Stoiximan Super League

Ζεστάθηκε…

Με τον Άλμπερτ Ριέρα να παίρνει μπρος, τον Άριελ Ιμπαγάσα να αναλαμβάνει (και πάλι) ηγετικό ρόλο και τον Κώστα Μήτρογλου να πετυχαίνει δύο γκολ και να δημιουργεί ευχάριστο πονοκέφαλο στον Ερνέστο Βαλβέρδε για την επίθεση, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Ολ. Βόλου στο Πανθεσσαλικό και έδειξε πως έχει… ζεστές τις μηχανές του, μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Με τον Άλμπερτ Ριέρα να παίρνει μπρος, τον Άριελ Ιμπαγάσα να αναλαμβάνει (και πάλι) ηγετικό ρόλο και τον Κώστα Μήτρογλου να πετυχαίνει δύο γκολ και να δημιουργεί ευχάριστο πονοκέφαλο στον Ερνέστο Βαλβέρδε για την επίθεση, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Ολ. Βόλου στο Πανθεσσαλικό και έδειξε πως έχει… ζεστές τις μηχανές του, μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Το ματς

Μετά το 20'... πήρε μπρος

Ο Ολυμπιακός, μετά από ένα αναγνωριστικό 20λεπτο στο παιχνίδι, επέβαλε το ρυθμό του, κλείνοντας χώρους και πιέζοντας τον Ολ. Βόλου, ενώ θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 22', το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μήτρογλου, όμως, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς.

Οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε συνέχιζαν να πιέζουν ψηλά και να ελέγχουν το ρυθμό, ενώ, σταδιακά, την απόδοσή του ανέβασε ο εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης, Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα κινητικός και ορεξάτος. Στο 33' έκανε την πάσα στον Μήτρογλου για να ανοίξει ο επιθετικός του Ολυμπιακού -με δεύτερη προσπάθεια- το σκορ (1-0), ενώ στο 41' θα μπορούσε να χρησθεί σκόρερ, όταν έπειτα από την καταπληκτική πάσα του Ιμπαγάσα, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Γιακούποβιτς, αλλά το πλασέ του απομάκρυνε ο γκολκίπερ του Ολ. Βόλου.

Αυτός, πάντως, που «έκλεψε» τις εντυπώσεις, σε ακόμη ένα παιχνίδι, ήταν ο Άριελ Ιμπαγάσα. Ο νεοαποκτηθέντας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ανέλαβε από την αρχή του παιχνιδιού ηγετικό ρόλο, με τη μπάλα να περνάει συνέχεια από τα πόδια του.

Ο πρώην παίκτης της Βιγιαρεάλ απέδειξε και πάλι ότι διαθέτει αρκετή ποιότητα στο παιχνίδι του, δοκιμάζοντας να βγάλει αρκετές κάθετες μπαλιές.

Δοκάρι με το... καλημέρα στο «δεύτερο»

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με νέο δοκάρι για τον Ολυμπιακό (47'), αυτήν τη φορά του Άλμπερτ Ριέρα, που δοκίμασε με τη μια σουτ έπειτα από ψηλοκρεμαστή πάσα του Ρόμενταλ, ο οποίος μόλις είχε περάσει στο ματς στη θέση του Ζαϊρί.

Ωστόσο, οι πολλές αλλαγές που έγιναν από τους δύο προπονητές στο δεύτερο 45λεπτο έβγαλαν εκτός ρυθμού τους ποδοσφαιριστές.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή στο παιχνίδι -μετά το δεύτερο δοκάρι του Ολυμπιακού- ήταν... το ανεπίσημο ντεμπούτο του Φουστέ με τα «ερυθρόλευκα» στο 67' -ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βιγιαρεάλ πέρασε στο ματς στη θέση του Ριέρα.

«Ξαναχτύπησε…»

Στο 77' ο Ολυμπιακός κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Κώστα Μήτρογλου. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Φετφατζίδη, κινήθηκε πολύ γρήγορα και πλάσαρε πάνω από τον Ρόκα, για το 2-0, δείχνοντας -γενικά με το παιχνίδι του- πως θα τα δώσει όλα για μία θέση στη βασική ενδεκάδα των Πειραιωτών.

Ο Βαλβέρδε θα πρέπει, πάντως, να εντόπισε και πάλι τις γνωστές αδυναμίες στην άμυνα, ιδιαίτερα στις στημένες φάσεις.

Σε ότι αφορά την ομάδα του Βόλου, είχε αρκετά καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στο τελευταίο τέταρτο του ματς, όπου θα μπορούσε να έχει πετύχει ένα γκολ.

Το φιλμ του αγώνα.

Ικανοποιημένος από κάποια διαστήματα του παιχνιδιού του Ολυμπιακού έμεινε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός αναφέρθηκε και στον Φουστέρ για τον οποίο εξέφρασε την πεποίθηση πως θα βοηθήσει πολύ τους «ερυθρόλευκους».

«Μπορώ να πω ότι οι παίκτες μου προσπάθησαν και έβγαλαν αρκετή ενέργεια στο σημερινό φιλικό. Κατά διαστήματα παίξαμε καλά, αλλά πρέπει να έχουμε καλύτερο ρυθμό στο παιχνίδι. Χρειάζεται αρκετή δουλειά για να γίνει αυτό και έχουμε πολλά πράγματα να διορθώσουμε».

Για το σύστημα που θα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός, ο Ισπανός τόνισε: «Στην μεσαία γραμμή θα αγωνίζονται πάντα τέσσερις ποδοσφαιριστές σε σχήμα 4-4-1-1 και ένας παίκτης θα είναι πίσω από τον επιθετικό».

Σχετικά με τον Φουστέ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, είπε: «Όσο για τον Φουστέ είναι πολύ καλή μεταγραφή και νομίζω πως θα μας βοηθήσει πολύ».

Τέλος δεν παρέλειψε να ασχοληθεί και με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Πρόκειται για μία καλή ομάδα και γρήγορη. Μας δημιούργησε προβλήματα. Του εύχομαι καλή επιτυχία ενόψει του πρωταθλήματος».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της ομάδας του Βόλου, Σάκης Τσιώλης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του: «Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Θεωρώ πως την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Θα πάμε στη Νέα Σμύρνη για να πάρουμε τη νίκη».


Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς (65' Ρόκα), Σελέζι, Τομάς, Σανκαρέ, Ρόκας, Ρίκκα (56' Καμπάνταης), 'Αλβαρες, Ουμπίντες, Μούνχιε, Μπρέσκα (46' Καπετάνος), Μαρτίν (63' Σολάκης).

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Nικοπολίδης, Μοντέστο, Αβ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Xoλέμπας, Ντουντού, Όσκαρ (53' Φετφατζίδης), Ριέρα (67' Φουστέ), Ζαϊρί (46' Ρόμενταλ), Ιμπαγάσα (80' Κατσικογιάννης), Μήτρογλου.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x