. Αυτή η πίεση όμως, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν έχει αποφέρει καρπούς, καθώς δυσκολεύεται να βρει ανοιχτούς διαδρόμους προς την εστία των Ισραηλινών.

36’ Ο Γιτζάκι της Μακάμπι έβγαλε μία συρτή και παράλληλη μπαλιά από αριστερά. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, κανένας από τους παίκτες της Ισραηλινής ομάδας δεν πρόλαβε με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

34’ Κίτρινη κάρτα στον Ντιόγκο

30’ Ο Μιραλάς «γύρισε» από αριστερά την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, εκεί όπου βρισκόταν ο Ντιόγκο. Ο Βραζιλιάνος δεν "έπιασε" καλά το σουτ, στέλνοντας την μπάλα πολύ ψηλά- άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στράουμπερ

24' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του σκόρερ, Μεντούνιανιν, η μπάλα στα χέρια του Νικοπολίδη

18’ ΓΚΟΛ 1-0 για τη Μακάμπι. Ο Μεντουνιανίν ευστόχησε από τα έντεκα βήματα και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ισραήλ.

17' Κίτρινη κάρτα στον Χολέμπας

16’ Πέναλτι για τη Μακάμπι, ύστερα από χέρι του Γκαλίτσιου εντός της περιοχής.

11’ Σουτ του Ντουντού εκτός περιοχής, «μπλόκαρε» άνετα ο Στράουμπερ

10’ Κίτρινη κάρτα στον Μπάνινγκ, έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα στον Ντουντού

6’ Το πρώτο σουτ της αναμέτρησης το έκανε ο Μιραλάς στέλνοντας την μπάλα, από δεξιά, ψηλά άουτ.

1' Έναρξη του αγώνα

Μικρά - μικρά από το "Καραϊσκάκη":

*21: 26: Σε σουίτα του γήπέδου βρίσκεται ήδη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, παρέα με τον Νίκο Σαργκάνη, για να παρακολουθήσουν το ματς.

* 21:20 Δέκα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα η ατμόσφαιρα δεν είναι... ποδοσφαιρική. Για την ακρίβεια, το κλίμα είναι περίεργο, λόγω των άδειων κερκίδων. Ακόμα και στις θέσεις των επισήμων, υπάρχουν μόλις 100 άτομα (περίπου).

* 21:15 Τόσο η ομάδα των "ερυθρολεύκων", όσο και η φιλοξενούμενη κατευθύνονται για τα αποδυτήρια, προκειμένου να πάρουν τις τελευταίες οδηγίες και να ξεκινήσουν την αναμέτρηση.

* 21:03 Ο Τάκης Φύσσας εντοπίστηκε στις εξέδρες των επισήμων.

* 21:00 Στις εξέδρες και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ο τεχνικός σύμβουλος της διοίκησης μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο.

* 20:50 Οι ποδοσφαιριστές της Μακάμπι Τελ Αβίβ βγήκαν για το καθιερωμένο ζέσταμα.

* 20:45 Στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου βγήκαν οι παίκτες που επέλεξε ο Έβαντ Λίνεν για το βασικό σχήμα.

* 20:35 Την εμφάνιση του στο εστιατόριο του γηπέδου "Γ. Καραϊσκάκης" έκανε ο Άλμπερτ Ριέρα. Ο Ισπανός συνοδευόταν από τη μάνατζερ του και κάθισε για περίπου 20 λεπτά.

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ντιόγκο, Ντάρμπισαϊρ, Ρόμενταλ, Ντουντού, Γκαλίτσιος, Μιραλάς, Μαρέσκα

Αναπληρωματικοί: Α. Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα, Ό. Γκονζάλες, Ραούλ Μπράβο, Ζαϊρί, Μήτρογλου, Πάρντο

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γιόσι Μισράχι): Στράουμπερ, Σάμπαν, Στρουλ. Νιβάλντο, Μπάνιγκ, Σιντιμπέ, Ζιβ, Γιτζάκι, Κολαούτι, Μεντουνιανίν.

Διαιτητής: Ντάγκλας ΜακΝτόναλντ (Σκωτία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x