Stoiximan Super League

Ηρακλής-ΟΣΦΠ 2-1 (Τελικό)

Τίποτα δεν έμαθε από το πάθημα του «αιωνίου» ο Ολυμπιακός… Οι «ερυθρόλευκοι» επαναπαύθηκαν στο υπέρ τους σκορ (59' Μήτρογλου) στο «Καυτανζόγλειο», σπατάλησαν όσες ευκαιρίες δεν προσέκρουσαν στον Ελευθερόπουλο και ο Ηρακλής τους τιμώρησε με το τελικό 2-1. Επική ανατροπή για τον «Γηραιό», που δεν παραιτήθηκε ποτέ και με δύο «ροπαλιές» σε οκτώ λεπτά (79' πεν. Μάρα, 86' Βέλλιος) άφησε… στον τόπο την ομάδα του Βαλβέρδε.

Τίποτα δεν έμαθε από το πάθημα του «αιωνίου» ο Ολυμπιακός…

Οι «ερυθρόλευκοι» επαναπαύθηκαν στο υπέρ τους σκορ (59' Μήτρογλου) στο «Καυτανζόγλειο», σπατάλησαν όσες ευκαιρίες δεν προσέκρουσαν στον Ελευθερόπουλο και ο Ηρακλής τους τιμώρησε με το τελικό 2-1.

Επική ανατροπή για τον «Γηραιό», που δεν παραιτήθηκε ποτέ και με δύο «ροπαλιές» σε οκτώ λεπτά (79' πεν. Μάρα, 86' Βέλλιος) άφησε… στον τόπο την ομάδα του Βαλβέρδε.

Το φιλμ:

90' Τελευταίο σφύριγμα στην αναμέτρηση. Σπουδαία νίκη για τον Ηρακλή με σκορ 2-1 επί του Ολυμπιακού.

90' Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

86' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ, 2-1! Υποδειγματική αντεπίθεση από τον Ηρακλή, ο Σολτάνι έκανε άνω κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε δίπλα του στον αμαρκάριστο Βέλλιο, ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα και έδωσε το προβάδισμα στον "Γηραιό".

79' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ, 1-1! Ο Μάρα νίκησε από τα έντεκα μέτρα τον Νικοπολίδη.

79' Πέναλτι για τον Ηρακλή. Καθυστερημένη έξοδος από τον Νικοπολίδη, ο οποίος ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Σολτάνι. Κίτρινη κάρτα στον πορτιέρο του Ολυμπιακού.

75' Τρίτη αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Βουτσιάς πήρε την θέση του Σίσιτς.

74' Τρίτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Ριέρα έδωσε την θέση του στον Μιραλάς.

70' Καλή φάση μετά από αρκετή ώρα για τον Ηρακλή, με το σουτ του Σολτάνι να περνάει πάνω από την εστία.

67' Δεύτερη αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Βέλλιος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Καρλίνιος.

62' Πρώτη αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Σολτάνι αντικατέστησε τον Πίτου Γκαρσία.

61' Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ντεμπούτο κόντρα στην παλιά του ομάδα για τον Πάντελιτς, ο οποίος πήρε την θέση του Μήτρογλου.

59' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, 1-0! Με φοβερό πλασέ από τα όρια της περιοχής, ο Μήτρογλου "έλυσε τον γόρδιο δεσμό".

55' Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Μήτρογλου πλάσαρε άουτ σε κενή εστία.

51' Κίτρινη κάρτα στον Παπαστεριανό που τράβηξε από την φανέλα τον Φετφατζίδη.

50' Κίτρινη κάρτα στον Αβ. Παπαδόπουλο, ο οποίος έκανε χέρι για να ανακόψει την επιθετική προσπάθεια του Ηρακλή.

49' Ο Ριέρα βρήκε με εξαιρετική μεταβίβαση τον Φετφατζίδη στην περιοχή, ο Ελευθερόπουλος έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

46' Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μοϊσές παραχωρεί την θέση του στον Ιμπαγάσα.

