Παλαιότερες

Η ιστορία μιας ανακοίνωσης και οι αντιδράσεις στη σουίτα (Sportday / Μιχάλης Τσόχος)

Γιατί ο Κόκκαλης «μαλάκωσε» την πρώτη ανακοίνωση που είχε γράψει και έδωσε άλλη στη δημοσιότητα; Ποιες ήταν οι αντιδράσεις του στη σουίτα και η επόμενη μέρα της κόντρας με την «7»;


Το προχθεσινό βράδυ ήταν το πιο δύσκολο της παρουσίας του Σωκράτη Κόκκαλη στην προεδρία του Ολυμπιακού. Για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων γνώριζε την καθολική αποδοχή των οπαδών (τουλάχιστον στο γήπεδο), έζησε και τις εν χορώ αποδοκιμασίες. Μάλιστα, αυτό που τον ενόχλησε περισσότερο, όπως λένε μάρτυρες των αντιδράσεών του στη σουίτα του Καραϊσκάκη, ήταν το σύνθημα «βάλε λεφτά...» και το εν χορώ βρίσιμο στον Λούβαρη.

Το βράδυ έγινε ακόμη πιο δύσκολο όταν ο Κόκκαλης... αναγκάστηκε να παραμείνει στη σουίτα για περίπου 50 λεπτά μέχρι να αποχωρήσει από το γήπεδο. Χρειάστηκε μάλιστα η διακριτική παρουσία διμοιρίας ματ προκειμένου να μπει στο αυτοκίνητό του και να αποχωρήσει. Μάλιστα, ο εκνευρισμός του ήταν τόσο μεγάλος που δεν του είχε περάσει ούτε χθες το πρωί, όταν συζητώντας με τους στενούς συνεργάτες του, αποφάσισε να βγάλει μια ανακοίνωση για τα όσα ακούστηκαν προχθές στο «Καραϊσκάκη» υπό τη μορφή συνθημάτων. Ο εκνευρισμός του έγινε ακόμη μεγαλύτερος όταν είδε και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Κατά τη γνώμη του, υπήρξε αχαριστία από μέρους των οπαδών της ομάδας και εκμετάλλευσή της από τον Τύπο. Αποφάσισε λοιπόν ο ίδιος να συντάξει μια προσωπική ανακοίνωση για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και κυρίως για να δείξει ότι δεν ανέχεται υποδείξεις. Το πρώτο κείμενο που συνέταξε, το οποίο τελικά δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα, ήταν πολύ πιο σκληρό απ' αυτό που τελικά ανέβηκε στο επίσημο σάιτ της ομάδας. Οι χαρακτηρισμοί τόσο για τους οπαδούς που αποδοκίμασαν όσο και για τον Τύπο ήταν πολύ πιο σκληροί. Ο πρόεδρος ζήτησε τελικά τη γνώμη δυο-τριών ανθρώπων, οι οποίοι τον συμβούλεψαν να κατεβάσει τους τόνους. Και ο Κόκκαλης «μαλάκωσε» τις εκφράσεις, αλλά όχι και την κεντρική ιδέα του κειμένου. Ποια είναι αυτή; Κινείται σε τρεις άξονες:

Α) Κόντρα με τους οργανωμένους
Με ύφος τουλάχιστον υπερβολικό, που δείχνει ότι αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό ως μαγαζί του, ο Κόκκαλης δεν δέχεται υποδείξεις. Όχι μόνο από τα Μ.Μ.Ε, αλλά ούτε από τους ίδιους τους οπαδούς της ομάδας. Προσέξτε όμως τη συνέχεια. Ο Κόκκαλης ζητεί από τους οπαδούς να μείνουν ενωμένοι και να στηρίξουν την ομάδα. Προφανώς, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ξεχνά ότι αυτοί οι οπαδοί 12 χρόνια τώρα τον θεοποίησαν (απείλησαν μέχρι και αυτούς που του άσκησαν κριτική) και κυρίως ξεχνά ότι αυτός τους κάλεσε να συνδιοικήσουν την ομάδα. Κυρίως όμως ξεχνά ότι την όποια εξουσία και δημοσιότητα έχουν σήμερα οι απόψεις τους, τους την έδωσε ο ίδιος προκειμένου να τον στηρίζουν. Αυτό που ο ίδιος τόσα χρόνια δημιούργησε, τώρα απλώς γυρνάει εις βάρος του.

Β) Κάτω τα χέρια από τον Λούβαρη
Ο Κόκκαλης στηρίζει για μια ακόμη φορά απόλυτα το δεξί του χέρι από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ΠΑΕ. Αν πράττει σωστά ή όχι, θα το δείξει η ιστορία. Το ζήτημα είναι ότι τα φημολογούμενα σενάρια, ότι δηλαδή ο Κόκκαλης μη έχοντας αυτή τη φορά τι άλλο να... θυσιάσει, θα θυσίαζε τον συνεργάτη του, διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Γ) Δυσαρέσκεια για Σόλιντ
Προκύπτει και από την ανακοίνωση, αλλά και από τα όσα έλεγε ο Κόκκαλης στη σουίτα. Η ανακοίνωση τονίζει τα πολλά χρήματα που παίρνουν ο Νορβηγός και οι συνεργάτες του και επίσης αναφέρει σε περίοπτη θέση ότι για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός χάνει τέσσερα σερί ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα τα δύο εντός έδρας... Ο πρόεδρος, ευρισκόμενος στη σουίτα κατά τη διάρκεια του 1-4, σημείωνε ότι δεν μπορεί να μη φταίει ένας προπονητής, η ομάδα του οποίου χάνει εντός έδρας με κάτω τα χέρια, τη στιγμή που μέχρι πέρυσι είχε να λέει για το απόρθητο κάστρο της στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Τι σημαίνει τώρα αυτή η ανακοίνωση και ποια είναι η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό; Η ανακοίνωση σημαίνει ότι η σύγκρουση με τη «Θύρα 7» είναι πλέον γεγονός. Και δεν περιορίζεται στον αριθμό των εισιτηρίων που θα πάρει ο συγκεκριμένος σύνδεσμος οπαδών. Αλλά και οι ηγέτες της «Θύρας 7» έλεγαν χθες ότι πλέον τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή.

Σημαίνει επίσης ότι ο Κόκκαλης δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει τον δρόμο του. Ουδείς λοιπόν, ακόμη και στην ΠΑΕ, δεν μπορούσε χθες να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Μπασινάς να αποκτηθεί μόνο και μόνο επειδή δεν τον θέλει η «Θύρα 7» ή ότι ο Σόλιντ θα φύγει έπειτα από λίγο καιρό διότι τον θέλει αντιστοίχως η «Θύρα 7». Μάλλον υπερβολικές εκτιμήσεις, αλλά ενδεικτικές του κλίματος που επικρατούσε χθες στην ΠΑΕ αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x