Ελλάδα

«Δεν θα πήγαινα στον Ολυμπιακό»!

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την εμπειρία του στον Παναθηναϊκό αλλά και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Μιλένκο Τέπιτς. Ο 23χρονος γκαρντ σε συνέντευξή του σχολίασε επίσης τη μετακίνηση του Βασίλη Σπανούλη από το «τριφύλλι» στον Ολυμπιακό λέγοντας πως ο ίδιος δεν θα πήγαινε στους «ερυθρόλευκους».

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την εμπειρία του στον Παναθηναϊκό αλλά και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Μιλένκο Τέπιτς. Ο 23χρονος γκαρντ σε συνέντευξή του σχολίασε επίσης τη μετακίνηση του Βασίλη Σπανούλη από το «τριφύλλι» στον Ολυμπιακό λέγοντας πως ο ίδιος δεν θα πήγαινε στους «ερυθρόλευκους».

Διαβάστε ένα απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε ο Μιλένκο Τέπιτς στην εφημερίδα «Πράσινη».

Στα 23 σου έφτασες να έχεις πολύ μεγάλες χρονιές με την εθνική και τον Παναθηναϊκό.

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος του Παναθηναϊκού και της εθνικής και αυτό μου αρκεί. Δούλεψα σκληρά, αλλά δεν έχω χρόνο με τις διοργανώσεις και τις γεμάτες σεζόν. Είναι όμως τόσο μεγάλη τιμή μου να αγωνίζομαι για τη Σερβία και τον Παναθηναϊκό, που όλα τα ξεχνώ».

Φέτος έχει γίνει πολύς λόγος στην Ελλάδα περί επιστροφής στη φυσική σου θέση. Από το «3» που έπαιξες πέρσι σε αυτή του πλέι μέικερ δηλαδή. Πως το σχολιάζεις;

«Ειλικρινά, πρώτα απ’ όλα δεν θα αποφασίσω εγώ την θέση μου στον Παναθηναϊκό. Είμαι χαρούμενος και μόνο που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης. Ό,τι αποφασίσει θα είναι και το σωστό, ξέρει αυτός. Όπου με βάλει να παίξω θα δώσω το 101% των δυνάμεών μου γι’ αυτόν και την ομάδα. Όταν παίζεις εδώ, ακούς, μαθαίνεις και κάνεις αυτό που πρέπει».

Μπορείς να απαντήσεις στο ερώτημα για τη φυσική σου θέση, ανεξαρτήτως Παναθηναϊκού;

«Όταν ξεκίνησα να παίζω σοβαρά στο Νόβισαντ που είχαμε καλή ομάδα αγωνίστηκα σαν «2αρι», αλλά στη συνέχεια είχαμε πρόβλημα με τον «άσο» που τραυματίστηκε και με έβαλε ο προπονητής μου εκεί. Έπαιξα καλά και με κράτησε σε πολλά ματς. Έπειτα από αυτό αγωνιζόμουν πολύ στον «άσο». Μετά ήρθε η μεταγραφή μου στην Παρτιζάν. Την πρώτη σεζόν ήμουν «1» και «2», μετά ίσως περισσότερο «1» αλλά όχι μόνο. Γενικά πάντως με έχουν χρησιμοποιήσει σε όλες τις θέσεις της περιφέρειας».

Μπορείς να περιγράψεις την πρώτη σου σεζόν στην ομάδα;

«Την πρώτη μου χρονιά δεν ξεκίνησα καλά, αλλά μετά απέκτησα μεγάλη αυτοπεποίθηση, είχα περισσότερη ελευθερία και ήμουν πιο κοντά με τους συμπαίκτες μου. Η αλήθεια είναι πως έπαιξα καλύτερα ματς στα πλέι οφ κα τους τελικούς. Αισθανόμουν καλά στο τέλος της σεζόν και αυτό βγήκε στο παρκέ».

Για τη δεύτερη σεζόν τι περιμένεις;

«Αυτή η χρονιά πρέπει και θέλω να είναι καλύτερη. Είμαι μεγαλύτερος. Θα πρέπει να περιμένουν περισσότερα από μένα και θα τα δώσω. Έχω πολλούς λόγους να παίξω καλύτερα, νιώθω καλύτερα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά».

Ο Παναθηναϊκός υπέγραψε τον Άλεξ Μάριτς στη θέση του Πέκοβιτς. Ποια είναι η άποψή σου;

«Δεν έχω παίξει μαζί του όπως με τον Νίκολα στην Παρτιζάν. Έπαιξα όμως εναντίον του με τον Παναθηναϊκό και ξέρω πως είναι σπουδαίος παίκτης. Ακούω τα καλύτερα απ’ όλους στην Σερβία και στην Παρτιζάν. Έχει τον τρόπο να τον αντικαταστήσει. Θα είναι δύσκολο όμως. Ο «Πέκο» είναι από τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη πλέον και αυτό το γνωρίζουμε όλοι».

Γενικά τι πιστεύεις για τις κινήσεις του Παναθηναϊκού;

«Όλα τα παιδιά που έμειναν, ο Μήστος, ο Ντρου, ο Μάικ είναι τρομεροί παίκτες και άνθρωποι. Επίσης ξέρω και τους Βουγιούκα, Καϊμακόγλου, όπως φυσικά έχω δει τον Σάτο με τη Σιένα. Δεν θα κρίνω εγώ τις κινήσεις του «Ζοτς», ωστόσο θεωρώ πως έχουμε εξαιρετική ομάδα και μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή».

Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς;

«Τον Ντούντα είδα πόσο τον ήθελαν στον Ολυμπιακό και τους καταλαβαίνω, γιατί ψάχνουν τρόπους να ανέβουν επίπεδο, αλλά για μένα δεν αλλάζει κάτι. Θέλω τον τίτλο με τον Παναθηναϊκό. Υπέγραψαν τον Ίβκοβιτς για να καταφέρουν να πάνε πιο ψηλά, το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως έχει τον τρόπο. Είναι απόφαση του να πάει στον Ολυμπιακό και την σέβομαι. Είναι δεδομένο πως θα παίξουν καλύτερα, αλλά εμείς είμαστε επαγγελματίες και μέσα στο παρκέ θέλω μόνο την νίκη για τη δική μου ομάδα, έξω από αυτό έχουμε καλές σχέσεις. Δεν νιώθω καθόλου περίεργα».

Δεν αισθάνεσαι δηλαδή περίεργα με τη «μετακόμιση» του στον Ολυμπιακό;

«Είμαι κατά κάποιο τρόπο στα χέρια του Ολυμπιακού, αλλά είναι κάτι διαφορετικό και δεν νιώθω άσχημα. Με σέβονται που είμαι στον Παναθηναϊκό και είμαι παίκτης του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και αυτό τα λέει όλα».

Για τον Σπανούλη.

«Εγώ δεν θα πήγαινα, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Νιώθω περίεργα για τον Βασίλη, ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να κάνεις αυτό το βήμα και να πας από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, αλλά δεν ξέρω όλο το «στόρι» και μένω έξω από αυτό. Είναι απόφασή του, θα είμαστε αντίπαλοι πάνω στο παρκέ. Του εύχομαι κάθε τύχη στη νέα του καριέρα, εκτός από τα ματς με τον Παναθηναϊκό. Εκεί θα πρέπει να νικήσουμε εμείς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x