46' Πρώτο σφύριγμα στο δεύτερο ημίχρονο.

Καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ήταν φανερό ότι δεν μπορούσαν να βγάλουν τους αυτοματισμούς που βλέπουμε από μία ομάδα που παίζει καιρό με τα ίδια πρόσωπα. Ισορροπημένο το ματς μέχρι το 20ό λεπτό. Από το χρονικό αυτό σημείο και έπειτα οι Πειραιώτες είχαν την υπεροχή και ορισμένες καλές στιγμές για να προηγηθούν.

45+1' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

41' Στο έδαφος ο Μήτρογλου -μέσα στην περιοχή- υπό την πίεση του Κατσαμπή, δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση. Ο έμπειρος μέσος βρήκε την μπάλα και όχι τα πόδια του 22χρονου επιθετικού.

35' Στην αντεπίθεση ο Ηρακλής με τον Κομπαγιάσι, δοκίμασε το πόδι του από μακριά ο Ιάπωνας, άουτ.

33' Κίτρινη κάρτα στον Τοροσίδη.

24' Ο Μήτρογλου σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αφού μετά την εξαιρετική μεταβίβαση του Φουστέρ, νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Ελευθερόπουλο. Στη συνέχεια της φάσης ο Φετφατζίδης αστόχησε από καλή θέση.

21' Από την κάθετη πάσα του Ντουντού, ο Ριέρα βγήκε φάτσα με τον Ελευθερόπουλο, ο οποίος έπεσε και έδιωξε το σουτ Ισπανού.

18' Δίπλα από το αριστερό δοκάρι έφυγε το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε ο Πίτου Γκαρσία.

10' Από την μαχητικότητα του Μοϊσές, ο Ντουντού έγινε κάτοχος της μπάλας σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

6' Mια ανάσα από το γκολ ο Ηρακλής! Ο Χολέμπας έδιωξε στην γραμμή την κεφαλιά του Κατσικά.

2' Πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό. Ο Φετφατζίδης τράβηξε πάνω του όλη την άμυνα του Ηρακλή, την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Ντουντού στην περιοχή, ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ.

1' Έναρξη του αγώνα. Στη σέντρα ο "Γηραιός".

* Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου Παναγιώτη Μπαχράμη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Καρλίνιος (67' Βέλλιος), Παπαστεριανός, Κομπαγιάσι, Πίτου Γκαρσία (62' Σολτάνι), Μάρα, Σίσιτς (75' Βουτσιάς).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Χολέμπας, Αβ. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Τοροσίδης, Μοϊσές, Ντουντού, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Ριέρα (74' Μιραλάς), Μήτρογλου (61' Πάντελιτς).

Γήπεδο: "Καυτανζόγλειο"

• Όπως και σε όλες τις αναμετρήσεις στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας, η σέντρα θα γίνει με ένα τέταρτο καθυστέρηση -στην προκειμένη περίπτωση στις 20:45- ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κρούσματα βίας στα ελληνικά γήπεδα.

• Σημαντικές απουσίες για τον Ολυμπιακό. Τιμωρημένοι είναι από την περσινή σεζόν οι Μέλμπεργκ, Μπράβο και Νέμεθ, ενώ στη λίστα των τραυματιών βρίσκεται ο Γ. Παπαδόπουλος. Έξω για τεχνικούς λόγους έμεινε ο Ζαϊρί, όπως και οι Μαρέσκα-Όσκαρ που δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του Βαλβέρδε.

• Δύο από τις αρκετές γκέλες στην καταστροφική περσινή σεζόν έγιναν με αντίπαλο τον Ηρακλή. Ισοπαλία 1-1 στο Καραϊσκάκη και ήττα 1-0 στο Καυτανζόγλειο.

• Τέσσερις φορές έχει ανέβει στην Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός, από καταβολής Α’ Εθνικής (1959-60), για παιχνίδι πρεμιέρας και σε ισάριθμες περιπτώσεις έχει κατακτήσει την νίκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x